7 tips om jezelf te blijven ontwikkelen

 

Het is ontzettend leuk en belangrijk om jezelf elke dag te ontwikklelen, ook al gaat het over werk, school of iets wat je leuk vind. Vandaag  daarom 7 tips om jezelf te blijven ontwikkelen en daarbij kreeg ik een spiegel voorgehouden. Benieuwd? Lees dan verder!

Ik werk sinds een aantal weken bij de thuiszorg en daarbij heb je soms hele gesprekken, vorige week was het zover. Ik kreeg een keiharde spiegel voor mijn neus die mijn ogen wel open deed doen. Ik kreeg te horen dat ik zoveel meer kan dan dat ik momenteel  doe, ik ben niet dom en ik kan goed leren. Het enige wat er ontbreekt is dat ik niet zo goed weet hoe ik het moet doen.

Door dit gesprek ben ik gaan nadenken en ze had gelijk ook! Hoe fijn en leuk is het om je te ontwikkelen,  en dat elke dag? Veel mensen leven op automatische piloot. Ze gaan werken, sporten, afspraken en dan is er alweer een nieuwe dag waarbij het bijna hetzelfde is. Hier is natuurlijk niks mis mee, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat ik dat helemaal niet wil.

Ik wil mijzelf ontwikkelen, dingen leren en ervaring opdoen. Je bent immers nooit uitgeleerd! Ik vind het leuk om op zoek te gaan naar iets wat een uitdaging voor mij is, iets waar ik veel van kan leren. De komende tijd wil ik mijzelf de ruimte geven om na te denken waarin ik mij wil ontwikkelen, dit kan over werk, hobbby of iets persoonlijks zijn. Nieuwe dingen zijn leuk en werkt ontzettend motiverend.

Tips.

 1. Wat wil ik? Soms is even stil staan bij alles wat je doet een hele goede eyeopener. Is het werk wat je doet echt wat je wilt? Word je er gelukkig van? Misschien wil je een hogere functie?
 2. Blijven hangen. Blijf niet hangen in iets dat veilig voelt en daarbij het niet goed is voor je persoonlijke ontwikkeling.
 3. Ga sporten, werk aan je gezondheid. Je voelt je mentaal sterker en je word gelukkiger.
 4. Vraag eens iemand anders om een idee met hoe je jezelf kunt ontwikkelen. Imput van iemand anders kan erg verfrissend zijn.
 5. Volg een cursus. Breed je  horizon, pak een studie of cursus op waarbij je denkt dat het jezelf veel gaat brengen.
 6. lijst maken. Maak een lijst met dingen die je energie geven en die je energie kosten. Zijn ze het waard om energie in te stoppen?
 7. Doe iets wat buiten je comfortzone ligt. wil je parachutespringen maar durf je niet? Doe het! Je leert hierbij wederom weer iets over jezelf.

De komende weken wil ik echt gaan uitzoeken waarin ik persoonlijk nog wil groeien, en ik hoop natuurlijk dat het lukt. Ik vind het alleen al motiverend om er aan te denken dus laat staan als er daadwerkelijk ook iets veranderd.

Wil jij jezelf verder ontwikkelen? Zo ja, hoe wil je dit gaan doen?

Veel liefs,
Janine

 

Delen:

3 Reacties

 1. 4 juli 2017 / 20:17

  Wat mooi dat je zo een spiegel voorgehouden werd en wat goed hoe je hiermee aan de slag gaat. IK wil zelf heel veel qua studie en zelfontwikkeling maar als het erop aankomt, geef ik ook snel weer op. Je tip om aan je gezondheid te werken, vind ik een hele mooie, want dat probeer ik ook sinds een tijdje.
  Astrid onlangs geplaatst…Astrid valt af: de eerste maandMy Profile

 2. 4 juli 2017 / 18:23

  Ik merk dat sporten heel goed bij mij werkt, ik krijg er heel veel energie van en begin het steeds meer als ontspanning te zien. Leuke tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge