Mijn avondroutine

Ik ben echt een avondmens, vooral nu het langzaam aan weer later donker word buiten. Als ik op bed ga heb ik bepaalde gewoontes die ik altijd doe, of eigenlijk is het een soort routine. Op die manier geef ik mijzelf en mijn lichaam de rust die ik nodig heb voor het slapen gaan waardoor ik eerder slaap en goed uitgerust wakker word.

Ik geef toe dat ik af en toe niet op de juiste manier probeer om in slaap te komen, ik zit nog even door mijn instagram feed te scrollen, stuur de laatste appjes en soms check ik mijn mail nog eventjes. De volgende ochtend heb ik daar meteen spijt van omdat ik merk dat ik onrustig ben gaan slapen en daardoor geen goede nachtrust heb gehad en dit heeft weer gevolgen voor de rest van de dag. Ik probeeer dus zo vaak mogelijk de telefoon een uur voor het slapen aan de kant te leggen.

Mijn avond routine.

Hoe mijn avond routine begint verschilt een beetje, het ligt eraan wat ik die dag heb gedaan. Als ik een dag heb gewerkt vind ik het heerlijk om in namiddag/etenstijd nog even te gaan sporten. Daardoor eet ik wel iets later maar dat vind ik niet zo erg. Als ik dan thuiskom spring ik onder de douche, reinig ik mijn gezicht zodat ik dat later die avond niet nog eens grondig hoef te doen.

Daarna kook ik natuurlijk wat eten om dan heerlijk op de bank te ploffen met een goede Netflix serie. Na het eten was ik de vieze vaat af en zorg ik dat het huis een beetje opgeruimd en schoon is. Ik kan namelijk helemaal niet slapen als mijn huis vies en/of rommelig is. Daarnna plof ik weer op de bank, check ik nog social media en stuur ik eventueel nog wat mailtjes.

Ik kijk niet vaak meer tv, eigenlijk kijk ik als ik al tv kijk naar Netflix. Dat doe ik dan ook vaak totdat ik naar bed toe ga, ik doe de lampen uit, geef de katten nog even wat eten en draai de temperatuur van het huis naar beneden. In de badkamer haal ik nog even snel een doekje over mijn gezicht en breng ik een nachtcreme aan.

Een van de laatste dingen die ik doe is tandenpoetsen, de pil nemen en mijn vitamine B12 om vervolgens heerlijk in bed te gaan liggen. Mijn telefoon ligt overigens wel naast mij op het nachtkastje, ik zet de wekker voor de volgende dag en leg deze daarna weer weg. Vaak lees ik nog een boek of schrijf ik dingen op over wat er die dag gebeurd is waar ik eventueel over zou kunnen piekeren.

Vaak komen de katten heerlijk bij mij op bed liggen, Baloe ligt vaak op het kussen naast mij en Binky ligt of aan het voeteneind of hij komt lekker tegen mij aan liggen.

Dit is eigenlijk mijn avonroutine als ik de hele avond thuis ben, als ik een avond weg ben is het iets anders. Ik kijk dan bv geen Netflix en ook gaat de routine iets sneller dan normaal. Hoe is jouwn avond routine of heb je deze niet?

Veel liefs,
Janine.

11 Reacties

  1. 13 maart 2018 / 11:27

    Leuk om over iemand zijn avond routine te lezen.

    Bij mij zijn de avonden altijd anders.
    Ik kijk waar ik op dat moment zin in heb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge