Mijn Droomreis : Rondtrekken Door Amerika #1

mijn droomreis:: rontrekken door Amerika

Vorige week werd er op de radio een vraag gesteld met wat je ultieme droomreis zou zijn en welke bestemmingen je dan zou willen bezoeken. Er zijn heel wat bestemmingen waar ik ooit naartoe zou willen gaan. Voor nu blijft het dromen maar waar zou ik heen gaan als ik het geld er voor heb? Wat echt op mijn bucketlist staat
Is een rondreis door Amerika voor een jaar lang.

Ik vind het echt ontzettend leuk om af en toe het internet af te struinen naar plekken in Amerika die ik echt gezien moet hebben. Tuurlijk hebben meerdere mensen de droom om Amerika van dichtbij te zien maar ik besluit er een heel artikel aan te wijden. Welke plekken wil ik gezien hebben? En op welke manier zou ik dan van plek naar plek trekken? Ik maak een reeks met plekken waar ik graag naar toe wil gaan, het zijn er veel te veel voor maar één artikel!

Allereerste is het vervoer natuurlijk erg belangrijk en daar ben ik uit. Ik zou een oud VW busje kopen en deze omtoveren tot een  comfortabel huisje op wielen met achterin een tweepersoons bed. Ik zou wel per vliegtuig naar Amerika gaan maar het busje moet natuurlijk wel mee!

Bestemmingen.

Time Square.

Time Square is de meest bezochte toeristische plek in Amerika. Als je er loopt weet je echt niet welke kant je moet opkijken, overal gebeurt wel iets. De neoreclame: het verkeer, de entertainers en de energie die door het kruispunt van de wereld giert. FANTASTISCH! Vanuit Time Square kun je naar weer naar andere mooie plekken zoals het Empire State Building en de Rockefeller Center.

Central park, New York.

Central Park is het grote park in New York, waarbij je niet het idee hebt dat je midden in de hoofdstad van Amerika loopt. Zelfs als je flink doorstapt heb je niet aan één dag genoeg om alles te zien in Central Park. Ieder seizoen, elke minuut gebeurt er wel iets in dit mooie park. Het lijkt mij vooral ontzettend mooi bij zonsondergang en zonsopkomst, je ziet  hoe de mensen wakker worden en hun dag starten! ik kan van zulke momenten echt genieten met het idee dat de wereld op dat moment wakker word.

Hollywood.

Een plek waar je zeker geweest moet zijn als je in Amerika bent als je het aan mij vraagt is Hollywood. Ja, het is er echt ontzettend toeristisch en zeker in het hoogseizoen is het er druk maar Hollywood Boulevard wil ik zeker niet missen. Een kilometerslange ode aan Hollywood sterren die met een ster zijn vereeuwigd. Zodra ik dit heb gezien zou ik graag verder willen trekken door Los Angelas. WAUW!

Route 66

Oké, het is niet echt een bestemming of een plek in Amerika. Maar als ik toch met de auto ga rondtrekken is het toch een droom om lekker route 66 helemaal te rijden en dat is maar liefst 4000 kilometer! Deze weg van Chicago naar Los Angeles lijkt me leuk om over te rijden, een gevoel van vrijheid en niemand die je wat kan maken. Een lekker muziekje aan en als je denkt dat het alleen maar een saaie weg is dan heb je het mis! Je komt grote steden tegen, vervallen gebouwen, spookstadjes, eenzame wegen en prachtige landschappen! al vermoed ik wel dat ik vaak een stop zal maken om dit vast te leggen op camera.

Arizona.

In Arizona is een zeer brede en diepe kloof te vinden namelijk de Grand Canyon! Ook deze kan natuurlijk niet onbreken op mijn lijstje, en het allerleukste is nog dat je de Grand Canyon op vijf verschillende manieren kunt bekijken namelijk per: Helikopter, wandelen, ezeltocht , vliegtuig en raften. Ik zit een beetje te twijfelen voor welke optie ik zou gaan. Ik trek toch meer naar het wandelen of het raften. Hoe ik ook ga besluiten om de Grand Canyon te bekijken, ik weet zeker dat het er echt prachtig is!

En dit zijn de eerste paar plekken die ik zou willen bezoeken in Amerika, deze plekken staan niet op volgorde maar  dat zal ik natuurlijk wel gaan doen als het moment daar is om de reis concreet te plannen en uit te zoeken. Ik kan elke dag heerlijk wegdromen bij het idee om rond te trekken in Amerika. Ik weet niet precies waarom dit land mij zo trekt, tuurlijk zijn er ook andere landen die ik graag zou willen bezoeken maar Amerika zou echt een hoogtepunt zijn.

Hoe ziet jouw droomreis en bestemming eruit? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Veel liefs,
Janine

8 Reacties

 1. 8 februari 2017 / 10:58

  Leuk om te lezen! Ik hoop dat je snel een keer die droomreis kunt maken! Ik maakte mijn eerste Amerika reis in 2011 en het was geweldig! Het is mijn lievelingsbestemming en daarom ben ik er zelfs een blog over begonnen 😀 Ik ben ook benieuwd naar al jouw Amerika verhalen!
  Bianca onlangs geplaatst…Yellowstone National Park in AmerikaMy Profile

 2. 1 februari 2017 / 14:00

  Oh dat klinkt geweldig, een jaar lang door Amerika reizen, ja dat zou ik ook wel willen!

  • Janine
   Auteur
   1 februari 2017 / 22:54

   dankjewel! jaa ik zag het bij al een paar andere bloggers en het laat je toch denken met wat je zelf nog wilt x

  • Janine
   Auteur
   1 februari 2017 / 22:55

   jaa mij dus ook! haha, ik denk alleen dat een jaar te weinig is om de meest mooie plekken te zien

 3. 27 januari 2017 / 08:15

  Dit is ook mijn droomreis! New York zou ik dan liever apart doen, niet bij de rondreis in. Volgens mij kan je daar zo een langere tijd blijven haha!
  Susan onlangs geplaatst…Hotspot: STOET in EnschedeMy Profile

  • Janine
   Auteur
   1 februari 2017 / 22:56

   haha daar heb je gelijk in! ik zou daar wel een jaar willen wonen om te kijken hoe het daar er allemaal aan toe gaat, even een snel bezoekje is te kort x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge