14 redenen waarom het fantastisch is een kat te hebben

Je bent vaak of een hondenmens of een kattenliefhebber. Ik ben eigenlijk een beetje van beide, vroeger hebben wij altijd honden gehad en daarna is dat overgegaan op katten. Ik heb 2 lieve poezebeestjes in mijn huis rondlopen en ik ben dol op ze! Laatst ging het niet goed met mijn kat Baloe waardoor ik afvroeg of ie het wel zou redden. Gelukkig is dat goed gekomen maar mijn liefde voor die twee harige viervoeters is ontzettend groot.

Wat ik een enorm voordeel vind aan katten is dat je ze niet hoeft uit te laten 3 keer per dag. Je kunt er natuurlijk voor kiezen je kat binnen te houden maar die van mij komen wel elke dag buiten en elke avond staan ze voor de deur tot ze naar binnen kunnen. Natuurlijk zit er een risico aan want ja, een kat kan weglopen. Zo is Binky een week voor mijn verjaardag een week lang weggeweest, op mijn verjaardag kwam hij ineens terug. Sterk vermagerd, dat wel maar ik was in ieder geval blij dat hij weer lekker thuis was.

Nu blijft hij echt in de buurt, en er is een grote kans dat hij met die kou ergens opgesloten heeft gezeten. Katten hebben natuurlijk ook zijn nadelen maar ik wil mij in dit artikel vooral focussen op de pluspunten van het hebbben van een kat(ten).

waarom het fantastisch is om een kat te hebben :

# Ze doen altijd wel iets wat je aan het lachen maakt. Baloe bijvoorbeeld is nogal onhandig, hij glijd vaak tijdens zijn slaap van de bank af waardoor die erna je aankijkt op de manier van : goh, hoe kom ik hier nu weer??

# Als ze zichzelf wassen en ze liggen toevallig bij je, dan vinden ze het totaal niet erg om jou ook even te voorzien van een wasbeurt.

# Ze zijn bereid je eten met je te delen . Sharing is caring.

# Ongedierte zoals vliegjes en spinnen leven niet erg lang, alhoewel als je Baloe heet dan ga je er liever mee spelen tot ze dood gaan dan ze op te eten. Binky daarin tegen is meer van de directe aanpak, zo heeft hij buiten wel eens een kraai weten te vangen.

# Ze zijn het perfecte excuus om heel veel maar dan ook echt veel dierenspeeltjes te kopen, het enige nadeel is dat ze vaak met een speeltje zich het liefst vermaken.

# Ze vinden het heerlijk om bij je in bed te liggen.

# Ze voelen je emoties aan, ik wist dit eerst niet tot ik er zelf achter kwam met Binky. Zodra ik een keer niet mijn dag heb, is hij niet bij mij weg te slaan. Hij wil niet eens naar buiten toe, volgt mij elke stap en ligt het liefst lekker bij me.

# Het gespin is zo fijn! Als ik na een lange dag in bed lig komen de katten automatisch bij mij liggen en zodra ze beginne te spinnen kan ik heerlijk in slaap vallen. Het is rustgevend.

# Oke, dit kan een beetje onhandig zijn in de zomer maar je hebt altijd een verwarmingssyteem.

# Nog een voordeel is dat je eigenlijk altijd wel een gespreksonderwerp hebt. Als vrienden bij mij thuis zijn komen de katten automatisch ook om het hoekje kijken om wat aandacht te vragen en om natuurlijk een beetje onhandig te doen.

#Om even je verhaal tegen te doen. Ik geef toe dat ik af en toe praat tegen die pluizenbollen. Maarja, ze luisteren heel goed en ze geven je geen weerwoord haha. Ohja en je hoeft niet bang te zijn dat alles wat je ze verteld ze weer doorvertellen.

#Ze zijn tevreden met de kleinste dingen. Een lintje of een doos, ze spelen werkelijk met alles!

#Je weet altijd waar je aan toe bent. Zijn ze boos? dan krijg je een snauw en gaan ze aan de andere kant van de kamer liggen ,vinden ze je lief? knuffels gegarandeerd!

# Ze zullen altijd mooi,lief en trouw blijven.

En dit is dus waarom het hebben van een kat of meerdere fantastisch is! ik kan er nog zo wel honderden bedenken maar dan word het wel een heel lang artikel. Heb jij katten? of ben je eerder een hondenmens?

Veel liefs,
Janine.

19 Reacties

 1. 22 maart 2018 / 15:04

  Ik had nooit echt heel veel met katten. Er zal dan ook nooit een kat hier in huis komen. Alleen vind ik onze aanloopkat dan wel weer een scheetje. Hij, Garfield zoals wij hem noemen, zit met het beter wordende weer vaak dagen bij ons huis met zijn blik gericht op de dakgoot. En hij laat zich dan ook gewoon aanhalen en dergelijke.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Tag | Volwassenheid 1.0 – HOE DAN?!?!My Profile

 2. 21 maart 2018 / 16:27

  Vroeger had ik een kat die ‘s morgens meeliep naar het station als ik naar school moest ­čÖé Een halve hond dus.

 3. 17 maart 2018 / 17:05

  Ik heb geen huisdieren. Wij reizen veel, dus dan is het niet handig om huisdieren te hebben. Katten zijn wel heel leuk. Maarre, delen ze hun eten met jou? Eet jij dan kattenbrokken?….

  • Janine
   Auteur
   18 maart 2018 / 00:32

   Haha nee, moet er niet aan denken! Ze delen hun eten met elkaar en af en toe krijg ik een souvenir thuis van ze. Wat ik overigens ook niet eet.

 4. 16 maart 2018 / 10:42

  Oh ik ben ook echt een kattenmens! Heb altijd katten gehad en zou er nu ook wel weer willen, nu ik verhuisd ben. Enkel ben ik een beetje bang voor mijn meubels. Ik wacht nog even tot de warmere dagen om de beslissing te maken.

  Wat een knapperd is die kat van je.

  Liefs, Eva
  http://www.dark-rebel.com

 5. 15 maart 2018 / 18:58

  Ja, katten zijn geweldig en dan te bedenken dat ik er vroeger bang voor was maar dat is inmiddels helemaal omgeslagen. Onze kat is nu 16 jaar en kan er soms zo ontzettend chill bij liggen dat ik acuut wel weer ruilen!

 6. 14 maart 2018 / 19:50

  Heerlijk herkenbaar! Ik ben een honden en kattenmens. Vaak ben ik zo blij dat ik weer thuis bij ze ben en hoop dat dat wederzijds is…. Wat Marie meestal dan doet is duidelijk maken dat zij haar bakje gevuld wil hebben en naar buiten wil. Hahaha, nee, katten vliegen je niet in de armen, hoewel ze soms wel direct naar de deur lopen.Volgens mij vinden ze het een stuk gezelliger zodra wij op de bank stil zitten en een serie kijken.
  Wat een schattige katten heb je toch, zulke lieve snoetjes!

 7. 14 maart 2018 / 16:36

  Ik vind alle dieren, behalve vissen ok├ę. Ik heb gewoon. Niet veel met katten

 8. 14 maart 2018 / 15:23

  Tof he katten in huis hebben. Wij hebben thuis ook een kat maar hij mag niet binnen! Nu hebben we hem al een paar dagen niet meer gezien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge