Een nieuwe stap | persoonlijk

Er gaat iets heel spannends en leuks aankomen. Een grote stap in mijn zelfstandigheid, iets waar ik zeker trots op ben. Lees je mee?

Zoals jullie misschien weten woon ik al een hele tijd op mijzelf. Niet helemaal waar, tuurlijk heb ik een eigen huis maar ik kreeg altijd begeleiding. Door mijn Pdd nos vond ik het erg moeilijk om met bepaalde dingen om te gaan.

Ik kreeg daar dus begeleiding bij, wat inhield elke week een gesprek met hoe het ging en waar ik tegen aan liep. Daarbij hielpen zij mij met geldzaken en allerlei andere dingen. Het huis stond altijd op hun naam en met een maand neem ik het huis over en woon ik volledig zelfstandig.

Het laatste jaar gaat het harstikke goed, de begeleiding kwam steeds minder vaak want ik had het niet meer nodig. Een hele tijd terug hadden wij dan ook afgesproken dat ik het huis op naam zou krijgen.

Mijn begeleiding vond ook dat ik het niet meer nodig heb, ik ben te zelfstandig en ik kan heel goed mijn eigen dingen oplossen. De afgelopen tijd had ik om die reden dan ook maar 1x per maand of eens per twee weken een gesprek. Dit was gewoon om te kijken hoe ik daar op zou reageren. En wat blijkt? Ik kan heel goed zonder!

Ondertussen ben ik nu dus bezig met alles te regelen zoals elektra etc, want ja dat moet wel betaald worden over een maand door mij. Ik ben er ontzettend trots op dat ik zo ver ben gekomen. Ik kan straks echt zeggen dat dit mijn eigen huis is.

Dit is dus een grote stap, eentje die goed is voor mijn zelfvertrouwen en zelfstandigheid.

Veel liefs,
Janine.

Delen:

5 Reacties

  1. 15 januari 2018 / 19:58

    aaaa goed nieuws! You can do this ❤

  2. Esther
    15 januari 2018 / 14:49

    Eindelijk !
    Echt je eigen plekje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge