Ontspannen bij Thermen Bussloo

ontspannen bij thermen bussloo | Janiinemma.nl

Een paar weken geleden werd ik uitgenodigd door Thermen Bussloo om een dagje lekker te relaxen. Ik ben nog nooit echt naar een welnesscentrum geweest en daarom was ik bij het lezen van de e-mail al helemaal enthouasiast! Samen met mijn moeder zijn wij vorige week dinsdag naar Voorst gereden om heerlijk te relaxen.

De laatste maanden zijn er ontzettend veel dingen gebeurd in mijn leven en daarom vond ik het echt ontzettend leuk dat ik uitgenodigd was om een lekker dagje te ontspannen. Ik mocht alleen gaan maar ook een vriendin of famillie lid meenemen en ik besloot mijn lieve moeder mee te nemen.

ontspannen bij thermen bussloo | Janiinemma.nl

ontspannen bij thermen bussloo | Janiinemma.nl

Thermen Bussloo.

De thermen is een ontzettend groot complex, een van de grootste van Nederland. Zowel binnen als buiten vind je veel verschillende faciliteiten. Naast de sauna’s en zwembaden kun je ook massages, lichaams en gezichtbehandelingen. Zonder deze ‘extra’ dingen kun je je ook prima de hele dag vermaken. Er zijn ontzettend veel sauna’s, baden en rustruimtes. Naast de normale sauna’s heb je ook de Vier Elementensauna waarbij je door licht en geluidseffecten je echt naar een andere wereld waant.

Ook zijn er opgietingen, bij elke sauna staat er een informatiebordje waarop je informatie kan vinden over de sauna en over eventueel  gezondheidsvoorschriften maar ook over eventuele opgietingen. Ook zijn er verschillende rustruimtes waarbij je even kunt slapen op gewone of waterbedden.

Als je er niet van houd om naakt rond te lopen dan bied Thermen Bussloo twee keer per maand ( iedere tweede en laatste dinsdag van de maand) badkledingdagen. De exacte datums staan op de website vermeld. Op deze dagen is het verplicht om badkleding te dragen. Mijn moeder en ik gingen ook op een badkleding dag, hier voelden wij ons prettiger bij.

ontspannen bij thermen bussloo | Janiinemma.nl

Mijn ervaring:

Bij binnenkomst was het ontzettend druk en het duurde dus ook wel evenjes voordat we ons om konden kleden en ook voordat we in het sauna gedeelte waren. Het personeel achter de balie waren ontzettend vriendelijk en wij kregen dan ook een badjas, handdoek en slippers. Houd er rekening mee dat je normaal hiervoor moet betalen! wil je dit niet dan zul je deze zelf mee moeten nemen.

Eenmaal binnen gekomen zijn wij eerst gaan douchen en gaan opwarmen in een voetenbad. Het is belangrijk om van te voren al wat op te warmen en je hartslag wat hoger te brengen. De eerste sauna waar wij in gingen zat rond de temperatuur van 60 graden, al aardig warm maar niet te benauwd. Hier hebben wij een kwartier in gezeten om daarna weer af te koelen onder de douche, phoe dat was echt koud! Dit was natuurlijk hilarisch op onze manier haha! Nadat we in de Jacuzzi hadden gezeten was het tijd om te eten en dat was echt heeerlijk!

In de middag zijn we naar de Vier Elementensauna gegaan, deze sauna zit rond de 85 graden en na 10 minuten hield ik het dan ook voor gezien. Ik kan ontzettend moeilijk mijn warmte kwijt, in de zomer heb ik hier al last van. Als afsluiter hebben we nog een heerlijke Detox smoothie gedronken om daarna te douchen en naar huis te gaan.

ontspannen bij thermen bussloo | Janiinemma.nl ontspannen bij thermen bussloo | Janiinemma.nl

Mijn moeders ervaring:

Het was druk deze dag dus dus wij moesten toch even in de rij wachten voor de balie voordat wij naar binnen konden. Wel zeer vriendelijke medewerkers en goede uitleg over de verschillende sauna’s en behandelingeen. De drukte merkte je eenmaal binnen weinig van want iedereen waaiert uit over het grote terrein van Thermen Bussloo. Onze ontdekkingstocht kon beginnen bij een lekker voetenbad. Om aan de warmte te wennen eerst maar in de sauna die tot 60 graden gaat. Heerlijk, de koude douche was even wennen na de tijd in de cooling zone.

Daarna richting de jacuzzi, een tijdje heerlijk zitten bubbelen al kletsend en genietend. Tijd voor een hapje en drankje! Op het terrein naar het restaurantje geweest, waar we genoten van een heerlijk vers broodje en lekkere capuccino. Ook hier zeer vriendelijke bediening. Na een klein uurtje weer naar de sauna’s gegaan.

Het hammambad was de favoriet, heerlijk drijvend in het warme water met onderwatermuziek. Pure ontspanning! Na dit warme bad nog even gezwommen in het verwarmde zwembad, met daarna als afsluiting een heerlijk gezonde fruitsmoothie gedronken. Ik heb in ieder geval genoten van deze verwendag bij Thermen Bussloo en ik kom zeker weer een keer terug. Je moet tenslotte alle sauna’s een keer proberen, dus tot een volgende keer!

https://www.thermenbussloo.nl/nl/

Wij hebben een heerlijk ontspannen dagje gehad en wij komen zeker nog een keertje terug! Bedankt hermen Bussloo voor de uitnodiging.

Ben jij wel eens naar een welness/sauna complex geweest? 

Veel liefs,
Janine

4 Reacties

 1. 1 mei 2017 / 10:50

  Klinkt als een heerlijk ontspannen dagje! Lijkt me trouwens heerlijk, zo’n hamambad met onderwater muziek.

 2. 1 mei 2017 / 09:15

  Heerlijk zo ‘n dagje ontspannen bij de thermen! Gezellig ook samen met je moeder.
  Ik hou echt van de sauna’s dus ik ga deze zeker onthouden!
  Liefs,
  Evelien
  evelien onlangs geplaatst…Streets of AmsterdamMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge