5 tips om te sporten met weinig tijd


Iedereen heeft het altijd maar druk Overuren draaien op het werk, huiswerk maken voor school en als je dan even tijd hebt voor jezelf sta je niet te springen om te zwoegen in de sportschool.

Natuurlijk weet iedereen dat sporten erg belangrijk is om jezelf goed te voelen. Sporten is zowel fysiek als mentaal erg gezond. Alleen door goed voor jezelf te zorgen kun je ook 100% jezelf zijn en daar hoort een goede work-out ook bij.

Daarom deel ik 5 tips om te gaan sporten als je weinig tijd hebt :

1. Sport efficiënt.

Kies een work-out die je overal kunt doen en welke niet teveel voorbereiding nodig heeft. Deze work-out kunnen je spieren alsnog even goed aan het werk zetten zonder dat je teveel tijd kwijt bent.

2. Doe wat je leuk vind. 

Houd je bijvoorbeeld helemaal niet van hardlopen maar push je jezelf er toe? Stop er dan mee. Het heeft geen zin om aan sporten te doen als je het niet leuk vind en dus geen plezier in hebt. De stap om te gaan sporten is een stuk makkelijker en sneller gezet als je doet wat je leuk vind. Het is daarom ook helemaal niet erg om te experimenteren met welke sport je nou het leukste vind om te doen en doe vooral wat het beste voor jou werkt.

3. Creëer structuur

Veel mensen cancelen een workout omdat er even iets tussendoor kwam. Stop hier ook mee, spreek wat later af met vrienden en zorg ervoor dat het sporten als routine in je leven komt. Het is net zoals tanden poetsen en alle andere dingen die je dagelijks doet.

4. Slaap genoeg. 

Ga niet minder slapen omdat je moet sporten, ga een uurtje eerder op bed en er de volgende dag een uur eerder weer af om te gaan sporten. Lever geen slaap in om te kunnen sporten.

5. Snel maar doeltreffend. 

Mocht je nou echt geen tijd hebben dan is HIIT( High Intensity Interval Training) misschien wat voor jou. Deze workout duurt meestal maximaal 15 minuten, je geeft wel alles en is dus doeltreffend.

Hoe vaak sport jij per  week? En hoe doe je dit met alle andere dingen die je moet doen?  Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Veel liefs,

Janine.

Delen:

1 Reactie

  1. 9 januari 2017 / 20:49

    eeeehhhh sporten? oeps! Ik pak vaker de fiets en wil wat vaker gaan wandelen naar bijvoorbeeld het winkelcentrum. Echt sporten vind ik écht niet leuk, dus dat hou ik nooit vol. 😉
    hilde onlangs geplaatst…Hillybilly’s Diary #24My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge