Gastartikel : de benefits van Yoga

Om ons heen is iedereen druk en als we eerlijk moeten bekennen, zijn we dat zelf eigenlijk ook wel! Druk met een studie, carrière of gezinsleven en dan hebben we natuurlijk de mensen die alles combineren. In ons steeds drukkere bestaan is het daarom essentieel om een stukje rust op te zoeken. Rust brengt ons uiteindelijk verder, op verschillende manieren. Yoga is een hele leuke manier om hieraan te werken, een stukje me-time te pakken of om juist aan een sterke buikspieren of soepele spieren te werken! Yoga is gelukkig allang niet meer voor de geitenwollensokkentypes maar lekker van deze tijd. Yoga studio’s schieten uit de grond en de meeste sportscholen bieden yoga lessen aan onder de groepslessen. Het begint meer en meer een basis te vormen, zoals dat in Amerika al tientallen jaren zo is. En niet voor niets: yoga is voor iedereen toegankelijk, het maakt niet uit wie je bent, hoe oud je bent of hoe fit je bent. Yoga is er voor iedereen en dan heb je ook nog eens zoveel verschillende stijlen dat er voor iedereen wel wat bij zit. Hieronder drie tips voor een soepele yoga journey!

Jouw behoeften:

Omdat yoga er in zoveel soorten en maten is, is het goed om voor jezelf na te gaan wat je graag wilt bereiken. Wil je graag een moment om je gedachten op een rij te zetten en je heerlijk te ontspannen? Dan is een statische yoga stijl zoals Yin Yoga perfect voor jou. In een warme omgeving werk je aan ontspanning, het stretchen van je spieren en een rustige ademhaling. Deze stijl wordt zelfs aanbevolen aan mensen met een burn-out. Als je liever aan een strakke buik werkt of je uithoudingsvermogen wilt verbeteren dan is een dynamische vorm meer geschikt voor jou zoals Hot of Power Yoga.

Yoga gear:

Yoga begint bij een goede basis. Als je een sessie gaat volgen in de studio of sportschool dan ligt er vaak al van alles voor je klaar zoals een yoga mat en tools als een meditatiekussen of yoga blok. Om hygiënische redenen en om je grip te verbeteren kan een yoga handdoek je helpen en als je thuis aan de slag wilt dan is het raadzaam zelf een yoga matje te kopen. Je hebt namelijk een goede ondergrond nodig en op een gewone handdoek glijd je te veel weg en merk je dat je de oefeningen niet lekker kunt uitvoeren. Natuurlijk is het beginnen met yoga ook dé ideale reden om een nieuwe outfit te kopen zodat je comfortabel jouw oefeningen kunt uitvoeren.

Practice:

Als je niet in de luxe positie zit om een proefles te volgen in een sportschool of yoga studio dan kun je heel simpel zelf starten. Er zijn oneindig veel YouTube kanalen en apps zoals Daily Yoga, Yoga Stretch of Simply Yoga. Een heel geschikt YouTube kanaal is het kanaal van Yoga With Adriene. Zij legt op een rustige manier uit en je vindt er talloze afspeellijsten die uitermate geschikt zijn voor als je net begint! Niet zoveel tijd? Ook dan kun je een lesje volgenvan vijf minuten!

Dit artikel is geschreven door Lisanne van Superyoga.nl. Zij is al 4 jaar bezig met gezond leven, eten en yoga! Ze is inmiddels 20 kilo afgevallen en heeft door haar passie voor yoga en een gezonde lifestyle haar website opgezet. Superyoga.nl is een webshop met yoga producten en superfoods en een blog rondom een healty lifestyle met een receptenboekje voor iedereen die gezond wil eten. Het zou dus super leuk zijn als je ook een kijkje neemt op Lisanne haar webshop/blog.

Doe jij aan Yoga? Zo ja, heeft het voordelen voor jou?

Veel liefs,
Janine.

Delen:

16 Reacties

 1. Robin
  21 maart 2018 / 18:01

  Echt leuk ik zou er wel graag tijd voor maken maar je doet gewoon verd soms met je druk leven

 2. 21 maart 2018 / 16:03

  Wat leuk om te lezen! Ik doe zelf het liefste yoga thuis, het lijkt mij een beetje awkard in een groepsles, tenzij je een vriendin meeneemt.
  Liefs,
  Yara

 3. 21 maart 2018 / 16:03

  ik heb een paar lessen yoga gevolgd maar die waren zo intensief dat ik het opgegeven heb. Ik heb dit artikel even opgeslagen zodat ik rustig die online lessen op kan zoeken. bedankt voor de tips!

 4. 21 maart 2018 / 13:53

  Heb 1x keer Yoga gedaan met sport tijdens mijn opleiding. Spierpijn van hier tot tokyo.
  Maar het is niet echt iets voor mij denk ik.
  Ben meer een fitness type 🙂

 5. 21 maart 2018 / 13:32

  Bedankt voor de tip van Yoga With Adriene. Mooi kanaal, top!

 6. 21 maart 2018 / 12:50

  Ik heb nog maar een keertje yoga gedaan (vond het maar een vrouwending), maar ik was wel totaal ontspannen achteraf. Het was wel in de natuur dus niet in een sportzaaltje of zo.

 7. 21 maart 2018 / 12:02

  Yoga staat al heel lang op mijn wensenlijst. Hetgeen wat mij tegenhoud, zijn de prijzen per les. Bij mij in de omgeving liggen de prijzen tussen de €12,50 voor 40 minuten tot €30 voor een uur. Vaak met een verplichting van een 10-ritten kaart. Dan haak ik dus af. 🙁
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Ik heb een wens, een droombadkamer bij ons thuisMy Profile

 8. 21 maart 2018 / 10:50

  Ik heb het een aantal keren geprobeerd maar ik vind het zo tergend saai…. Ik heb het opgegeven. Ik ga liever hardlopen.

 9. 21 maart 2018 / 10:48

  Ik heb ooit een aantal lessen yoga gevolgd en dat vond ik erg leuk! 🙂 Het grootste voordeel vind ik dat je daarna lekkerder in je vel zit door alle poses en stretches.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge