Hoe bewerk ik mijn insta foto’s?

Ik had een tijdje terug al eens laten zien hoe ik mijn foto’s bewerk voor op Instagram, dit is echter de laatste tijd veranderd en daarom is het tijd voor een update! Een mooie feed creëren doe ik met de app VSCO maar ook mijn telefoon is erg belangrijk.

Haat- liefde verhouding

Met instagram heb ik een beetje een haat-liefdes verhouding. Een tijd terug heeft Facebook Instagram overgenomen. Om die reden is het niet erg makkelijk meer om likes te krijgen op je post. Door het algoritme zie je niet meer alle posts van mensen die je volgt maar een selectie gebasseerd op een geheim algoritme. Ik moet wel zeggen dat het algoritme weer steeds beter word.

Eerst verplichtte ik mijzelf dan ook om elke dag een foto te plaatsen, echter doe ik dat nu niet meer. Ik zie Instagram als een leuk fotodagboek en een plek om inspratie op te doen van andere gebruikers. Ik zorg er wel voor dat mijn Insta feed èèn geheel is zodat dit mooi met elkaar overeenstemt.

Hoe bewerk ik mijn foto’s?

Zoals al eerder genoemd bewerk ik mijn foto’s met VSCO. Ik vind dit een hele fijne app en je kan er alle kanten mee op. In het begin vond ik het wel lastig om uit te zoeken wat ik nou een mooie feed vind maar op het internet vind je vele voorbeelden en het is zelf ook heel leuk om even te spelen met de verschillende filters.

Eigenlijk bewerk ik mijn foto’s heel erg simpel, ik doe maar een paar kleine aanpassingen voordat de foto instagram proof is. Ik gebruik het filter C1 bij elke foto, de sterkte hiervan pas ik wel eens aan maar dat verschilt per foto. Omdat ik dus maar 1 filter gebruik krijg je meteen ėèn geheel van de foto’s. Na het filter kijk ik ook altijd nog even naar de scherpte, belichting en contrast. Mocht ik hier niet tevreden over zijn dan pas ik dit een beetje aan.

Hoe maak ik mijn foto’s?

Heel vaak hoef ik geen foto’s aan te passen op scherpte en belichting, ik heb sinds 3 maanden een nieuwe telefoon en ik moet zeggen dat een goede camera heel erg scheelt. Voorheen kon ik uren een foto bewerken en nog niet tevreden zijn.

Ik heb een Samsung Galaxy A8, deze heeft 2 front camera’s. Eentje zorgt ervoor dat de achtergrond van portretfoto’s worden vervaagd en de andere zorgt ervoor dat de foto iets wijder genomen word. Aan de achterkant zit een camera met 16 megapixel waardoor ik erg scherpe foto’s kan maken. In ieder geval zijn mijn Instagram foto’s er zeker op vooruit gegaan sinds ik deze telefoon heb.

Waarom heb ik voor een Samsung gekozen?

Toen ik een abbonement afsloot heb ik allerlei toestellen en merken bekeken. Ik twijfelde eerst tussen Samsung en Iphone. Dit omdat ik eerder wel iphone heb gehad en die telefoons erg fijn vind werken. Echter ben ik toch voor Samsung gegaan omdat ik daarmee meer kan. Bij iphone zit je meteen gekoppeld aan alles wat van apple is, Android is veel uitgebreider en daarom ben ik toch voor een Samsung gegaan en tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van.

Hoe maak jij je foto’s? En hoe bewerk je ze?

Veel liefs,Janine.

Delen:

7 Reacties

 1. 23 augustus 2018 / 08:00

  Ik baal ook van dat algoritme. Het us best eng dat FB zoveel bepaalt.

 2. 23 augustus 2018 / 07:43

  Ik gebruik vsco, maar ik heb weer een heel andere stijl dan jij zie ik. Leuk wat je daar allemaal mee kan he? 🙂

 3. 21 augustus 2018 / 20:48

  Zelf gebruik ik ook VSCO (filter : P5 of HB2) maar ik ben nog niet heel blij met mijn feed. Ik moet het nog een beetje uitzoeken 🙂

 4. 21 augustus 2018 / 17:50

  Wat een handig artikel! Ik heb zelf geen Samsung maar een Iphone maar die maakt ook goede foto’s haha!
  De app vasco had ik ook geinstaleerd op mijn telefoon alleen nog nooit gebruikt. Ik denk dat ik dat maar eens ga doen. 🤗
  Liefs,
  Yousra Yasmine

 5. 21 augustus 2018 / 00:39

  Goede tip. Ik heb ook een samsung ze maken altijd goede foto’s. De filters van instagram zijn soms oke en soms niet. Die van snapchat vind ik ook leuk. Ik hoorde iets over andere bewerkprogramma’s ik heb daar geen ervaring mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge