Dingen waar ik mij aan erger op social media

 

dingen waar ik mij aan erger op social media | Janiinemma.nl

Bijna iedereen heeft wel een of meerdere social media kanalen. Dan moet je denken aan Instagram, Facebook, Snapchat etc, toch zijn er een paar dingen waar ik mij ontzettend aan kan ergeren. Vandaag zet ik deze op een rijtje, maak jij je schuldig aan deze ergenissen?Toen ik net naar het VMBO ging kwamen de eerste echte smarthphones op de markt, daarvoor kwam je niet verder dan smsen en bellen. Na school kon je dan ook niet wachten tot je achter de computer kon kruipen om te msn’en en ohja Hyves was het ook helemaal. Af en toe mis ik de tijd van msn nog wel, uren kon je je vermaken. De afgelopen jaren ben ik steeds meer online gaan leven, wat zo zijn eigen voor en nadelen heeft.

Ik heb social media de laatste tijd heel erg eigen gemaakt, Ik post prive dingen maar ook enkele pagina’s zijn openbaar. Ik zie mijn ergenissen wel bijna dagelijks als ik weer eens door mijn Instagram of Facebook feed heen scrol.

1. #hastag
Ik kan mij echt ontzettend ergeren aan mensen die #een #zin # opdelen # in #hastags. Dit is niet alleen ontzettend irritant lezen maar ook vind ik het een beetje hopeloos. Tuurlijk mag je hashtags gebruiken maar ga geen zinnen opdelen! Twitter gebruik ik al een hele tijd niet meer maar het was behoorlijk irritant als een tweet bestond uit 140  karakters waar er gemiddels zo’n 7 hashtags waren toegevoegd.

2. To Mutch!
Waar ik mij ook ontzettend aan erger zijn mensen die 10 foto’s achter elkaar aan plaatsen waardoor je timeline is ondergespamd door 1 persoon. Hoeveel leuks je ook te plaatsen hebt, verdeel het! Je hebt eerder kans om ontvolgd te worden dan dat je meerdere volgers krijgt. De mensen die jou volgen willen niet alleen jouw interessante leven zien maar ook die van de andere mensen die ze volgen.

Gelukkig zijn er handige tools om je  post te verspreiden. In facebook kun je posts plannen en de App Hootsuite is een handige tool.

3. F4f?
Oke, ik heb mij hier eerder ook wel schuldig aan gemaakt tot ik er achter kwam hoe deperate dit overkwam. Volgers moet je niet vragen maar verdienen, ze willen je volgen omdat ze je interessant bent. Reageer op berichten, geef anderen tips want op die manier is de kans groter dat mensen je gaan volgen.

4. prive
Sinds ik een blog heb, heb ik een aantal pagina’s openbaar gezet. Ik heb zo mijn eigen facebook pagina en ook mijn Instagram is openbaar, het volgen van je blog en daarmee ook jouwn leven moet laagdrempelig zijn. Hoe minder mensen dingen van je lezen en zien hoe groter de stap om je te volgen. Als jij op iemand reageert die jou niet volgt en je hebt een slotje op je account? Geen interactie mogelijk! Haal weg dat slotje dus.

5. Teveel informatie
Waar ik mij ook behoorlijk aan erger zijn mensen die echt alles delen! de bus te laat? Dat moet op Facebook. Je zoontje die voor het eerst gepoept heeft op het toilet? Daar moet een foto van gemaakt worden en op Instagram.  Ik hoef niet alles te weten met waar je bent, wat je doet, waar je van baalt en wie je haat. Ohja, ik erger mij er ook vaak aan dat ruzies zo vaak openbaar worden gegooid, houd het lekker prive en ga elkaar niet afkraken tegenover je volgers.

6. Stalker
Ik vind het nog best raar dat er nog geen app is waarmee je kan zien wie er allemaal op je profiel is geweest en hoevaak. Oke het is misschien niet het allerbelangrijkste maar ik zou het toch wel grappig vinden om te zien wie jou stiekem de hele dag stalkt. Of is dit nu raar?

7. uitnodigingen
Er was een tijd dat ik ontzettend veel spelletjes speelde en deze aan Facebook koppelde, nu heb ik daar geen tijd voor. Toch krijg ik nog dagelijks uitnodigingen of spelers die je nog een leven hebben gegeven. Ik speel het spel niet meer en hoef ook geen uitndigingen om wel weer te spelen.

Dit waren een aantal dingen waar ik mij ontzettend aan kan ergeren, waar erger jij je zoal aan op Social Media?

Veel liefs,
Janine.

 

4 Reacties

  1. 18 april 2017 / 09:32

    Als het goed is zijn er wel apps waarmee je kunt kijken wie jouw pagina checkt haha! Persoonlijk vind ik dat niet interessant, maar zo dat je het weet haha 😉 Ik vind het ook irritant dat mensen echt ALLES willen delen, doe gewoon niet.

  2. 18 april 2017 / 07:59

    Ik erger me enorm aan het volgen en ontvolgen op Instagram! Ik word er zo moe van; dat eeuwige gezeur over hoeveel K volgers je hebt. Het gaat helemaal niet meer om het delen van mooie foto’s, alleen maar om de volgers die je hebt. Heel jammer! Malou x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge