De perfecte bikini voor je lichaamsbouw

Ik blijf nog even in de zomerse sferen want wat is er nou lekkerder dan met dit warme weer op het strand te liggen waar jij je zelfverzekerd in voelt? Iedereen heeft natuurlijk een beach body en je moet vooral dragen wat jij mooi vind. Kom je er niet uit? Dan zijn dit perfecte bikini’s voor jouw figuur.

Appelfiguur.

Als je een appelfiguur hebt dan is de bovenkant breder dan de onderkant. Je benen en heupen zijn smaller dan de buik. Bij een appelfiguur kun je het beste kiezen voor een tankini of badpak. Rushes of verticale strepen staan hier perfect bij!

Peerfiguur.

Bij een peerfiguur is de onderkant breder dan de bovenkant.je schouders zijn een stuk minder breed dan je heupen. Een hipsterbroekje met een opvallende top zal je dan supermooi staan.

Banaanfiguur.

Als je schouders even breed zijn als je heupen heb je een recht/banaanfiguur. Je hebt dan geen duidelijke taille of ronde vormen. Als je meer optisch meer vormen wil5 dat zijn grafische prints, ruches en franjes perfect voor jouw figuur. Ook een triangel top zou je goed staan.

Zandloperfiguur.

Bij een zandloperfiguur is er een duidelijke taille te zien. Je schouders zijn even breed als je heupen. Als je dit figuur hebt dan steel je de show met een taillebroekje samen met een haltertop.

Bovendien moet je vooral dragen waar jij je goed en zelfverzekerd in voelt. Mocht je het niet weten wat goed bij je figuur past dan hoop ik dat deze tips je hebben geholpen.

Voor wat voor bikini ga jij dit jaar?

Veel liefs,
Janine.

14 Reacties

 1. 29 mei 2018 / 21:40

  Ik ben vorig jaar bevallen en sindsdien twijfel ik over een bikini. Mijn lijf is lang niet meer wat het geweest is :-). Ds ik weet niet wat het dit jaar gaat worden zwempak of bikini.

 2. 29 mei 2018 / 14:54

  Ik ben zwanger, dus ik heb dit jaar een badpak gekocht voor het zwangerschapszwemmen. Ik vraag me af of ik dit jaar op het strand ga liggen. Ik ben uitgerekend eind augustus. Ik vind het nu al bloedheet in de zon, dus denk dat het dit jaar niets wordt. Normaal heb ik een peerfiguur en ga ik voor een mooie bikini, liefst een klassiek model in 1 kleur.

 3. Sofie
  29 mei 2018 / 11:25

  Ik draag waar ik me goed in voel! Thuis is dat een bikini of op het strand. In het zwembad ga ik steevast voor een badpak. Maar het moet goed zitten!

 4. 29 mei 2018 / 11:23

  ik ben een appeltje en draag inderdaad al 100 jaar geen bikini meer. komt best goed uit hoor: ik vond die dingen bj het zwemmen met regelmaat heel onpractisch ( afzakkende zwembroekjes en zo )

 5. 29 mei 2018 / 08:57

  Toevallig heb ik hier pas nog een artikel over gemaakt! De juiste bikini voor de juiste lichaamsbouw is soms lastig te bepalen en daar kan een artikel zoals dit altijd aan helpen šŸ™‚
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…You and Make-Up TAGMy Profile

 6. 29 mei 2018 / 08:31

  Leuk artikel. Je moet inderdaad dragen waar jij je goed in voelt.

 7. 29 mei 2018 / 08:05

  Wat een leuk artikel! Ik wil dit jaar een rode bikini shoppen met een hoog broekje.
  Liefs,
  Evelien

 8. 29 mei 2018 / 08:00

  Je moet zeker kopen en dragen waar je je goed in voelt, ik heb al een paar jaar een bikini waar ik erg tevreden over ben ( ik loop erg weinig in bikini moet ik zeggen af en toe eens bij het zwembad op vakantie, maar meer niet). Ik zou bijvoorbeeld niet meer een broekje met zo een strikje kunnen, terwijl ik dat vroeger wel altijd droeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge