Dingen in huis waar je ontzettend lui van kunt worden

In het weekend een dag thuis of een dag thuis van het werk. Je word ontzettend lui op een gegeven moment, maar hoe komt dit nu precies? Er zijn eigenljk een heleboel dingen in huis waar je ontzettend lui van kunt worden. Ik zet er een aantal op een rijtje, herken je deze punten?

Laptop en computer.

Ik kan echt ontzettend lui worden zodra ik de laptop op schoot neerzet als ik op de bank plof. Youtube-filmpjes kjken zorgt er nou niet precies voor dat je gemotiveerd aan het werk gaat. Tegenwoordig werken veel mensen de hele dag door op de computer of een groot gedeelte daarvan, en daar gaat je productieve dag. Als ik de laptop erbij pak dan heb ik eigenlijk daarna niet veel zin meer om dingen te doen .

Junkfood.

Junkfood is een verleiding die vaak te groot is om er niet van te eten en voor je het weet heb je een chips zak naar binnen gewerkt samen met de M&M’s . In junkfood zitten echter ontzettend veel koolhydraten en suikers waardoor je energie eigenlijk helemaal opgeslurpt word. Daar word je natuurlijk ontzettend moe en energielooss van, waardoor je weer geen zin hebt om iets actiefs te doen. Reactie na reactie dus.

Telefoon.

Ik ben echt verslaafd aan mijn telefoon en ik ben hier vast niet de enige in, ik kan nergens naar toe zonder dat ding ook mee te nemen. Ook neem ik mijn telefoon mee naar bed, mijn wekker zet ik namelijk daarop aan. Maar het nadeel is dat ik hem altijd op geluid heb staan dus als ik in de nacht nog een appje krijg of een facebook melding, waardoor ik altijd eventjes wakker word van het geluid. De slaap word onderbroken waardoor je de volgende ochtend vermoeider wakker word en eerder kans hebt om dipjes te krijgen.

Kachel

Dan is het weer te heet en dan weer te koud. Dan is het heeerlijk om de verwarming in huis op een standaard temperatuur te zetten maar wist je dat de ideale temperatuur in huis tussen de 15,5 en 20 graden celsius is? Dus als het ontzettend warm of te koud is in huis is er een grote kans dat je een dutje verkiest boven een productieve middag.

Televisie

Het licht van de televisie en de telefooon zorgt ervoor dat je slechter slaapt. TIP: Ik heb een blauw licht app geïnstalleerd op mijn telefoon zodat de ergste stralingen worden gefilterd waardoor ik sneller in slaap val. Maar dit kan echer niet op de tv en ik ben verslaafd aan Netlifx, maar na een paar uur serie of film kijken word je ook ontzettend lui.

Bedtime.

Ik vind het heerlijk om op bed te liggen, het ligt zo lekker maar dit is natuuurlijk niet handig. Het bed is om in te slapen en niet om eventjes lekker te gaan liggen. Je lichaam krijgt eigenlijk meteen een seintje dat het moet gaan slapen. Skip dus het ‘even op bed gaan liggen’ gedeelte.

De bank.

Iedereeen heeft wel eens de gedachte met :ik plof lekker op de bank en ik doe even helemaal niks. Maar ook hier word je nou niet bepaald energieker van, je kan beter naar de gym gaan en je in het zweet werken. Je krijgt er een enorme energieboost van en daarna kan je weer aan de slag met de rest van je planning.

Blauwe muren.

Heb je blauwe muren in de woonkamer? Paint them over! Blauwe muren zorgen er namelijk voor dat je hartslag naar beneden gaat en een slaperig gevoel geven. Blauwe muren zijn dan wel ideaal voor in de slaapkamer maar voor in de woonkamer zou ik toch een ander kleurtje uitzoeken.

Wist jij dat je onbedoelt ontzettend lui word van deze dingen? Misschien dat je eens kan kijken als je zo’n lui momentje hebt of het eventueel kan komen door deze bovenstaande dingen.

Veel liefs,
Janine.

Delen:

9 Reacties

 1. 4 april 2018 / 20:19

  Oeh dat is nou jammer, blauw is mijn lievelingskleur…

 2. 4 april 2018 / 09:38

  zo echt doe mij savonds een combi van alle genoemde dingen en ik ben OP

 3. 3 april 2018 / 23:39

  Ik word heel lui van mijn dekentje op de bank. Deze is zo lekker warm, dat ik er daarna nooit meer onderuit kom

 4. 3 april 2018 / 19:18

  Dat van de blauwe muren wist ik niet. Maar de rest maakt je inderdaad heel erg lui!

 5. 2 april 2018 / 13:59

  Dat van die blauwe muren wist ik niet! Mensen met slaapproblemen kunnen dat misschien juist gebruiken?

 6. 2 april 2018 / 13:51

  die foto zegt het gewoon helemaal. Je wordt super lui van lekker met de hond onder een dekentje op de bank te zitten 🙂 En mijn hond kruipt dan ook echt onder het dekentje… Ok, je wordt er lui van maar het is ook zo ongelooflijk fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge