10 redenen waarom de lente wel mag beginnen

Ik Ben inmiddels wel een beetje klaar met de winter. Elke ochtend die kou in, het slechte weer af en toe en ook nog elke keer die gladheid als het een beetje vriest. Jaja, ik ben echt toe aan de lente en wel om de volgende 10 redenen. Lees je mee?

♥ Zonder jas naar buiten! Ik vind het heerlijk om niet die dikke kleding aan te hebben en met een gewoon jack of een shirt naar buiten te kunnen.

♥ De was buiten hangen. Ik vind de was altijd heerlijk ruiken en lekker fris als het buiten heeft gehangen om te drogen.

♥ Volle bossen. Zodra de lente aanbreekt komen er ook weer bladeren aan de bomen, beginnen bloemen te bloeien. Ik heb last van hooikoorts maar ik vind het zo mooi staan, en daarnaast een stuk vriendelijker dan die kale bomen aan de zijkant van de weg.

♥ Langere dagen. Zodra de lente aanbreekt beginnen de dagen ook echt weer langer te worden. Ik voel me dan echt een stuk beter dan dat donkere gedoe. Ik houd ervan kaarsjes etc aan te hebben maar toch is het wel fijn als de dagen langer duren = productiever.

♥ Ik kom een stuk beter mijn bed uit in de ochtend als het zonnetje door mijn gordijnen schijnt en daarbij de vogels die fluiten. En natuurlijk wetende dat het een dag word met een aangename temperatuur.

♥ Terrasje pakken, ik vind het heerlijk om met vrinden iets te drinken op een terras. Dat is natuurlijk leuker als je buiten in het zonnetje kan zitten.

♥ Langer licht betekent dat je langer de kans hebt om mooie blog foto’s te maken. Nu zit je toch al snel aan een deel van de dag vast omdat het anders te donker is. In de lente/zomer geen last van!

♥ Het valt mij op dat zodra het mooier en beter weer is de mensen vaak ook vrolijker zijn. Ik ben daar één van, het is niet zo dat ik nu nooit vrolijk ben maar in de lente en zomer is dit wel een stuk meer.

♥ Ook is de lente voor mij enorm motiverend, ik heb veel meer zin om dingen te doen, erop uit te gaan.

♥ Wandelen! Ik vind het heerlijk om te wandelen zodra de temperaturen jet toelaten. In de winter zal ik er ook niet zo snel op uittrekken tenzij er een laag sneeuw ligt om mooie foto’s te maken in het bos. In de lente ben ik veel vaker buiten te vinden.

En nr 11: ijsjes! Ik houd van ijsjes en ik kan daar ontzettend van genieten, mits het mooi weer is. In de winter heb ik nooit zo’n zin in ijs haha.

Dit waren de redenen waarom het van mij echt wel weer lente mag worden. Kijk jij uit naar de lente of maakt de winter je niet zoveel uit?

Veel liefs,

Janine.

Delen:

10 Reacties

 1. 12 februari 2018 / 22:02

  Ja ja ja! Ik kan niet wachten tot de lente begint, moest vanmorgen weer krabben en ik ben die kou zo zat!

 2. 12 februari 2018 / 09:53

  Ik wil nog meer zelfs de zomer! Echt temperaturen rond de 25 graden, heerlijk. Ik vind het meest vervelende van de winter dat ik sinds een aantal jaren nare klachtjes krijg zoals kapotte mondhoeken en nu eczeem rondom mijn ogen. En inderdaad. De vrolijkheid en zonnige dagen in de zomer. Heerlijk.
  Rory onlangs geplaatst…Drie generaties Indische roots, iedere generatie geeft wat doorMy Profile

 3. 9 februari 2018 / 17:48

  Ik snak naar de lente! Ik heb vooral dit jaar mega last van mijn winterdip en dus inderdaad totaal geen zin en energie om ook wat dan ook te gaan doen. Zonlicht, langere dagen en vooral weer een mooie natuur helpen mij zeker weer van die bank af!

 4. 9 februari 2018 / 11:17

  Nee, ik heb zeker ook zin in de lente! Ik ben nu altijd zo’n tijd bezig met mezelf aankleden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge