Clinique 3 stappen huidverzorgingssysteem | Skincare

Clinique 3 stappen huidverzorgingssysteem | Janiinemma.nl

Een mooie en stralende huide?  Yes please!  Drie stappen, drie minuten, twee keer per dag. Zo simpel is het! Ik heb als ambassadeur van GlamourNL en Clinique deze maand het wereldberoemde 3- stappen plan huidverzorgingssysteem ontvangen. Een ochtend en avondroutine van reinigen, exfoliëren en hydrateren.  Op die manier maak je het verschil voor je huid. Lees je mee? 

Je huid iedere dag de goede verzorging bieden is erg belangrijk, Clinique heeft daarom al een aantal jaar terug het 3 stappen plan uitgebracht. Dit stappenplan bestaat uit: Reinigen, exfoliëren en hydrateren. De huid word daarom egaler, gezonder en stralender. De behoefte van de huid verandert onder invloed van leeftijd, klimaar,hormonen en seizoenen. De producten van Clinique zijn allemaal parfum en alcohol vrij.

Clinique 3 stappen huidverzorgingssysteem | Janiinemma.nl

Hoe werkt het?

Ten eerste word de huid grondig maar zacht gereinigd. Vervolgens komt het exfoliëren : De dode huidcellen, het vuil en overtollig talg word weggehaald.  Om de huid zachter, comfortabeler en weerbaarder te maken tegen onzuiverheden word in de derde stap de huid grondig gehydrateerd.

De bovenstaande stappen is de basis van het 3 stappen plan, maar dat is niet alles. Omdat niet iedereen hetzelfde type huid heeft, zijn er producten door Clinique ontwikkeld voor vier verschillende huidypen. Weet je niet zeker wat voor huidtype jij hebt? Op de website van Clinique kun je dit uitgebreid testen aan de hand van een vragenlijst maar je kunt ook de winkel binnenlopen en vragen om advies.

Stap 1: Reinigen.

Clinique 3 stappen huidverzorgingssysteem | Janiinemma.nl

Het begin van het 3 stappenplan begint met het reinigen van de huid. Met Clinique is dat de Liquid Facial Soap. De zeep zit in een handig flacon, knijp een beetje in het flacon en het product komt eruit. De zeep voelt erg fris aan op het gezicht als je hem gebruikt. Het is gelukkkig niet een hele aggresieve zeep, hij voelt juist erg zacht aan! Na afloop voelt de huid erg zacht en verkoeld aan. Er is geen parfum toegevoegd dus de zeep heeft wel een vrij sterke geur van zichzelf. De Liquid Facial Soap laat je huid fris, schoon en comfortabel aanvoelen.

stap 2 : Exfoliëren.

Clinique 3 stappen huidverzorgingssysteem | Janiinemma.nl

Bij stap 2 gebruikte ik de Clarifying Lotion 2. Deze stap is bedoeld om de huid te exfoliëren, dit betekent dat je de dode huidcellen wegveegt zodat je een stralende huid krijgt. Je doet de lotion op een wattenschijfje en veegt zachtjes je huid schoon. Dus niet gaan boenen, dit zorgt ervoor dat je huid geïrriteerd kan reageren. Als je het dopje van de fles afdraait komt er een geur vrij die erg naar alcohol ruikt, zodra je deze aanbrengt op de huid ruik je dit nog beter. Over het algemeen droogt alcohol de huid erg uit maar bij de Clarifying Lotion valt dit ontzettend meee. De huid voelt na het gebruik heel zacht aan en helemaal niet trekkerig of droog. Doordat de dode huidcellen veerwijderd worden hoopt het vuil niet op en krijg je minder snel nieuwe mee-eters of puistjes.

Stap 3: Hydrateren.

Clinique 3 stappen huidverzorgingssysteem | Janiinemma.nl Clinique 3 stappen huidverzorgingssysteem | Janiinemma.nl

De Dramatically Different Moisturizing Lotion Gel is de laatste stap. Deze gel helpt te hydrateren en is olievrij. Ik ben ontzettend enthousiast over de gel, want mijn huid voelt ontzettend zacht en gezond aan na het aanbrengen. Deze gel is perfect om je huid in een goede conditie te houden. Na het aanbrengen kun je verder gaan met je dagelijkse routine omdat de gel erg snel in de huid trekt. Deze hydraterende lotion geeft je een instant frisse en verzorgde  uitstraling en laat je huid direct glad en zacht aanvoelen.

Clinique 3 stappen huidverzorgingssysteem | Janiinemma.nl

Ik ben ontzettend enthousiast over deze 3 stappen huidverzorgingssysteem van Clinique. Dit systeem belooft om binnen 10 dagen een schone, stralende en frisse huid te creëren. Ik heb deze producten nog geen 10 dagen geprobeerd maar ik ben zeker onder de indruk. Ik heb de mini versie van dit 3stappen plan gekregen maar ik merk dat de flesjes helemaal niet snel leeg zijn. Je kunt ze heel lang gebruiken wat natuurlijk een voordeel is.

Welke producten gebruik jij elke avond en ochtend ? Zou jij dit 3 stappen huidverzorgingssysteem gebruiken? 

Veel liefs,
Janine

Beniewd naar de andere producten die ik tot nu toe heb gekregen als ambassadeur? De reviews van deze producten kun je HIER vinden. Ook kun je Glamour & Clinique volgen via de #Glamourbeautylover en #beautyloverClinique.

14 Reacties

  • janine4531
   29 augustus 2016 / 22:26

   Ik heb ook erg goede verhalen gehoord over de producten van yves rocher. Ga je de producten ook een keer testen ?

 1. 29 augustus 2016 / 18:35

  Ik heb het een tijdje gebruikt, maar voor mijn huid is het nu niet echt prettig meer. Ik leg het even weg voor mij dochter. 😉
  hilde onlangs geplaatst…Hillybilly’s Diary #5My Profile

  • janine4531
   29 augustus 2016 / 22:25

   Hopelijk kan je dochter wel goed tegen de producten en vind ze ze net zo fijn als ik dat doe hihi

 2. 29 augustus 2016 / 16:16

  Oh wat een heerlijke producten! Ik ben al een tijdje op zoek naar goede huidverzorgingsproducten, omdat mijn gezichtshuid niet echt bepaald de makkelijkste is. Deze producten lijken me zo heerlijk hè <3

  • janine4531
   29 augustus 2016 / 22:24

   Misschien zijn dit dan wel de juiste producten voor jouw huid! Volgens mij zijn er ook wel mini setjes van deze te koop, dan kun je altijd even testen zonder meteen veel geld uit te geven

 3. 29 augustus 2016 / 15:30

  goede review! toevallig gebruik ik die 3 producten iedere dag! De ddml vind ik qua textuur heel fijn maar die geur is echt vreselijk.

  • janine4531
   29 augustus 2016 / 22:23

   Haha, ja hij ruikt erg sterk wat niet erg fijn is.

  • janine4531
   29 augustus 2016 / 13:35

   Het is best prijzig inderdaad , maar wel handig omdat het geen parfum en alcohol bevat. Als je hier niet tegen kunt zijn de producten erg goed. Ze zijn erg fijn hihi.

 4. 29 augustus 2016 / 08:24

  Ik vind vooral de reiniger heel fijn, die heb ik best lang gebruikt.

  • janine4531
   29 augustus 2016 / 13:34

   Jaa die is ook erg fijn!

  • janine4531
   29 augustus 2016 / 13:34

   Ik gebruikte eerder ook alleen maar dag en nacht crème en dat is ook genoeg voor de huid x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge