Clinique Anti-Blemish Solutions 3-Stappen Systeem

clinique anti blemish solutions 3 stappen suysteem | Janiinemma.nl

De laatste tijd is mijn huid echt een issue en daarom kwam het erg goed uit dat ik weer een nieuw pakketje ontving van Clinique. Het Anti-Blemish Solutions 3-Stappen systeem behandelt namelijk puistjes, voorkomt ze en verzorgd de omringende huid. Het is de bedoeling dat je het systeem twee keer per dag herhaalt, want dan is heet niet alleen voor de probleemgebieden effectief maar ook voor de rest van het gezicht.

De Clinique Anti-Blemish Solutions 3-stappen systeem starter kit is geschikt voor alle huidtypen en bedoeld om je huid schoner en gladder te maken. De producten van Clinique zijn dermatologisch getest en daarbij 100& parfumvrij. De kit zit in een klein doosje met daarin een mini – toilettasje met alle producten erin. Ook ontvang je een sample foundation van Clinique.

clinique anti blemish solutions 3 stappen suysteem | Janiinemma.nl

clinique anti blemish solutions 3 stappen suysteem | Janiinemma.nl

Zoals ik al eerder had vermeld is mijn huid de laatste tijd niet op haar best, ik heb last van veel onzuiverheden zoals puistjes, mee-eters en rode vlekken. Voorheen had ik altijd een vlekkeloze huid en hier en daar was een verdwaald puistje te vinden maar over het algemeen had ik er totaal geen last van. Ik baal er ontzettend van dat mijn huid op dit moment behoorlijk slecht is en ik hoop dat de Anti-Blemish Solutions 3-Stappen systeem van Clinique mij goed kan helpen om hiervan af te komen. Ik heb enorm veel goede maar ook veel slechte reviews gelezen. Hoog tijd om het zelf te testen dus!

De Anti-Blemish Solutions 3- Stappen systeem van Clinique is ontwikkeld in drie stappen die je tweemaal per dag moet herhalen. Met de travel kit kun je ongeveer vier tot zes weken, let wel op dat de travel kit kleinere flesjes bevat dan als je de full size producten zou aanschaffen. De drie stappen bestaan uit:

 1. Anti- Blemish Solutions Cleansing Foam : Deze milde gezichtsreiniger verwijdert talg en vuil, maakt poriën vrij en gaat het gevecht aan met de bacterie die puistjes veroorzaakt. De Cleansing Foam kost 25,50 voor een fles van 125 ML.
 2. Anti- Blemish Solutions Clarifying Lotion : Deze lotion heeft een dubbele taak; exfoliëren en reduceren van overtollig talg dat tot puistjes kan leiden, ook gaat het glimmen van de huid tegen. De Clarifying Lotion is te verkrijgen voor 18.00 met een inhoud van 200 ML.
 3. Anti-Blemish Solutions Clearing Moisturizer : Door het gebruik van ‘Blocking Technology’brengt deze moisturizer een onzichtbare barriére aan om puistjes te voorkomen. De Clearing Moisturizer is te verkrijgen voor 22,50 met een inhoud van 200 ML.

clinique anti blemish solutions 3 stappen suysteem | Janiinemma.nl

Ik vind de prijs vrij hoog voor deze producten, maar ik heb dan ook niet de full size producten. Ik heb 30 ML van de Cleansing Foam, 15 ML van de Clarifying lotion en 30 ML van de Clearing Moisturizer. Een starter kit zoals deze kost rond de 30 euro en dat valt heel erg mee aangezien je er vier tot zes weken mee zou kunnen doen. Als de producten mij erg goed bevallen zal ik wel graag de full size producten willen aanschaffen.

stap 1 : Reinigen

clinique anti blemish solutions 3 stappen suysteem | Janiinemma.nl

clinique anti blemish solutions 3 stappen systeem | Janiinemma.nl

De Anti-Blemish Solutions Cleansing Foam is de eerste stap in het anti Blemish Solutions Clear Skin systeem van Clinique. De milde , geneeskrachtige, reinigende forumule zuivert bestaande, en voorkomt toekomstige puistjes. Deze gezichtsreiniger verwijdert vuilrestjes en overtollig talg, zuivert de poriën, kalmeert, verzacht en vermindert roodheid. Het product zorgt voor doelgerichte exfoliatie zodat de huid er meteen gladder en gezonder uitziet.

De Anti- Blemish Solutions Cleansing Foam lijkt een beetje op olie als je deze aanbrengt op de huid. Ik maak mijn gezicht eerst nat en doe vervolgens een klein beetje Cleansing Foam op mijn gezicht en maak draaiende bewegingen zodat het begint te schuimen. Het schuim voelt erg prettig aan en droogt mijn huid helemaal niet uit, mijn huid voelt al lekker schoon aan.

stap 2 : exfoliëren

clinique anti blemish solutions 3 stappen suysteem | Janiinemma.nl

clinique anti blemish solutions 3 stappen suysteem | Janiinemma.nl

De Anti-Blemish Solutions Clarifying lotion van Clinique is de tweede stap van het Clear Skin systeem. Deze lotion exfolieert, verwijdert vet dat de poriën kan verstoppen en geeft glans aan de huid.

Schud het flesje eerst goed voordat je deze gebruikt, vervolgens doe je wat lotion op een wattenschijfje en maak je daarmee je gezicht nogmaals schoon. Ik merk hierbij wel dat er alsnog wat make-up resten van mijn gezicht op het wattenschijfje komt. De lotion tintelt een beetje maar dit is niet vervelend. Als je een extreem droge huid hebt pas dan wel op, mijn gezicht voelt na het gebruik van de lotion wat uitgedroogd uit terwijl ik een vette huid heb. Dat je huid wat uitgedroogd aanvoelt is prima op te lossen met een dag of nacht crème.

stap 3 : hydrateren.

clinique anti blemish solutions 3 stappen suysteem | Janiinemma.nl

Na de eerste twee stappen komen we uit bij de derde en laatste stap.  De Anti -Blemish Solutions Clearing Moisturizer zorgt voor een goede dag en nachtverzorging voor de huid met puistjes. De moisturizer is anti bacterieel en houd de talgproductie onder controle en werkt kalmerend voor de huid.

Dat de crème in een tube zit net zoals de Cleansing Foam vind ik ontzettend fijn en werkt hygiënisch. De crème smeert makkelijk uit en trekt vrij snel de huid in, wel merk ik dat als ik foundation aanbreng na de moisturizer deze wat korrelig word, niet fijn! Misschien dat ik toch wat langer moet wachten met mijn make-up routine na het aanbrengen van de moisturizer.

clinique anti blemish solutions 3 stappen suysteem | Janiinemma.nl

Clinique beweert dat je na twee weken gegarandeerd een gladdere, schonere huid krijgt. Ik gebruik de producten nog niet lang genoeg om te zeggen of dit waar is of niet maar ik merk wel degelijk al verschil na twee dagen gebruik. De producten zijn erg zuinig in gebruik en ik denk dat je er zeker vier tot zes weken mee vooruit kunt. Ik hoop dat mijn huid nog meer zal verbeteren en dat ik binnenkort weer mijn oude huid terug heb zonder onzuiverheden.

Wat is jouw favoriete huidverzorging tegen onzuiverheden? Ik ben heel erg benieuwd, dus ik zal het leuk vinden als je een reactie achterlaat in de comments!

Veel liefs,
Janine.

6 Reacties

  • Janine
   Auteur
   1 februari 2017 / 22:57

   ik kan je ze zeker aanraden om een keertje te gebruiken en te testen! x

  • Janine
   Auteur
   1 februari 2017 / 22:58

   op Instagram zal ik na een aantal weken een voor en na foto posten om te zien of het ook goed werkt op langere termijn. Clinique heeft zeker erg goede en fijne producten hihi x

  • Janine
   Auteur
   1 februari 2017 / 22:59

   zover ik het nu kan beoordelen zijn dat het ook! ik kan ze je zeker aanraden x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge