8 voordelen van op jezelf wonen

8 voordelen van op jezelf wonen | Janiinemma.nl

Wat vliegt de tijd toch snel voorbij! Meer dan 2 jaar geleden ben ik op mijzelf gaan wonen en ik vind het heeerlijk! Daarom zet ik vandaag 8 voordelen van op jezelf wonen op een rijtje. Woon jij al op jezelf?

1. Eten wat je wilt.

Dit kan natuurlijk ook een enorme valkuil zijn, maar je hebt geen last meer van eten wat je eigenlijk niet zo lekker vind. Ik vind het hartstikke leuk om nieuwe recepten uit te testen en als ik twee dagen achter elkaar zin heb in macaroni eet ik dat ook. In het begin vond ik het wel moeilijk om ‘gezond’ te eten en ik ging dan ook helemaal los op ships en koekjes. Die tijd is geweest en nu eet ik lekker en gezond!

2. Inrichten

Niets is leuker dat je huisje /appartement in te richten zoals jij dat wilt! Wil je een felgroene muur in de keuken? Ach, waarom ook niet? Je hoeft met niemand rekening  te houden en daarom kun je alles inrichten zoals jij dat wilt

8 voordelen van op jezelf wonen | Janiinemma.nl

3. Netflix

Oke, ik ben hier zeker schuldig aan! ik kan echt tot in de kleine uurtjes films en series kijken, om er dan de volgende ochtend spijt van te hebben en diezelfde avond het weer te doen. De struggle is real! haha

4. Bedtijd.

Waarbij je bij je ouders toch wel een bedtijd kreeg heb je dat nu niet meer. Natuurlijk hangt deze ook samen met het netflixen, er is niemand die loopt te zeuren dat je weer eens te laat op bed ligt. Er is niemand die je verteld dat je echt een leven moet gaan zoeken.

5. Vrijheid.

Je bepaalt alles zelf wat er in huis gebeurd en daarom heen.  Je hebt niemand om rekening mee te houden behalve met jezelf. Drink je een glaasje wijn en sta je al springend op de bank met foute hits mee te zingen? Het kan allemaal!

6. Huishouden.

Ik ben iemand die wel houd van een opgeruimd en net huis, ik zorg er altijd voor dat het er opgeruimd uitziet en dat er niet afwas staat van 3 dagen terug. Mocht je dit nou niet hebben? Wat maakt het uit?! Je bent toch degene die in de troep zal moeten leven, als je een keer geen zin hebt om te stofzuigen dan sla je het lekker een keertje over! Je bed niet opmaken? Handig om zo weer je bed in te duiken die avond!

8 voordelen van op jezelf wonen | Janiinemma.nl

7. Geen verantwoording.

Als je bij je ouders woont krijg je toch regelmatig de vraag: ‘ hoe laat ben je thuis’? ‘ eet je vanavond thuis’ ?. Als je opjezelf woont ben je zelf degene die bepaalt hoe laat je thuis komt en waar je eet. Je bent geen verantwoordelijkheid schuldig naar iemand anders. Heb ik geen zin om te koken? dan bestel ik wel wat!

8. Een eigen plek

Het grootste voordele wat de  bovenstaande eigenlijk samenvat is een eigen plek! Ik vind het heerlijk dat ik mijn eigen huisje heb, niemand die mij kwaad kan doen. Altijd een plek om fijn thuis te komen als mijn twee katten mij begroeten.

Woon jij op jezelf? zo ja, wat zijn voor jou de voordelen?

Veel liefs,
Janine

Delen:

10 Reacties

 1. 13 juni 2017 / 10:04

  Ik woon nog bij mijn ouders, maar ik kijk er zo hard naar uit om mijn eigen plekje te hebben! Precies om deze redenen

 2. 12 juni 2017 / 12:57

  Ik woon weer bij m’n ouders. Heb 1,5 jaar op mezelf gewoond toen m’n ouders vertrokken naar curacao. Inmiddels ben ik ook geëmigreerd naar curacao en woon bij m’n ouders. Inmiddels heb ik samen met m’n vriend een kavel gekocht waar we straks kunnen beginnen met bouwen. Kan niet wachten om gewoon weer m’n eigen plekje te hebben.
  Jill onlangs geplaatst…De 25 vakantievragen tagMy Profile

 3. 10 juni 2017 / 12:18

  Haha, grappig. Ik woon al 25 jaar op mezelf (o, help!) en sinds 6 jaar alleen met de kinderen (nadat mijn ex en ik uit elkaar gingen). Op dat moment komen (ondanks de narigheid) wel ook bijna alle voordelen die je noemt weer terug. 😉
  Denise onlangs geplaatst…Food hall MingleMush, net open in DenHaag!My Profile

 4. 10 juni 2017 / 07:24

  Wat een leuk artikel! Het is inderdaad zo fijn! Wij hebben we als valkuil dat we niet zo netjes zijn en dus elk weekend minimaal een ochtend flink moeten opruimen.

 5. 9 juni 2017 / 18:37

  Toen ik 16 jaar gelden ging samenwonen miste ik mijn moeder toch best wel. Ik had vooral een hekel aan het huishouden en koken was ik ook geen ster in. Maar vond het aan de andere kant ook wel fijn om dingen zelf te beslissen.
  Krystle onlangs geplaatst…Mijn BuffelMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge