Hoe bewerk ik mijn foto’s? | Lifestyle

Hoe bewerk ik mijn foto's? | Lifestyle | Janiinemma.nl

Eergisteren kwam het artikel Onmisbare apps voor bloggers online en daarin werd de vraag gesteld of jullie eventueel wel wouden zien hoe ik mijn foto’s bewerk. Hier werd erg positief op gereageerd dus vandaag laat ik jullie zien hoe ik mijn foto’s voor mijn blog en instagram bewerk. Kijk je met mij mee?

Een foto is ontzettend belangrijk voor mij, een foto maakt je namelijk uniek. Niemand heeft de zelfde style als jou of de manier waarop je de foto’s bewerkt. Daarnaast vind ik Instagram echt ontzettend leuk en plaats ik bijna iedere dag wel één of twee foto’s, ik vind het namelijk erg leuk om een mooie feed te creëren die op elkaar afgestemd is. Als je mij volgt op Instagram komen er vooral bepaalde kleuren naar voren en dat zijn roze en wit. ILOVEIT! ik kan uren scrollen door een feed die clean en op elkaar afgestemd is.

Hoe maak ik mijn foto’s ?

Het is bij het maken van foto’s ontzettend belangrijk dat je wel een goede camera tot je beschikking hebt. Tegenwoordig hebben telefoons ook ontzettend goede kwaliteit, dus ook daarmee kun je mooie foto’s maken. Ik heb de Canon Ixus 160 en ik gebruik af en toe de camera van een vriendin. Wat  een Samsung HD camera is . Als ik de Canon Ixus gebruik zorg ik er altijd voor dat ik de lichtstand een paar tinten lichter zet. Dit ligt er wel heel erg aan hoe het licht buiten is en of de zon schijnt. Bij de Samsung camera stel ik vaak de ISO wat bij en ook het licht pas ik af en toe wat aan. Ik maak alle foto’s altijd overdag, ik heb geen beschikking over een ringlight maar alsnog vind ik foto’s bij daglicht veel mooier en natuurlijker overkomen.

Hoe bewerk ik mijn foto's? | Lifestyle | Janiinemma.nl

 

Hoe bewerk ik de foto’s?

Instagram en bijna elk fotobewerkingsprogramma beschikt over een aantal filters, maar deze gebruik ik niet. Vorige week stond er een artikel online over leuke VSCO filters en ik heb overwogen hier een mooie uit te kiezen. Ik kwam alleen tot de conclusie dat het net niet was wat ik wou. Ik ben dan meer tevreden ben als ik zelf een paar kleine aanpassingen doorvoer.

Voor mijn blog foto’s gebruik ik geen app maar ga ik naar fotoaanpassen.nl. Hierbij pas ik de onderbelichting aan en de scherpte van de foto. Hoeveel ik aanpas ligt er maar net aan hoeveel de foto zelf nodig heeft. De ene foto is donkerder omdat buiten de zon niet schijnt en de andere foto is weer lichter en heeft dus ook minder aanpassingen nodig.

Vaak gebruik ik dezelfde foto’s voor mijn Instagram die ik bewerkt heb met fotoaanpassen.nl maar soms vind ik het niet helemaal bij mijn feed passen. Dan bewerk ik de foto’s met de app Fotor, Aviary of Snapseed. Ook dan pas ik alleen de belichting en de scherpte aan. Ik ben namelijk van mening dat een foto echt niet mooier word als je er ontzettend veel aan bewerkt.

Hieronder zie je een foto die eerst niet bewerkt is en daarna bewerkt is met Fotor:

VOOR

Hoe bewerk ik mijn foto's? | Lifestyle | Janiinemma.nl

 

NA Hoe bewerk ik mijn foto's? | Lifestyle | Janiinemma.nl

Bij sommige foto’s heb ik een beetje moeite om te bewerken, zoals je hierboven ziet is er op de body scrub een hele lichte waas te zien. Deze witte waas komt omdat het licht van buiten op de plastieken verpakking weerkaatst. Ik had eigenlijk even de gordijnen dicht moeten doen zodat het licht wat minder hard was. Ik leer hier natuurlijk ook alleen maar weer van!

Teksten op foto’s ( Snapchat, insta stories)

Ik vind de standaard lettertypen op Snapchat en Insta Stories maar saai. Iedereen gebruikt deze en daarom zocht ik naar een app die leuke lettertypen aanbied. Ik kwam uit bij Snapseed en sindsdien gebruik ik die app om teksten aan mijn foto’s toe te voegen. Ze hebben er erg classy en chique lettertypen. Ben je dus op zoek naar rare en gekke lettertypen? Dan zou ik je Snapseed niet aanraden.

Hoe bewerk ik mijn foto's? | Lifestyle | Janiinemma.nl

Mocht je dus geïnteresseerd zijn om  dezelfde instagram feed als mij te creëren dan kan je de bovenstaande stappen uitvoeren. Soms heb ik nog wel eens foto’s die niet goed gelukt zijn en met het bewerken er niet mooier op worden. Ik leer elke dag nog qua fotobewerking! TIP: Mocht je nou een selfie gemaakt hebben en deze ook wil bewerken zoals bovenstaand, pas dan ook het contrast aan. Als je dit niet doet is het goed mogelijk namelijk dat je zelf naar de achtergrond verdwijnt.

Hoe bewerk jij je foto’s? En welke apps/programma gebruik jij hiervoor?

Veel liefs,
Janine.

 

 

 

26 Reacties

  • Janine
   Auteur
   2 december 2016 / 00:58

   Ja dat snap ik! Is per categorie natuurlijk weer anders

 1. 29 november 2016 / 19:11

  Handig om te lezen! Ik ben er altijd zo benieuwd naar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge