Tips voor het vinden van de juiste BH

Overal zie je berichten dat veel vrouwen de verkeerde maat beha dragen. De kans is dus vrij groot dat ook jij de verkeerde maat draagt, dit kan voor erg veel klachten zorgen. Je kan pijn in je nek,rug of schouders krijgen. Maar hoe kies je nu wel de goede maat BH? Ik zet een aantal tips voor je op een rijtje.

Een goede bh met de juiste maat ondersteunt de werking van de banden waardoor pijnklachten aan nek en schouders voorkomen kunnen worden. Bovendien geeft een juiste bh een mooi aanzien van je borsten. Als je geen goede bh draagt bied dit eigenlijk niet tot nauwelijks steun waardoor het dan eigenlijk beter is om er geen te dragen dan eentje die pijn kan veroorzaken.

Zelf opmeten.

Een bh bestaat uit een omvangsmaat ( onderwijdte) en de cupmaat ( bovenwijdte). De omvangsmaat bepaal je door je borstomtre te meten, leg een meetlint strak onder je borsten. Zorg ervooor dat het lint aan de vooor en de achterkant op dezelfde hoogte gehouden word. Lees daarna het getal af.

Nu je de omvangsmaat hebt, ga je de cupmaat bepalen. Leg het meetlint ter hoogte van je tepels, zorg er deze keer voor dat het lint op de voor en achterkant op dezelfde hoogte is. Lees daarna het gettal af, trek daarna het getal van de onderwijdte van de bovenwijdte af en dat is je cupmaat!

Laten opmeten.

Ik heb dit al verschillende keren zelf gedaan en ik ben er zeer tevreden over! Bij Hunkemöller kunnen ze je cupmaat voor je opmeten als je twijfelt of je het zelf wel goed hebt gedaan. Ze zijn zeer klantvriendelijk en helpen je graag bij het zoeken van de perfecte BH!

Nog meer tips.

Sluit je bh tijdens het passen op de meest losse stand, zo kan je de bh altijd nog strakker dragen wanneer hij met de tijd iets is uitgerekt en kan je er uiteindelijk veel langer me doen.

Shop liever geen bh’s tijdens je menstruatie, je borsten kunnen dan wat voller en gevoeliger zijn waardoor je misschien de verkeerde maat neemt.

Naast push-up en beugel bh’s zijn er ook een paar voor verschillende gelegenheden. Denk aan een sportbh, meegroei bh en voedingsbh. En ook de stof waarvan de bh is gemaakt verschilt weer. Een bh die perfect is voor sporten is een katoenen, deze zijn luchtig. Luxe bh’s bevatten vaak microvezel die ervoor zorgt dat een bh aanvoelt als een tweede huid. Veel vrouwen vinden een elastische bh erg fijn zitten.

Check altijd hoe de bh staat onder je kleding! Trek altijd nog even een shirt erover aan als je een bh hebt gevonden die lekker zit, zo kun je ook zien hoe de bh staat onder kleding.

Op de website van Hunkemöller vind je een online tool om te helpen bij het berekenen van je perfecte bh maat! Daarnaaast is er nu de Favourites fits campagne. Dit houd in dat de verschillende bh stijlen van hunkemöller highlighten en naast de juiste maat word je geholpen bij het vinden van de perfecte pasvorm.

Hoe koop jij je bh’s? Laat je het opmeten?

Veel liefs,
Janine.

Delen:

6 Reacties

 1. 29 maart 2018 / 07:50

  Ik heb me wel eens laten opmeten, maar in de praktijk doe ik meestal maar wat. Ik koop mijn bh’s meestal bij de Hema.

 2. 26 maart 2018 / 09:01

  Goede tips! Ik koop eigenlijk mijn ondergoed in heel veel verschillende winkels en van diverse merken. Maten verschillen onderling wel eens, daarom meet ik mezelf altijd even op, vergelijk dat met de maten tabel of laat me even opmeten in de winkel. Een goede maat is zoo belangrijk! Anders kan het echt pijn gaan doen en je de hele dag irriteren.

 3. 24 maart 2018 / 00:17

  Dat wil ik ook eens laten opmeten. Ik ben benieuwd of ik de juiste maat draag. dat zelf meten vind ik wel een dingetje hoor.

 4. 22 maart 2018 / 20:25

  Goede tips! Zelf ga ik altijd 1x per jaar naar de lingeriewinkel om mijn maten op te laten meten en een nieuwe bh te kopen, deze maat houd ik dan het hele jaar aan.

 5. 22 maart 2018 / 20:11

  Ik laat het gewoon opmeten in de winkel.. En ga altijd passen en even een paar keer op en neer springen om te kijken of alles goed blijft zitten 😉

 6. 22 maart 2018 / 15:43

  Goede tips. Ik liep superlang rond met de verkeerde maat. Kocht gewoon een beetje lukraak bij de H&M. Toen was ik een keer in een lingeriewinkel waar zo’n dame van wel 100 jaar oud of zo die er heel erg verstand van leek te hebben ging opmeten en doen en die zei dat ik de verkeerde maat had 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge