Sporten, voeding & afvallen #2 | Lifestyle.

Sporten, voeding & afvallen #2 | Liefestyle

 

17 mei 2016, op die datum kwam het artikel Sporten,voeding & afvallen #1 online, hierin vertelde ik dat ik mijn hele eetpatroon wou omgooien, meer wou sporten en bewuster te bekijken wat ik allemaal  wel niet tot me nam. Missie FAILED. Ik vertel je er alles over in dit artikel en vertel mijn verdere plannen rondom gezonder leven en afvallen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder…

Oke, misschien heeft het toch echt wat meer uitleg nodig dan dat ik in eerste instantie had gedacht. Het begin van 2016 was ik zo ontzettend gemotiveerd om bewuster te leven, gezonder te leven en wat meer op mijn gewicht te letten. De sportkleding was in huis gehaald en ik hoefde mij alleen nog maar aan te melden voor de sportschool. Zoals je misschien wel kunt raden is dit nooit gebeurd.

Ik was nog druk bezig om mijzelf beter te leren kennen en aan mijzelf te werken, ik kon het niet opbrengen om daarnaast ook nog eens te sporten. Laat staan beewust kiezen wat wij aten als avondeten, het was altijd : schat, waar heb je zin in vandaag? Pizza? prima dan eten we pizza. Of heb je zin in macaroni? dan eten we macaroni. Ik was ontzettend makkelijk en stond liever niet langer in de keuken dan nodig was. Ik dacht dat ik niet veel zou aankomen en als het wel wat was ach, dan at ik een week gezond en  dan was het er wel weer vanaf.

Sporten, voeding & afvallen #2 | Liefestyle

 

Dit is een enorme fout die ik heb gemaakt, tuurlijk heb je het binnen een week er niet af. Maar toch kon ik het zelf niet opbrengen om te gaan sporten. Hoewel ik wist hoe goed het voor mij zou zijn, mentaal en fysiek. Ik was me nooit bewust van hoeveel  ik nou  precies weeg omdat wij gewoon geen weegschaal in huis hebben. Een nadeel, maar aan de andere kant een voordeel want je word niet geconfronteerd met je gewicht. Ik denk dat ik onbewust wel wist dat het nummer dat tevoorschijn zou komen op de weegschaal, mij totaal niet zou aanstaan.

Wat is er nu veranderd? Nou zaterdagavond waren wij bij vrienden en speelden we het spelletje ‘ De jongens tegen de meiden’. Ontzettend leuk en gezellig natuurlijk, totdat onze vriendjes ons gewicht moesten raden . Deze wist ik niet, dus de enige optie was om even op de weegschaal te gaan staan. En daar was het, het besef dat ik best veel ben aangekomen in een jaar tijd.  Dik ben ik zeker niet, maar dunner ben ik zeker wel geweest. In de periode dat ik was gescout voor modellenwerk, woog ik op een zeker punt nog maar 58 kilo. Ik was fel over been, en ik zag er niet uit en ik wil hier natuurlijk niet naar terug. Mijn streefgewicht waar ik naar toe wil is rond de 65 kilo, dat betekent dat er ruim 10 kilo vanaf moet.

Sporten, voeding & afvallen #2 | Liefestyle

De nummers op de weegschaal waren echt een eye opener, waar was ik al die tijd? Het is vooral gekomen toen ik stopte met mijn studie en besloot een thuisstudie te gaan doen, en ik werk niet. Ik mis zo ongelofelijik veel beweging op een dag, dat het maar een kwestie van tijd was wanneeer ik zou aankomen. De sportkleding is in huis, de motivatie is groter dan ooit om af te vallen dus ik ga mij vanmiddag aanmelden bij een sportschool.

Mijn doel is om uiteindelijk 3 keer in de week te sporten, en als ik het kan opbrengen nog 2 keer in de week buiten hardlopen. Ik moet natuurlijk beginnen, en dat is bij twee keer in de week sporten. Uiteraard gaat mijn hele eetschema ook aangepast worden van veel koolhydraten naar weinig, veel water drinken en me bewust te zijn van wat ik nou eigenlijk allemaal naar binnen werk op een dag.

Sporten, voeding & afvallen #2 | Liefestyle

Het enige probleem waar ik tegenaan loop, is dat ik ontzettend van lekker eten hou en erg vaak trek in iets lekkers heb. Ik ga mijzelf hier niet van onthouden maar ik beperk de schade wel. Ik zal vanaf nu alleen nog maar gezonde tussendoortjes mogen, maar wel 1 keer in de twee weken een keer een pizza of een reep chocolade. Gehele onthouding van ‘lekkere snacks’ zou ik niet vol kunnen houden en ik heb gelezen dat dit ook erg slecht is voor jezelf en de motivatie.

Gelukkig steunt mijn vriend mij enorm, en hij zal ook mee gaan doen met het gezonder leven. Het enige waar ik nu nog op zoek naar ben is lekkere en gezonde recepten waarbij je niet uren in de keuken hoeft te staan, wellicht weet jij een paar? of heb je een paar op je blog staan? Laat het me dan weten in de comments.

Laat je een reactie achter?

Veel liefs,
Janine.

 

 

 

Delen:

4 Reacties

  • janine4531
   15 augustus 2016 / 19:52

   Dankjee, heb ik gekocht bij de lidl een tijdje terug hihi

  • janine4531
   15 augustus 2016 / 19:52

   Dankjewell! Ja komt vast goed hihi jij ook veel succes. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge