7 tips om het jaar goed te starten. 

Allereerst : HAPPY NEW YEAR! Ik geef je 5 tips om 2018 goed te starten, want een goed begin is het halve werk! Ik heb een lijstje samengesteld om van 2018 jouw jaar te maken en je doelen te bereiken. Lees je mee? 

Het is alweer 2 januari, en daarom wil ik je eerst een gezond, liefdevol, en gezegend 2018 wensen. May this will be your year 💕.

1. Doelen.

Laten we voorop zetten dat ik niet aan goede voornemen doe, ik ben van mening dat je elke dag van het jaar kunt beginnen aan de dingen die je graag wilt bereiken. Doelen heb ik dan weer wel, ik vind een doel specifieker dan een voornemen. Bij een doel ben je toch eerder geneigd om er voor te gaan. Zet je doelen op papier, bv: ik wil in juni 5kilo afgevallen zijn. Of ik wil 1k volgers op Instagram voor maart.

Op die manier word je sneller gestimuleerd om ook echt iets aan je doel te doen.

2. Actieplan.

Om je doelen te bereiken is het wel zo handig om een actie plan op te zetten. Welke acties moet je dagelijks, wekelijks of maandelijks doen om je doel te bereiken?

Wil je bv afvallen? Verdiep je dan eens in voeding en meld je aan bij een sportschool. Elke stap is er eentje dichterbij je doel.

3.vraag hulp.

Om een doel te bereiken heb je veel discipline nodig, en de mensen die je daar bij kunnen helpen is je netwerk. Vraag eens rond aan vrienden of familie of zij iets weten wat jou weer kan helpen.

4. Een spiegel.

Zorg ervoor dat er iets of iemand is die af en toe een spiegel voor je voorhoud. Raak je minder gefocust? Of doe je niks meer aan je doel? Deze persoon zal dit je zeggen zodat jij weer je drive terug hebt.

5. Denk groot, maak kleine stappen.

Groots denken is niks mis mee, maar verwacht geen wonderen in één dag! Elke stap is er eentje, en als je een jaar verder bent zie je een heel verschil.

6. Opruimen.

Ruim je huis op, gooi spullen weg waar je niks meer mee hebt of die je niet meer mooi vind. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

7. Rust.

Na de drukke december maand is het soms een gat waar je in valt zodra het nieuwe jaar ingaat. Je hebt geen verplichtingen naast werk etc. Neem dan ook eens tijd voor jezelf, of plan een gezellige vriendinnen avond in.

Dit waren alweer mijn tips om het jaar goed te beginnen. Gisteren heb ik al de kerstboom uit huis gehaald en helemaal schoongemaakt. Ik ben al zeker bezig met mijn doelen. Heb jij ook doelen dit jaar?

Veel liefs,
Janine.

Delen:

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge