14 redenen waarom het fantastisch is een kat te hebben

Je bent vaak of een hondenmens of een kattenliefhebber. Ik ben eigenlijk een beetje van beide, vroeger hebben wij altijd honden gehad en daarna is dat overgegaan op katten. Ik heb 2 lieve poezebeestjes in mijn huis rondlopen en ik ben dol op ze! Laatst ging het niet goed met mijn kat Baloe waardoor ik afvroeg of ie het wel zou redden. Gelukkig is dat goed gekomen maar mijn liefde voor die twee harige viervoeters is ontzettend groot.

Wat ik een enorm voordeel vind aan katten is dat je ze niet hoeft uit te laten 3 keer per dag. Je kunt er natuurlijk voor kiezen je kat binnen te houden maar die van mij komen wel elke dag buiten en elke avond staan ze voor de deur tot ze naar binnen kunnen. Natuurlijk zit er een risico aan want ja, een kat kan weglopen. Zo is Binky een week voor mijn verjaardag een week lang weggeweest, op mijn verjaardag kwam hij ineens terug. Sterk vermagerd, dat wel maar ik was in ieder geval blij dat hij weer lekker thuis was.

Nu blijft hij echt in de buurt, en er is een grote kans dat hij met die kou ergens opgesloten heeft gezeten. Katten hebben natuurlijk ook zijn nadelen maar ik wil mij in dit artikel vooral focussen op de pluspunten van het hebbben van een kat(ten).

waarom het fantastisch is om een kat te hebben :

# Ze doen altijd wel iets wat je aan het lachen maakt. Baloe bijvoorbeeld is nogal onhandig, hij glijd vaak tijdens zijn slaap van de bank af waardoor die erna je aankijkt op de manier van : goh, hoe kom ik hier nu weer??

# Als ze zichzelf wassen en ze liggen toevallig bij je, dan vinden ze het totaal niet erg om jou ook even te voorzien van een wasbeurt.

# Ze zijn bereid je eten met je te delen . Sharing is caring.

# Ongedierte zoals vliegjes en spinnen leven niet erg lang, alhoewel als je Baloe heet dan ga je er liever mee spelen tot ze dood gaan dan ze op te eten. Binky daarin tegen is meer van de directe aanpak, zo heeft hij buiten wel eens een kraai weten te vangen.

# Ze zijn het perfecte excuus om heel veel maar dan ook echt veel dierenspeeltjes te kopen, het enige nadeel is dat ze vaak met een speeltje zich het liefst vermaken.

# Ze vinden het heerlijk om bij je in bed te liggen.

# Ze voelen je emoties aan, ik wist dit eerst niet tot ik er zelf achter kwam met Binky. Zodra ik een keer niet mijn dag heb, is hij niet bij mij weg te slaan. Hij wil niet eens naar buiten toe, volgt mij elke stap en ligt het liefst lekker bij me.

# Het gespin is zo fijn! Als ik na een lange dag in bed lig komen de katten automatisch bij mij liggen en zodra ze beginne te spinnen kan ik heerlijk in slaap vallen. Het is rustgevend.

# Oke, dit kan een beetje onhandig zijn in de zomer maar je hebt altijd een verwarmingssyteem.

# Nog een voordeel is dat je eigenlijk altijd wel een gespreksonderwerp hebt. Als vrienden bij mij thuis zijn komen de katten automatisch ook om het hoekje kijken om wat aandacht te vragen en om natuurlijk een beetje onhandig te doen.

#Om even je verhaal tegen te doen. Ik geef toe dat ik af en toe praat tegen die pluizenbollen. Maarja, ze luisteren heel goed en ze geven je geen weerwoord haha. Ohja en je hoeft niet bang te zijn dat alles wat je ze verteld ze weer doorvertellen.

#Ze zijn tevreden met de kleinste dingen. Een lintje of een doos, ze spelen werkelijk met alles!

#Je weet altijd waar je aan toe bent. Zijn ze boos? dan krijg je een snauw en gaan ze aan de andere kant van de kamer liggen ,vinden ze je lief? knuffels gegarandeerd!

# Ze zullen altijd mooi,lief en trouw blijven.

En dit is dus waarom het hebben van een kat of meerdere fantastisch is! ik kan er nog zo wel honderden bedenken maar dan word het wel een heel lang artikel. Heb jij katten? of ben je eerder een hondenmens?

Veel liefs,
Janine.

19 Reacties

 1. 14 maart 2018 / 13:47

  Jaaaaa, love cats! Ik was bijna 15 jaar lang een hondenmens. Mijn asielhondje Milo, een Jack Russell had een hekel aan katten, maar echt serious issues – waarschijnlijk vroeger een goede pets gehad of erger toen ik haar nog niet had – en daardoor was ik ook wel automatisch meer een hondenmens. Maar nu ik een kat heb, is dat beiden geworden. Katten maken je inderdaad altijd aan het lachen. Ze zijn wel een beetje gaga, maar zoooo lief en cute. Lilly heeft mij vooral geleerd dat structuur heel belangrijk is. Alles op gezette tijden en elke dag weer. Is ook het beste voor mensen eigenlijk 🙂 Superleuke blog!

  Amina onlangs geplaatst…We weten eindelijk wie de mol 2018 is!My Profile

 2. 14 maart 2018 / 13:16

  Wij hebben ook een kat en ik herken veel van wat je zegt. Ik vind dat katten ook altijd zo goed demonstreren hoe je lekker moet relaxen!

 3. 14 maart 2018 / 13:15

  Leuk artikel! Wat leuk ookom al die voordelen te lezen zeg. 😄Zelf ben ik eerder een hondenliefhebber maar herken ik zeker voordelen terug die zowel voor hond als kat gelden.

  Liefs,

  Grassiëlla

 4. 14 maart 2018 / 12:20

  hier ook een honden en kattenliefhebber in een! Ik zoek alleen wel een kat die haar eigen haren kan opruimen 🙂

 5. 14 maart 2018 / 11:43

  Leuk! Ik ben zelf een hondenmens, maar heb er nog geen een. Honden zijn inderdaad zoveel werk! Daarom zit ik al een tijdje in het ‘honden-of-katten-dillemma’. Bij het lezen van jouw artikel heb ik nu wel een beter beeld van katten gekregen. Wie weet verander ik van gedachte en heb ik ook wel zo een pluizenbol!

 6. 14 maart 2018 / 11:41

  Ik heb 1 hond en 1 kat ik zie ze even graag kweet echt wat ik ben haha

 7. 14 maart 2018 / 11:32

  Wat een schatjes! 😍
  Ik ben gek op katten, maar eigenlijk ben ik gek op veel dieren.
  Katten zijn inderdaad makkelijker om als huisdier te hebben dan honden, daarom hebben wij oppashonden die bij ons logeren wanneer de baasjes op vakantie zijn. Zo hebben we wel de lusten, maar niet de lasten. 😉
  Bij ons in de buurt wonen veel katten die even bij ons langskomen voor een knuffel, dus we missen gelukkig niet veel. Wie weet komt er in de toekomst ooit nog een pluizenbolletje bij ons wonen. 😀

 8. 14 maart 2018 / 11:23

  Ik vind het hebben van dieren sowieso een verrijking. Ze maken je aan het lachen, komen heerlijk knuffelen en hebben zo’n heerlijk eigenwijs karakter. Ik kan mij dan ook goed vinden in jouw punten. Mijn Jip zal mij alleen niet zo snel een wasbeurt geven. Maar als hij zelf net klaar is met zich te wassen en je aait hem kan hij helemaal geïrriteerd zijn en begint hij vervolgens weer opnieuw met wassen haha!

  Linda onlangs geplaatst…Linda’s Wholesome LifeMy Profile

 9. 14 maart 2018 / 10:50

  toevallig hebben we dit weekend besloten dat we weer een kat willen! De kinderen zijn zo blij en ik ben na het lezen hier, helemaal overtuigd 🙂

 10. 14 maart 2018 / 10:46

  Wij hebben ook 2 katten, zalige beestjes zijn dat! Ik geniet ervan na een lange werkdag thuis te komen en dat ze alle 2 aan het wachten zijn tot ik de deur open doe om te komen knuffelen! ZALIG!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge