Is valentijnsdag onzin? Voor- en nadelen

Je ziet er al heel wat artikelen over op andere blogs, reclame’s op tv en allerlei spullen die je kunt kopen in de winkels speciaal voor valentijsdag. Veel harten gaan sneller kloppen zodra deze dag aanbreekt, maar is het geen totale onzin?

Ik zit een beetje te twijfelen of het onzin is of niet. Ik ben dan wel single wat tevens niet uitmaakt waarom ik denk zoals ik er over denk. Vroeger vond ik het helemaal geweldig, ik keek er vaak naar uit maar ondertussen heb ik geleerd dat het niks speciaals is? Ik zet een paar punten op rij waarom valentijsdag onzin kán zijn en een aantal waarom het wél leuk is! Ik ben heel erg benieuwd hoe jij denkt over valentijsdag.

Nadelen:

1: Verplichte romantiek = geen romantiek.
Iedereen, maar dan ook echt iedereen(bijna dan) die een relatie heeft doet wel aan deze dag. Maar waarom? Het is haast een beetje verlicht om je partner te verwennen of mee uit eten te nemen. Het is bijna zo geforceerd dat je echt je vraagtekens erbij zet of het wel echt is.

2: en die andere 364 dagen?
Waarom moet het perse op deze dag? Hoe zit het met al die andere dagen in het jaar? Doe je dan geen leuke dingen? Laat je dan niet zien of je iemand waardeert?

3: Commercieel.

Ik vind deze toch wel de bovenstaande punten overtreffen. De bonbons zijn ineens een paar euro duurder, de bossen bloemen zijn niet aan te slepen en je kan niet normaal een restaurant inlopen zonder eerst een afspraak te maken (weken vantevoren).

4: Als je geen vriend of vriendin hebt en je bent toevallig die dag met een goede vriend of vriendin, dan denken de mensen om je heen of de mensen die je tegenkomt meteen dat je een valentijns date hebt. Nee, nee, nee! Er bestaat ook nog zoiets als een vriendschap!

5: Waar ik mij wel af en toe aan kan ergeren zijn de overladen liefdes brieven die heel Facebook en Instagram binnen spoelen. Moet je het nou perse met de buitenwereld delen? Erg leuk als je een fotootje deelt maar die hele liefdesverhalen hoeven er van mij echt niet bij.

Voordelen:

1: Niet overslaan!
Aan de andere kant staat valentijnsdag overslaan als hetzelfde als het niet vieren van je verjaardag of kerstmis.

2: Steuntje.
Het kan een klein steuntje in de rug geven om eindelijk aan iemand te vertellen dat je iemand aan het stalken bent op Instagram (joke) of gewoon vertellen dat je diegene al een tijdje leuk vind en wilt weten hoe die ander het voelt.

3: Vieren van de liefde.
Er is niks mis met het vieren van de liefde! Of dit nou liefde is voor je ouders, familie, vrienden, huisdieren of voor jezelf!

4: Gezellig.
Valentijsdag is natuurlijk de perfecte smoes om leuke dingen te doen, want alleen huilend in een hoekje is ook niks natuurlijk! Goede smoes dus om eindelijk dat ene leuke te doen wat je al heel lang wilt doen.

5: Chocolade .
Als je valentijn zegt, dan zeg je ook meteen chocolade. Ik snap die link niet heel goed, maybe omdat er geluksstofjes zitten in chocolade? Maar anyway, je kan bergen chocolade eten zonder je (heel) schuldig te voelen.

Zo dit waren de voor- en nadelen van valentijnsdag. Hoe ik er over denk? Ik twijfel een beetje, ik denk dat het zo zijn voor en nadelen heeft. Bepaalde dingen kan ik mij aan ergeren maar andere dingen vind ik dan wel weer wat hebben. Hoe denk jij erover?

Veel liefs,
Janine

Delen:

8 Reacties

 1. 21 februari 2018 / 11:38

  Wat een leuke lijst! Mijn vriend en ik vieren Valentijnsdag door samen te zijn, maar wij doen niet aan cadeautjes.

 2. 8 februari 2018 / 10:20

  Het maakt mij niet zoveel uit. Het is denk ik op z’n minst een leuke aanleiding om je partner wat extra aandacht te geven.

 3. 8 februari 2018 / 10:00

  Elke dag is een goede dag voor chocolade, wat mij betreft ;). Ik ga samen met mijn vriend rond deze tijd even lekker uit eten. Vieren dat we het nog steeds zo fijn met elkaar uithouden. Commercieel of niet, het kan geen kwaad om aandacht aan elkaar te besteden.
  Cynthia onlangs geplaatst…12x leuke verjaardagscadeautjes voor de eerste verjaardagMy Profile

 4. 7 februari 2018 / 16:03

  Ik vind dat je de liefde het hele jaar moet vieren, niet alleen op 14 februari! 😉

 5. 7 februari 2018 / 14:21

  Vooral dat laatste, die chocolade, daar doen we het toch voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge