9 tips voor als je ziek bent

Momenteel heb ik de griep aardig goed te pakken. Van spierpijn, hoofdpijn en last van mijn longen, daarom is het natuurlijk een goede kans om dan een lijstje op te stellen met dingen waardoor je het ziek zijn iets comfortabeler maakt

en met wat je eventueel kunt doen. En ook een paar tips met hoe je je het snelste weer wat beter kunt voelen. Want ja, de griep is niks aan!

 • × Neem Rust : Meld je ziek op het werk of school en zeg afspraken af. Ik vind dit altijd heel erg vervelend om te doen, maar op die manier geef je jezelf wel voldoende rust. Je kunt beter twee dagen extra uitzieken dan dat je meteen de volgende dag weer aan het werk bent en vervolgens een paar weken later weer plat ligt.
 • × Eet gezond! Daar onder valt natuurlijk geen pizza etc. Ik moet zeggen dat ik nooit zin heb in vette hap oid als ik ziek ben, überhaupt haupt is koken te veel gevraagd maar als je op jezelf woont moet je wel! Eet veel groente en fruit, die vitaminen zijn ontzettend goed voor je! maak een smoothie, kies voor een salade. Zorg wel dat je het echt lekker vind, want een saaie banaan heeft natuurlijk niemand zin in. ohja, en eet alleen als je daar behoefte aan hebt.
 • × Altijd wanneer ik ziek ben lig ik het liefst de hele dag op de bank of op bed. Je lichaam zweet natuurlijk wel gewoon en dan ook vooral als je koorts hebt. Sleep jezelf van de bank af en ga lekker douchen! Je voelt je veel frisser en schoner na een douche beurt. TIP: Mocht je nou weinig tot niet gegeten hebben, douch dan niet te heet en niet te lang. De kans dat je dan flauwvalt is vrij groot dus denk daar wel om.
 • ×Zet af en toe een raam open voor frisse lucht, is ontzettend fijn!
 • ×Vraag hulp. Wees niet te beroerd om hulp te vragen van vrienden en famillie. Gisteren heb ik een vriendin gevraagd of ze wat boodschappen wilde halen voor mij want niemand zit er op te wachten dat ik doodziek een halfuuur sta te wachten tot ik kan afrekenen bij de kassa.
 • ×Slaap wanneer je lichaam aangeeft dat dit moet. Slapen is sowieso belangrijik maar misschien nog wel belangrijker als je ziek bent, op die manier herstelt je lichaam sneller en beter.
 • ×Netflix! Ik vind het echt heerlijk om de hele dag films en series te kijken als ik ziek ben, want ja normaal heb je er of niet tijd voor of je kan maar één aflevering kijken want je moet de volgende dag weer vroeg uit bed.
 • ×Spa-time! Ik vind het altijd heerlijk dat zodra ik mij weer wat beter voel ( dus niet als je doodziek bent) om dan echt even goed aandacht te besteden aan mijn huid en haar. Ik neem dan eerst altijd een uitgebreide douche, om vervolgens mijn huid goed en diep te reinigen en een maskertje aan te brengen. Dit kan je echt een boost geven!
 • ×Wat ik ook altijd leuk vind om te doen maar ook erg gevaarlijk: SHOPPEN! Ik struin het hele internet af naar een toffe outfit, gooi alles wat ik leuk vind in het winkelmandje om vervolgens te schrikken van het bedrag en naar de volgende website te gaan haha.

En dit waren mijn tips om de griep een beetje fijn door te komen, alhoewel griep hebben helemaal niet fijn is. Je moet er toch het beste van maken, het kan je ook weer opladen omdat je gewoon niks kan.

Wat doe jij als je ziek bent?

Veel liefs,
Janine.

Delen:

10 Reacties

 1. 20 januari 2018 / 21:57

  Vooral goede rust is super belangrijk. Op de dagen dat ik ziek ben, maar toch nog een klein beetje energie heb, probeer ik altijd een rondje te lopen buiten. Knap ik vaak wel van op! Leuk artikel!!

 2. 18 januari 2018 / 15:34

  Hehe, zelf net ziek geweest en het enige waar ik zin in had was slapen.. Nu, het hangt een beetje af van welke ziekte je hebt zeker?

 3. 17 januari 2018 / 21:39

  Rust nemen is inderdaad wel een hele belangrijke, ik vind het alleen altijd zo moeilijk om me ziek te melden op het werk. Doe ik liever niet. Beterschap!
  sammie onlangs geplaatst…Pizza recept. Zelf pizza maken!My Profile

 4. 17 januari 2018 / 20:37

  Handige tips die ik eigenlijk stiekem wel al toepas. Vooral de Netflix-tip is zeker van toepassing bij mij!

 5. 17 januari 2018 / 14:03

  Wat een handige tips! Ik ben zelf op korte tijd 3 x ziek geweest, vaak juist in de drukke periodes. Dus ik heb niet altijd even goed gerust zoals zou moeten. Nu begin ik er weer last van te hebben net tijdens mijn examens, dus ik probeer tussendoor zoveel mogelijk te rusten.
  Liefs,
  Yara
  Yara onlangs geplaatst…Healthy eats #9 : Thaise curry met kipMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge