6 redenen om alleen te reizen

Alleen reizen. Het lijkt ontzettend eng, maar is er ooit iemand geweest die er spijt van heeft gekregen? Het is behalve heel erg leuk ook leerzaam. Er zijn ontzettend veel redenen om niet alleen op reis te gaan… 

Misschien vind je het moeilijk om nieuwe mensen te leren kennen of vind je het veel leuker om  op vakantie te gaan met je ouders/vriendinnen. Het lijkt mij in ieder geval ontzettend leuk en leerzaam om wel de volgende redenen:

Vrijheid
Als je alleen op reis bent/gaat, hoef je geen rekening te houden met iemand behalve met jezelf. Heb je zin om uit te slapen? Niemand die je tegenhoud. Zit je liever in de vroege ochtend aan het strand om de zonsopgang te zien? Mag natuurlijk ook. Deze en meerdere keuzes liggen allemaal bij jou, zonder dat iemand je hierin tegenhoud.

Zelfstandig
Door alleen te reizen leer je je eigen beslissingen te maken. Denk hierbij aan leuke beslissingen maar ook aan de minder leuke, heb je wel genoeg geld? Waar verblijf ik op mijn volgende bestemming? Je leert sneller en betere beslissingen te maken wat je weer zelfstandig maakt. Uiteraard kunnen de beslissingen met wat je die dag draagt niet ontbreken.

Socialer
Vind je het moeilijk om contact te leggen met andere mensen en kruip je het liefst weg in een stil hoekje? Als je alleen op reis gaat zul je wel moeten! Je ontmoet nieuwe mensen en het liefst laat je een goede indruk achter. Hiervoor zul je echter wel uit je schulp moeten kruipen. Weet je de weg niet meer? Vragen! Wil je weten hoe je het snelst bij de leukste restaurantjes komt? Vragen! It’s all about Communication.

Verbreed je horizon
Je ontmoet veel  nieuwe mensen, praat met ze en vaak ook nog in een andere taal. Daardoor leer je veel over andere landen en hun culturen, dit is erg leuk en leerzaam en daarnaast ga je waarschijnlijk  heel anders kijken naar Nederlannd. Want waarom doen wij de dingen zoals wij ze doen?

Me-time!
De h
elft van de tijd zul je dus doorbrengen met mensen die je hebt leren kennen, maar daarnaast zul je ook genoeg tijd doorbrengen met alleen jezelf. Eng en saai? Dat hoeft helemaal niet! Je hebt dan de kans om even helemaal terug te keren naar jezelf en te genieten waar je je op dat moment bevind. Je kunt trots op jezelf zijn dat je dit helemaal alleen doet! Ook met het enige gezelschap bij je (jezelf) kan je het erg leuk hebben.

Bucketlist
ik heb een Bucketlist waarbij ik graag nog graag verre reizen wil maken om de rest van de wereld te zien. Er bestaat nog zoveel meer dan de groenteboer om de hoek of een attractiepark 100km verderop. Mocht het alleen reizen nou niet bevallen? Je hebt het toch maar even gedaaan en je kunt echt trots op jezelf zijn. Je hebt veel geleerd over andere culturen en landen maar ook veel over jezelf. Daarbij is het een voordeel als die ontzettend lange bucketlist eindelijk een keer kleiner word.

Zou jij alleen op reis gaan? Of heb je dit al eens gedaan? (hoe was dit?) 

Veel liefs,
Janine.

Delen:

2 Reacties

  • Janine
   Auteur
   4 april 2017 / 22:49

   Ik zou het ook zeker een keertje doen! Ik hoop dat het je een keer meemaakt om alleen te reizen
   Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge