6 Tips tegen Kerst stress 

Aahh! Kerst staat voor de deur dus ook alle etentjes, famillie die je moet bezoeken en niet te vergeten de cadeaus! Daarom tips tegen de decemberstress! Lees je mee?

Begrijp mij niet verkeerd, ik ben dòl op kerst en alles wat er in december gebeurt. Maar de stress die er bij komt kijken is zeker geen pretje. Want heb je wel genoeg cadeaus voor onder de kerstboom? Moet ik echt naar alle feestjes?

1. Bepaal je prioriteiten en hou je daar ook aan. Ga niet op het laatste moment nog extra dingen doen dit bespaart een hoop stress.

2. Bepaal waar je aan mee doet. Kerstavond, eerste en tweedekerstdag en oud en nieuw. Het is prima om niet overal aan mee te doen. Vooral niet als je elke dag ergens anders heen zou moeten.

3. Plannen! Maak boodschappenlijstjes met wat je nog moet halen, maak je kappersafspraak een aantal weken van te voren en ga niet een dag voor kerst nog een keer shoppen voor je ideale kerst outfit.

4. Split je kerst maaltijd. Ben je van plan om uitgebreid te eten met vrienden en familie? Vraag dan of ze zelf ook iets willen maken en meenemen. Scheelt een hoop uren in de keuken.

5. Pauzes. Zie je door de bomen het bos niet meer? Neem een pauze, lees een goed boek, ga sporten of mediteren. Daarna voel je je vaak beter en kun je de dingen weer veel beter regelen.

6. Doe alleen dingen waar je zin in hebt. Je word er echt niet gelukkiger van als je dingen doet tegen je zin in.

Dit waren mijn tips om een beetje de decemberstress tegen te gaan. Wat doe jij ertegen?

Veel liefs,
Janine.

Delen:

3 Reacties

  1. 20 december 2017 / 08:12

    Prioriteiten stellen vind ik een hele belangrijke, anders stroomt mijn hoofd hélemaal over.
    Fijne kerst alvast!
    Liefs,
    Evelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge