Mijn gezichtsverzorging routine + tips

Mijn gezicht reiniging routine

Gezichtsverzorging is ontzettend belangrijk. Elke ochtend en avond moet je je gezicht schoonmaken om oneffenheden te voorkomen. Vandaag laat ik zien welke producten ik zoal gebruik en allerlei tips om je huid zo goed mogelijk te verzorgen. Kijk je mee?

Er zijn allerlei verschillende soorten reinigingsproducten voor de huid, als je benieuwd bent welke dit zijn dan kun je dit artikele eventjes lezen. Dat huidverzorging belangrijk is weet iedereen inmiddels wel, je verwijderd vuil, talg en make-up resten. Als je deze niet verwijderd dan hoopt dit zich op in de porien en daardoor ontstaan er allerlei oneffenheden zoals puistjes.

Mijn verzorging.

ik reinig mijn huid altijd met wattenschijfjes en een reinigingmelk. Een reinigingsmelk is een olie-in water emulsie. Dat betekent dat het grootste gedeelte bestaat uit water en een klein gedeelte uit vet. Een reinigingsmilk bevat minerale vetten di lichaamsvreemd zijn : deze neemt de huid niet op. Deze vetten vermengen zich goed met vuil en vet op het huidoppervlak en zijn goed te verdelen.

Een reinigingsmelk is te gebruiken voor elk type huidsoort. Voordat ik mijn huid schoon maak met een reinigingsmelk maak ik mijn gezicht altijd nat met lauw/warm water. Dit zodat de porien open gaan staan en ik zo alle viezigheid kan verwijderen. Ik gebruik hiervoor de CIEN Cleansing Milk te verkrijgen bij de LIDL. Goedkoop maar werkt zeker goed!

Nadat ik de reinigingsmelk heb gebruikt ga ik door met Micellar water. Je zou denken dat ik dubbel zoveel reiniginsproducten gebruik omdat je met een Micellar/ miceallair water ook alle viezigheid kan verwijderen. Ik doe dit omdat de reinigingsmelk niet altijd alle make-up resten weghaalt. Als ik daarna nog een keer een wattenschijfje met Micellar water over mijn gezicht ga is dit wel het geval. Veel make-up  is  namelijk erg vet en daardoor moeilijk te verwijderen.

Deze Micellar water schuimt zodra je het op je gezicht aanbrengt met een wattenschijfje, ik voel dat erna mijn huid echt goed schoon is en niet trekkerig aanvoelt.

Heel af en toe wil ik nog wel eens een reinigingsborstel gebruiken, dit om de huid iets dieper te reinigen. Ik doe dit 1 a 2 keer per week zodat de huid niet te geirriteerd raakt. Ik heb het een tijdje dagelijks gebruikt maar mijn huid was mij nou niet bepaald dankbaar.

Nadat ik mijn huid heb gereinigd gooi ik altijid een plens water in mijn gezicht om de reiniginsproducten te verwijderen,  daarnaa droog ik mijn gezicht af met een handdoek en breng ik een goede nachtcreme aan. Ik gebruik momenteel de Nivea Sensitive night cream. Eigenlijk is dit niet een goed product voor mijn huid, in de tijd dat ik mijn huid eigenlijk mishandelde door elke dag een reinigingsborstel te gebruiken had ik deze wel nodig.

Inmiddels is mijn huid hiervan hersteld en heb ik eigenlijk een minder vette nachtcreme nodig, mijn huid is al vrij vet van zichzelf en om de huid dan nog meer te voeden met een vette creme is niet het beste wat je kunt doen. OEPS! Morgen maar eventjes een andere creme ophalen.

TIPS!

Een oppervlaktereiniging begint altijd met het reinigen van de ogen en daarna de lippen.

  1. Verdeel oogmake-up remover op een wattenschijfje.
  2. Leg deze op het oog en laat deze eventjes intrekken.
  3. Maak draaiende bewegingen met het wattenschijfje van buiten naar de binnenhoek.
  4. Ga terug naar de wenkbrauw en herhaal en neem indien nodig een nieuw wattenschijfje.
  5. Gebruik eventueel een wattenstaafje voor het verwijderen van hardnekkige resten mascara of eyeliner.

Dankzij de studie schoonheidsspecialiste ben ik er achter gekomen hoe je pas echt goed je huid reinigt en hoe je oneffenheden kan weghalen en kunt voorkomen. Daar ben ik ontzettend blij mee, Wil je nog iets weten over de huid? Of op welke manieren je je huid kan reinigen met verschillende reinigingsproducten ? Laat het mij weten!

Veel liefs,
Janine.

Delen:

5 Reacties

  1. 18 juli 2017 / 09:47

    Wat tof dat je ook zoveel low budget producten gebruikt! Ik gebruik eigenlijk aardig wat dure producten in mijn reinigingsroutine, maar ik wil nu zeker ook wat producten van Lidl proberen!
    Loes onlangs geplaatst…Levende Loes #22 – 8 tot 14 juliMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge