Onmisbare apps voor bloggers | Lifestyle

 

Onmisbare apps voor bloggers | Janiinemma.nl

Vandaag laat ik jullie mijn favoriete apps zien waar ik als blogger echt niet zonder kan! Ik beleef een hoop plezier aan de onderstaande apps en wie weet heb jij dat ook. Misschien zitten er nog een paar apps tussen die je niet kent en kan ik je daarbij helpen. Welke app is voor jou echt onmisbaar?

Bestanden delen.

Ik vind het altijd erg belangrijk dat ik overal op elk apparaat bij mijn bestanden kan. Eerder mailde ik deze bestanden naar mijn e-mail address om ze vervolgens weer te openen op een ander apparaat. Zo omslachtig en harstikke onnodig. Ik kende meerdere mensen die Dropbox gebruikten maar ik vond het nogal een gedoe maar toch waagde ik een kansje. Ik kan nu echt niet meer zonder Dropbox en ik gebruik deze soms meerdere malen per dag.

Analytics.

Ik vond het eerder echt totaal niet belangrijk hoe hoog mijn bezoekersaantallen waren en waar deze vandaan kwamen. Ik vind het vooral erg leuk om te zien welke zoekwoorden mensen hadden ingevuld en vervolgens dus op mijn blog terecht zijn gekomen. Sinds een maand begin ik mij steeds meer te verdiepen in Google Analytics en ik begin het nu eindelijk ook een beetje te begrijpen. Ik moet zeker nog veel leren op het gebied van statistieken maar ik ben al hard op weg.

onmisbare apps voor bloggers | Janiinemma.nl

Foto’s bewerken.

Ik heb de afgelopen anderhalf jaar echt honderden foto bewerking apps geprobeerd maar elke keer werd ik weer teleurgesteld. De ene app kon de belichting niet veranderen en de andere app weer niet de scherpte. Op een gegeven moment gebruikte ik 4 apps om maar één foto een beetje mooi te bewerken. Totaal onnodig als je het mij vraagt haha.

Ik gebruik nu sinds twee maanden de app Fotor en ik moet zeggen dat ik deze app alleen gebruik voor het kleiner maken van foto’s. Je hebt er ook andere apps voor natuurlijk maar dit is de enige die ik erg fijn vind. Voor het bewerken van mijn foto’s voor op Instagram gebruik ik de app Aviary . Deze app heeft alles wat ik gebruik om mijn foto’s te bewerken. Ben je nou benieuwd hoe ik mijn foto’s bewerk? Laat het mij weten in de comments dan zal ik daar nog een artikel over maken.

Social Media.

Welke blogger of persoon kan er nou niet zonder social media? Ik in ieder geval niet! Je zou eigenlijk wel kunnen stellen dat ik ontzettend verslaafd ben. Het eerste wat ik doe als ik wakker ben is mijn telefoon checken op nieuwe berichten, kijken op mijn artikel wel goed online is gekomen en al wat reageren op andere blogs. Daarnaast zul je mij 9 van de 10 keer zien met een telefoon in de handen haha.

Zoals al eerder vernoemd kan ik echt niet zonder mijn favoriete app Instagram, ik kan de hele dag door mijn feed heen scrollen en foto’s liken van anderen. Ook vind ik het erg leuk om nieuwe foto’s te maken en deze af te laten stemmen op mijn persoonlijke feed, ik kan daar echt gelukkig van worden. Naast Instagram ben ik ook erg veel te vinden op Facebook en Snapchat.

Een hele tijd terug had ik de app Bloglovin’ op mijn telefoon staan maar ik deed er niet veel mee. Wat tot gevolg had dat ik de app weer verwijderde maar sinds twee weken heb ik de app weer helemaal herontdekt. Ik vind het erg fijn werken omdat ik in heel overzichtelijk alle nieuwe artikelen van de blogs die ik volg kan zien.

gebruiken-voor-blog-1

Blog.

Naast de bovenstaande apps die ik over het algemeen ook gebruik voor mijn blog zijn er toch een aantal die echt alleen voor het bloggen zijn. Zo gebruik ik WordPress zodat ik erg gemakkelijk een foutje kan herstellen, reacties kan goedkeuren en eventueel onderweg een nieuw artikel kan schrijven. Naast WordPress gebruik ik ook Paginabeheer , dit zodat ik mijn blog pagina op Facebook goed in de gaten kan houden.

En dit waren zo’n beetje de apps die ik gebruik voor mijn blog, sommige van deze apps zal je vast herkennen want ik zal vast niet de enige zijn die deze gebruikt. Het enige wat ik nog gebruik naast de bovenstaande apps is Evernote.. Kende jij al deze apps al? Welke apps gebruik jij voor je blog?

Veel liefs,
Janine.

17 Reacties

 1. 23 november 2016 / 19:35

  Haha ik vind Dropbox echt zo’n gedoe inderdaad! Maar wie weet is het inderdaad toch wel handig…

  • 2 december 2016 / 01:24

   Ja het is zoveel werk altijd, maar misschien moet ik me er nog meer in gaan verdiepen maar het is soms erg fijn

 2. 23 november 2016 / 15:45

  Ik ben wel benieuwd naar hoe kijke foto’s bewerkt dat vind ik altijd leuk om te weten.

  • 2 december 2016 / 01:21

   Dankjewel! Nee klopt, je kunt echt niet zonder hihi

 3. 23 november 2016 / 12:47

  Hele fijne apps allemaal! Ik ben dol op instagram, ik wil mij ook wat meer gaan verdiepen in statistieken. <3
  Moet het eens goed gaan bekijken!
  Liefs,
  Evelien
  evelien onlangs geplaatst…Mijn babyblauwe crosley speler! ❀My Profile

  • 2 december 2016 / 01:21

   Het is zeker aan te raden om even te kijken naar de statistieken, kun je soms erg veel van leren x

  • 2 december 2016 / 01:20

   Ah oké! Veel mensen gebruiken vaak dezelfde apps hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge