CATRICE BLOSSOM THE NUDE COLLECTION EYESHADOW PALETTE

Catrice blossom the nude collection eyeshadow palette

Van de week liep ik weer eens de Kruidvat in om te kijken of ze nog nieuwe make-up collecties binnen hadden gekregen. Na een hele lange tijd geen make-up reviews gemaakt te hebben leek het mij hier wel weer eens tijd voor! Catrice is gekomen met de nieuwe Limited Edition collectie: The nude maar wat ik vooral heel erg

miste was het fotograferen en reviewen van producten.

Catrice heeft besloten om de standaard paletten uit het assortiment te halen en daarvoor in de plaats vier nieuwe varianten te laten komen, waaronder deze blossom variant. Volgens de omschrijving van Catrice bevatten de oogschaduw paletten hoge pigmenten voor een goede kwaliteit van kleur. Op de achterkant van het palette vind je zoals altijd wat meer informatie en manieren om de oogschaduw aan te brengen. Het palette wat ik review heet trouwens : 010 Blossom ‘N Roses.

Catrice blossom the nude collection eyeshadow palette

De paletten wijken niet heel erg af van de voorgangers, die er vrijwel hetzelfde uitzagen met dezelfde kleurencombinaties. Het enige wat mij opvalt wat er veranderd is, is dat er aan de bovenkant twee extra kleuren zijn toegevoegd om te contouren en highlighten. De kleurpigmenten zouden volgens Catrice ook een boost hebben gekregen net zoals dat het palet iets groter is dan de voorganger. Het palet is nog steeds erg handzaam en makkelijk mee te nemen maar alleen de pan en de inhoud is groter geworden. De vier palettes hebben geen spiegeltje of applicator en dat bespaard natuurlijk wel wat ruimte.

Catrice blossom the nude collection eyeshadow palette

Het doosje waar de oogschaduw inzit is gemaakt van stevig plastic, wat erg goed sluit.

Het palette bevat zeven basiskleuren oogschaduw die worden aangevuld door een highlighter en een contour kleur bovenin. In totaal heb je dus negen mooie kleuren waar je een erg subtiele look mee kunt maken. Als je niet van subtiel houd dan kan dit palette alsnog iets voor jou zijn, de kleuren zijn namelijk vrij intens! De oogschaduws zelf voelen zacht aan, je hoeft maar heel lichtjes met een applicator eroverheen en er komt meteen ontzettend veel kleur vanaf. Pas wel op! Doordat de oogschaduws zo zacht zijn heb je grote kans op fall-out.

Swatches

Catrice blossom the nude collection eyeshadow palette

Op bovenstaande foto kun je de contour en highlight kleuren zien. Ze hebben een vrij goed pigment en de fall-out valt nog mee.

Catrice blossom the nude collection eyeshadow palette

En dit zijn de zeven basiskleuren die ook een goed pigment hebben! helaas komen ze niet zo sterk naar voren op de foto dan in het echt. De lichtere kleuren hebben wel iets meer fall-out dan de donkerdere kleuren.

Catrice blossom the nude collection eyeshadow palette

Wederom komen de kleuren lang niet zo goed over op de foto dan dat ze in het echt zijn. Bij het aanbrengen merk je wel heel erg goed dat de oogschaduwkleuren heel erg poederig zijn en daarom zal je echt goed je make-up kwast moeten aftikken voor het aanbrengen. De kleuren brengen makkelijk aan en blenden goed uit, maar omdat ze erg poederig zijn verlies je al een groot deel van de pigmentatie.

Catrice blossom the nude collection eyeshadow palette

Als je voor het eerst naar het palette kijkt zou je denken dat er weinig aan op te merken is. Het enige minpuntje wat ik kan bedenken is het kleurverlies bij het aanbrengen en blenden. Voor de rest heeft Catrice met de Blossom The Nude Collection Eyeshadow palette een mooi basis oogschaduw palette gemaakt die ideaal is voor een iedere dag basic look. Dit palette kun je op dit moment nog vinden in het Limited Edition vak maar vanaf Februari zal deze samen met drie andere varianten te vinden zijn in het vaste assortiment. Catrice Blossom The Nude Collection Eyeshadow palette kost €4.99 per stuk.

Veel liefs,
Janine

 

10 Reacties

 1. 26 januari 2017 / 21:49

  Jammer dat het niet helemaal top is! Toch blijf ik dol op Catrice met hun leuke prijzen!

  • Janine
   Auteur
   1 februari 2017 / 22:49

   Catrice blijft ook echt een favoriet van mij! alleen af en toe zitten er niet WAUW producten tussen haha x

  • Janine
   Auteur
   1 februari 2017 / 22:51

   daar heb je zeker gelijk in! je betaalt ook niet de hoofdprijs voor de producten maar toch zijn er betere palettes geweest van Catrice

 2. 26 januari 2017 / 10:17

  Wat een leuk paletje! Jammer dat de kleuren vervagen tijdens het blenden, verder zijn het wel mooie nude kleurtjes die je altijd wel kunt gebruiken.

  • Janine
   Auteur
   1 februari 2017 / 22:52

   jaa klopt! je kan de kleuren zeker altijd wel gebruiken en eventueel versterken door eerst met een kwastje door een klein beetje water te gaan. Zorgt ook weer voor minder fallout x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge