Hoe bewerk ik mijn foto’s? | Lifestyle

Hoe bewerk ik mijn foto's? | Lifestyle | Janiinemma.nl

Eergisteren kwam het artikel Onmisbare apps voor bloggers online en daarin werd de vraag gesteld of jullie eventueel wel wouden zien hoe ik mijn foto’s bewerk. Hier werd erg positief op gereageerd dus vandaag laat ik jullie zien hoe ik mijn foto’s voor mijn blog en instagram bewerk. Kijk je met mij mee?

Een foto is ontzettend belangrijk voor mij, een foto maakt je namelijk uniek. Niemand heeft de zelfde style als jou of de manier waarop je de foto’s bewerkt. Daarnaast vind ik Instagram echt ontzettend leuk en plaats ik bijna iedere dag wel één of twee foto’s, ik vind het namelijk erg leuk om een mooie feed te creëren die op elkaar afgestemd is. Als je mij volgt op Instagram komen er vooral bepaalde kleuren naar voren en dat zijn roze en wit. ILOVEIT! ik kan uren scrollen door een feed die clean en op elkaar afgestemd is.

Hoe maak ik mijn foto’s ?

Het is bij het maken van foto’s ontzettend belangrijk dat je wel een goede camera tot je beschikking hebt. Tegenwoordig hebben telefoons ook ontzettend goede kwaliteit, dus ook daarmee kun je mooie foto’s maken. Ik heb de Canon Ixus 160 en ik gebruik af en toe de camera van een vriendin. Wat  een Samsung HD camera is . Als ik de Canon Ixus gebruik zorg ik er altijd voor dat ik de lichtstand een paar tinten lichter zet. Dit ligt er wel heel erg aan hoe het licht buiten is en of de zon schijnt. Bij de Samsung camera stel ik vaak de ISO wat bij en ook het licht pas ik af en toe wat aan. Ik maak alle foto’s altijd overdag, ik heb geen beschikking over een ringlight maar alsnog vind ik foto’s bij daglicht veel mooier en natuurlijker overkomen.

Hoe bewerk ik mijn foto's? | Lifestyle | Janiinemma.nl

 

Hoe bewerk ik de foto’s?

Instagram en bijna elk fotobewerkingsprogramma beschikt over een aantal filters, maar deze gebruik ik niet. Vorige week stond er een artikel online over leuke VSCO filters en ik heb overwogen hier een mooie uit te kiezen. Ik kwam alleen tot de conclusie dat het net niet was wat ik wou. Ik ben dan meer tevreden ben als ik zelf een paar kleine aanpassingen doorvoer.

Voor mijn blog foto’s gebruik ik geen app maar ga ik naar fotoaanpassen.nl. Hierbij pas ik de onderbelichting aan en de scherpte van de foto. Hoeveel ik aanpas ligt er maar net aan hoeveel de foto zelf nodig heeft. De ene foto is donkerder omdat buiten de zon niet schijnt en de andere foto is weer lichter en heeft dus ook minder aanpassingen nodig.

Vaak gebruik ik dezelfde foto’s voor mijn Instagram die ik bewerkt heb met fotoaanpassen.nl maar soms vind ik het niet helemaal bij mijn feed passen. Dan bewerk ik de foto’s met de app Fotor, Aviary of Snapseed. Ook dan pas ik alleen de belichting en de scherpte aan. Ik ben namelijk van mening dat een foto echt niet mooier word als je er ontzettend veel aan bewerkt.

Hieronder zie je een foto die eerst niet bewerkt is en daarna bewerkt is met Fotor:

VOOR

Hoe bewerk ik mijn foto's? | Lifestyle | Janiinemma.nl

 

NA Hoe bewerk ik mijn foto's? | Lifestyle | Janiinemma.nl

Bij sommige foto’s heb ik een beetje moeite om te bewerken, zoals je hierboven ziet is er op de body scrub een hele lichte waas te zien. Deze witte waas komt omdat het licht van buiten op de plastieken verpakking weerkaatst. Ik had eigenlijk even de gordijnen dicht moeten doen zodat het licht wat minder hard was. Ik leer hier natuurlijk ook alleen maar weer van!

Teksten op foto’s ( Snapchat, insta stories)

Ik vind de standaard lettertypen op Snapchat en Insta Stories maar saai. Iedereen gebruikt deze en daarom zocht ik naar een app die leuke lettertypen aanbied. Ik kwam uit bij Snapseed en sindsdien gebruik ik die app om teksten aan mijn foto’s toe te voegen. Ze hebben er erg classy en chique lettertypen. Ben je dus op zoek naar rare en gekke lettertypen? Dan zou ik je Snapseed niet aanraden.

Hoe bewerk ik mijn foto's? | Lifestyle | Janiinemma.nl

Mocht je dus geïnteresseerd zijn om  dezelfde instagram feed als mij te creëren dan kan je de bovenstaande stappen uitvoeren. Soms heb ik nog wel eens foto’s die niet goed gelukt zijn en met het bewerken er niet mooier op worden. Ik leer elke dag nog qua fotobewerking! TIP: Mocht je nou een selfie gemaakt hebben en deze ook wil bewerken zoals bovenstaand, pas dan ook het contrast aan. Als je dit niet doet is het goed mogelijk namelijk dat je zelf naar de achtergrond verdwijnt.

Hoe bewerk jij je foto’s? En welke apps/programma gebruik jij hiervoor?

Veel liefs,
Janine.

 

 

 

26 Reacties

 1. 29 november 2016 / 16:42

  Ik bewerk ze met picmonkey. Maar niet zo licht dat de kleuren niet meer herkenbaar zijn bijvoorbeeld. Maar wel wat lichter dan normaal. Ooit wil ik gewoon een mooie lamp, ooit..hihi
  hilde onlangs geplaatst…Skinfood Mud MasqueMy Profile

  • Janine
   Auteur
   2 december 2016 / 01:00

   Picmonkey is ook erg fijn om te gebruiken! Ik wil ook ooit een mooie lamp haha

 2. 27 november 2016 / 17:10

  Dit vind ik nou handig om te weten.. Ik vind het altijd leuk om andere foto apps te ontdekken. Ik gebruik heel vaak VSCO & Facetune..Die laatste kost wel centjes, maar dan heb je wel wat hihi.

  • Janine
   Auteur
   2 december 2016 / 01:00

   Ik ken Facetune nog niet dus ik zal er eventjes naar kijken! Bedankt x

 3. 27 november 2016 / 09:45

  Vorig jaar heb ik een lamp gekocht (van goedkopere kwaliteit), maar dat heeft voor mij geen toegevoegde waarde. Deze gebruik ik dan ook amper. Helder daglicht is belangrijk en ik bewerk mijn foto’s ook. Ik gebruik daarvoor Pic Monckey. Dankjewel voor je tips, meid!
  Beautyjuf onlangs geplaatst…Kneipp Silky Secret Crème DoucheMy Profile

  • Janine
   Auteur
   2 december 2016 / 01:01

   Wat jammer dat de lamp geen toegevoegde waarde heeft gehad/heeft. Picmonkey is ook erg fijn om te gebruiken. Graag gedaan! X

 4. 26 november 2016 / 15:22

  Wat een leuk artikel zeg! Leuk om te zien hoe anderen dat doen 🙂 Ik gebruik zelf GIMP 🙂

  • Janine
   Auteur
   2 december 2016 / 01:02

   Dankjewel! GIMP ken ik niet dus zal er eventjes naar kijken, is het een app of via Internet ?

 5. 26 november 2016 / 12:23

  Ik bewerk mijn foto’s het liefst ook zo min mogelijk. Soms pas ik de belichting een beetje aan maar meer eigenlijk niet.

  • Janine
   Auteur
   2 december 2016 / 01:03

   Ja, als je teveel gaat rommelen is vaak het effect van een foto die je er mee wilt bereiken weg

  • Janine
   Auteur
   2 december 2016 / 01:03

   Dankjewel! Ah ja ik gebruik ook vaak de apps op me telefoon

 6. 25 november 2016 / 15:34

  Altijd fijn om tips te lezen van andere mensen! Ik gebruik VSCO echt vet vaak, geweldige app, ik bewerk er zelfs mijn Nikon foto’s regelmatig mee, na ze door photoshop te halen soms.
  Naomi onlangs geplaatst…Srprs.me and embrace the adventureMy Profile

  • Janine
   Auteur
   2 december 2016 / 01:04

   Ja het is echt een fijne app! Maar er zijn te veel leuke effecten en feeds die je er mee kan creëren dat ik niet kan kiezen haha.

  • Janine
   Auteur
   2 december 2016 / 01:05

   Dankjewel! Ja klopt dat zijn vaak echt de mooiste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge