Bloggers Be Like… TAG

 

 

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik voor het laatst een TAG invulde, daarom leek het mij wel leuk om de Bloggers Be like TAG van Hare Maristeit in te vullen. Want wat vind ik het allerleukste aan bloggen en het stomste aan bloggen? En wie zijn mijn favoriete bloggers? Ik geef op deze en nog 13 andere vragen antwoord. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Ik vind het altijd heel erg interessant om te zien hoe andere bloggers typische blog dingetjes doen, plan jij vooruit? Of schrijf je elke dag een artikel voor dezelfde of volgende dag?

1. Hoelang blog je al?

Ik blog nu in totaal al ander halfjaar, mijn vorige blog was: Janinemma.nl. Ik was alleen erg dom, ik was helemaal vergeten om mijn hosting abbonement te verlengen. Omdat ik dat dus niet had gedaan was mijn blog + hele content weg. Mijn vriend kwam toen met het idee om gewoon een nieuwe weer te starten.

2. Wat vind je het allerleukst en allerstomst aan bloggen?

Ik vind de foto’s maken erg leuk, net zoals het contact met andere bloggers en af en toe vind ik het fijn om mijn hart te luchten zoals mijn artikel over mijn  angststoornis. Eigenlijk is (bijna) alles ontzettend leuk! Één van de dingen die ik erg stom vind, is dat je als blogger niet meer origineel kunt zijn. Iedere blogger probeert nieuwe en originele content te schrijven maar dat lukt eigenlijk bijna nooit. Een product is altijd voor jou al een keer getest, ik kan er daarom niet tegen als bloggers jaloers op elkaar zijn. Laat iedereen lekker in zijn waarde en doe je eigen ding.  Help elkaar en ga niet iemand zwart lopen maken. Op die manier kom je zelf echt niet hogerop met het bloggen en gooi je eigenlijk je eigen glazen in.

3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke moet je nog sleutelen?

Pff, erg moeilijke vraag. Ik vind dat ik best goed kan plannen en dat is natuurlijk erg belangrijk als blogger zijnde. Eigenlijk zorg ik dat er elke werkdag om 06.00 een artikel online staat,mijn doel is om volgend jaar ook in het weekend artikelen online te zetten. De kwaliteit waar ik nog aan moet werken is dat ik niet teveel van anderen moet aantrekken, ik vind het namelijk altijd erg belangrijk als andere mensen mijn blog en schrijfstijl wel leuk vinden. Ook vond ik het in het begin moeilijk om bij één bepaald thema te blijven, gelukkig ben ik nu tevreden. Er zullen nog wel wat dingetjes beter worden maar al doende leert men.

4.Wie zijn jou favoriete bloggers uit binnen en buitenland?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen enkele blog uit het buitenland volg, wel een aantal Youtubers zoals OKbaby en KkandbabyJ. Ook heb ik niet echt een favoriete blogger die ik volg. Elke dag zijn er wel standaard een paar blogs die ik bezoek omdat ik regelmatig contact met ze heb en omdat ze leuke content schrijven. Ik wil namelijk niemand te kort doen om maar te zeggen: Jij bent mijn favoriete blogger. Iedere blogger heeft zo haar eigen kwaliteiten die ik bemin.

5. Welke drie artikelen zijn het vaakst gelezen?

 1. Catrice HD Liquid Coverage Foundation – Deze blogpost staat nu bijna twee maanden online maar heeft al 8489 views behaald.
 2. Leven met een angststoornis – Ik vind het persoonlijk best wel fijn dat dit artikel zo vaak is bekeken , dit artikel heeft al zo’n 9230 views.
 3. Een beetje anders dan normaal – Dit artikel tikt nu bijna tegen de 6000 views aan. WAUW.

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest? Of welk onderdeel van bloggen heb je onderschat?

Ik heb de tijd heel erg onderschat, elke dag besteed ik wel zo’n 3 uur aan mijn blog . Daarnaast ben je er eigenlijk altijd mee bezig, als je ergens bent maak je toch sneller overal een foto van met het idee : kan ik misschien wel over bloggen en anders kan het wel op Instagram.

7. Aan welke blogger clichés maak jij je schuldig?

 1. Standaard als mijn vriend en ik ergens zijn te eten :” nou moet je nog een foto maken of mag ik dan nu eindelijk even eten?”  100 foto’s verder in allerlei mogelijke posisities en het eten is koud.” Ja schat , je mag nu wel gaan eten”.
 2. Mijn telefoon is mijn grootste vriend, in de ochtend als ik wakker word moet ik eerst checken of het artikel wel goed online is gekomen en uiteraard kan daarna Social media ook niet achterblijven.

8. Krijg je hulp of doe je alles zelf?

Ik doe eigenlijk alles alleen, tenzij mijn vriend mij betrapt op een typefout. Voor de rest vraag ik wel eens aan vriendinnen of ze nog leuke ideeën hebben maar voor de rest doe ik alles alleen.

9. Wat voor soort blogs lees je en hoeveel blogs volg je?

Ik lees allerlei soorten blogs, al staat beauty en lifestyle wel bovenaan op mijn lijstje haha. De enige artikelen en blogs die ik niet echt lees gaan alleen maar over gadgets en games, daar heb ik totaal niets mee. Ik volg in totaal zon 25 a 30 bloggers , en deze blogs bezoek ik dan ook elke dag .

10. plan jij je blogberichten in of zijn ze live ?

Ik plan zoveel mogelijk mijn artikelen in, als het weekend is ben ik vooral erg veel bezig met het schrijven van artikelen. Foto’s probeer ik zo veel mogelijk te maken als het buiten bewolkt is, dan is het licht niet zo fel. Het is ook wel eens voorgekomen dat ik om vijf uur in de nacht nog een artikel schreef haha .

11.Welke gouden tip heeft jou als blogger heel erg geholpen?

Ga niet op de een op andere dag een blog beginnen, ik heb er 2 maanden over gedaan totdat mijn blog echt live was. Ik ben erg blij dat ik de stap heb gezet en dat ik er nog een paar nachten over heb geslapen. Veel mensen denken dat het erg makkelijk is om een blog bij te houden, maar dat is echt niet het geval. Verdiep je goed in alle in en outs van een blog.

12.Wat is de mooiste ervaring die je had door je blog?

Hmm, dat is denk ik wel het stukje contact met andere meiden die net zo dol zijn op bloggen als ik. Maar natuurlijk zijn er meerdere dingen, ook de complimenten van vrienden, famillie of mensen van buitenaf is erg leuk om te horen . Op die manier krijg je wel waardering voor iets wat jij erg leuk vind om te doen.

13. Wat is het stomste dat je als blogger ooit hebt gedaan / waar je achteraf spijt van hebt gehad  ?

Iets te laat een blog schrijven waardoor de content helemaal nergens op slaat, een artikel in elkaar flansen doe je niet in vijf minuten en dat zag je er ook wel aan af. Gelukkig heb ik diezelfde dag het artikel verwijderd want ik kreeg al verschillende  whatsappjes van vriendinnen met de vraag waar dat artikel op sloeg haha.

14. Hoe ga jij om met privacy? Deel je alles op je blog?

Ik vertel redelijk veel op mijn blog en daar schaam ik mij helemaal niet voor, ikzelf als lezer zou het fijn vinden om de blogger achter de blog beter te leren kennen. Ik ben van mening dat het een band schept met je lezers en dat lezers zich er in kunnen herkennen. Alhoewel ik natuurlijk ook bepaalde dingen voor mijzelf laat.

15. Wat hoop je nog een keer te bereiken /te doen met je blog?

Ik hoop dat ik binnekort mijn blog kan inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KVK), en dat ik er natuurlijk in de toekomst geld mee kan gaan verdienen. Het is natuurlijk niet mijn top prioriteit maar het is altijd een leuke bijkomstigheid.

Zo en dat waren de vijftien vragen alweer! Wat vond je van deze TAG? Je bent vrij om deze natuurlijk over te nemen hihi.

Veel liefs,
Janine

 

 

 

15 Reacties

 1. 8 oktober 2016 / 20:10

  Wauw OMG die meest gelezen artikelen… Ik dacht dat de mijne al vaak gelezen waren (de meeste bijna 2000 keer…). Lekker bezig meid! XX

 2. 7 oktober 2016 / 20:13

  Leuk ingevuld! Met heel erg veel plezier gelezen, ik heb hem tijdje geleden ook zelf met heel erg veel plezier ingevuld 🙂

 3. 6 oktober 2016 / 20:26

  Wat leuke tag! Wat jammer dat content alles kwijt, kreeg je niet van te voren email van de hosting. Bij mij meestal 2 maanden van te voren email ontvangen dat abonnement bijna afgelopen is.
  Nummer 7 is herkenbaar ha..ha…!
  Leuk foto`s heb je erbij geplaatst
  Dhini onlangs geplaatst…Mani monday : Pattern #7My Profile

  • Janine
   Auteur
   6 oktober 2016 / 20:44

   Dankjewell! <3 Nee ik heb nooit een mailtje gehad, en de hosting had ook aangegeven dat het hun fout was. maar goed daar kan ik natuurlijk niets mee haha.

  • Janine
   Auteur
   6 oktober 2016 / 19:41

   dankjewel! <3 welke punten herken je zoal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge