Terugblik 2017 | hoe was mijn jaar? 

 

 

Het jaar is bijna voorbij en daarom een goede reden om terug te kijken op 2017. Het was in ieder geval een jaar waarin ik onzettend veel heb geleerd. Benieuwd naar wat dat is? Lees dan snel verder!

 In januari beschreef ik dat ik het het een beetje onzin vond dat er goede voornemens bestaan. Je kan immers elke dag beginnen met een gezonde lifestyle, sporten of een ander doel. Daar is niet speciaal een nieuw jaar voor nodig.

Al vind ik de gedachte er achter wel ontzettend mooi. Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Ik heb in 2017 ontzettend veel geleerd! Het jaar begon heel emotioneel en niet goed. Maar ik pakte het sporten wel goed op, begon te werken en daarnaast begon ik mezelf vooral beter te leren kennen. Maar wat heb ik zoal geleerd?

Zelfvertrouwen.

Mijn zelfvertrouwen heeft heel wat deuken opgelopen afgelopen jaren, en sinds dit jaar kan ik zeggen dat dit weer terug is. Eigenlijk heb ik het nooit echt gehad en dit jaar pas geleerd wat het wel was en hoe het is om het te hebben. Het voelt zo ontzettend goed! Ik ben blij en trots op wie ik ben.

Zelfstandiger.

Ik woon al wat jaartjes op mijzelf maar sinds dit jaar ben ik pas echt zelfstandig geworden. Ik heb werk, een leuk huisje en een leuke vriendengroep om mij heen. Ik kan dingen beter zelf oplossen zonder op iemand anders te leunen. Zeker iets waar ik trots op ben.

Eigen keuzes maken.

Ook valt dit een beetje onder zelfstandiger, maar toch geef ik het een ander kopje. Eerder had ik altijd adviezen nodig van anderen om een keuze te maken. Ik deed vaak wat anderen vonden dat goed voor mij was. Nu inmiddels kan ik beter mijn eigen keuzes maken, tuurlijk vraag ik nog wel eens advies aan vriendinnen maar uiteindelijk is het de keuze die ik zelf maak.

Genieten.

Eerder vond ik het moeilijk om van dingen te genieten, overal zag ik wel de nadelen van en genieten kon ik dan ook niet. Nu kan ik het wel, van gezellig met vrienden ergens zitten tot aan even me-time met een maskertje op, reep chocolade en Netflix. Ik geniet meer van de kleine dingen en daar ben ik mij dan ook echt bewust van.

Negatieve gedachten.

Ik kon altijd uren en soms dagen blijven hangen in negatieve gedachten en soms kwam ik daar zelf niet eens uit. Tuurlijk heb ik nog wel mijn momenten dat ik eens negatief denk, die laat ik er eventjes zijn en daarna is het weer tijd voor postive vibes!

Loslaten.

Dingen loslaten waar ik nu of nooit iets aan kan veranderen. Eerder kon ik mij suf piekeren waarom iemand iets deed of hoe iets ging maar uiteindelijk kreeg ik er alsnog geen antwoord op. Nu laat ik het los, scheelt een hoop stress.

Geluk.

Geluk krijg je niet van iemand anders maar deze creëer je zelf.

 

Een eigen mening.

Het afgelopen jaar heb ik ook geleerd dat mijn mening ook gehoord mag worden. Eerder was ik bang dat mensen mijn mening niet op prijs zouden stellen en nu weet ik gelukkig dat dat niet zo is.

Sterker zijn.

Ik was eerst onzeker en dat kon je aan eigenlijk alles merken. Het afgelopen jaar ben ik harder en sterker geworden. Ik geef minder of zelfs bijna niks meer om de onbenullige dingen.

Ik heb het afgelopen jaar ontzettend veel geleerd en dan vooral over mijzelf. Waar ik ontzettend blij en trots op ben. Tuurlijk is iemand nooit uitgeleerd maar ik ben trots op hoe ver ik tot nu toe ben gekomen en hoe ik nog elke dag weer leer.

Welke dingen heb jij afgelopen jaar geleerd? 

Veel liefs,
Janine.

 

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge