Waarom het af en toe nodig is tijd voor jezelf te nemen

Werken, sporten,school. Elke dag hebben we het harstikke druk en daarom is het heerlijk om af en toe me-time te hebben. Ik houd ervan! Tuurlijk zie ik sporten ook als een me-time momentje maar nog beter is een avond op de bank. Een Netflix serie kijken, een goed boek of gewoon voor mij uit staren op de bank. Ik denk dat het heel goed voor jezelf is om af en toe deze momenten in te lassen.

De reden daarvoor is dat je goed voor jezelf moet zorgen wil je ook voor anderen zorgen, de relatie met jezelf is de allerbelangrijkste relatie van je leven. Als je niet goed kunt met jezelf maakt dat alles wel aardig lastig.

Even tijd voor jezelf helpt je om te ontstressen, schept een beetje orde in je hoofd na alle chaos en het geeft je een energieboost! Ik vind het heerlijk om een avond per week echt even uitgebreid de tijd te nemen voor een lange douche, daarna heerlijk insmeren met bodylotion en een maskertje . Om het af te maken af en toe een reep chocolade, niet te vaak natuurlijk! En als ik dat ook gezond wil doen pak ik een stuk komkommmer.

Ik voel me daarna echt heerlijk, even geen facebook,instagram of whatsapp. De volgende dag komtt dat wel weer. Als kind is ons altijd geleerd om er te zijn voor anderen. Ik ben daar zeker een voorstander van, maar het is ook erg belangrijk tijd te nemen voor jezelf. Ga met jezelf om als dat je met je BFF omgaat, wees en zorg goed voor jezelf. Las eens een avond in waarbij je niet moet denken aan alles wat er nog moet gebeuren. Vergeet even dat je nog opdrachten moet maken, de was nog moet opvouwen of nog een verjaardagstaart moet bakken. Die stress is echt niet goed voor je.

Wees dus een beetje lief voor jezelf en las af en toe een me-time momentje in. Doe jij dat wel eens?

Veel liefs,
Janine.

Delen:

18 Reacties

 1. 6 maart 2018 / 20:04

  Ik ben echt voorstander van regelmatig me-time. Ik plan 2x per me-time in. De ene keer ga ik dan even een wandeling maken en de andere keer lekker een gezichtsmasker, kopje thee en mijn favoriete muziek!
  Eva onlangs geplaatst…Motivation Monday | 5 inspirerende quotes!My Profile

 2. 6 maart 2018 / 19:18

  Ik houd van de uitspraak je moet goed voor jezelf zorgen voor je voor iemand anders kunt zorgen!

  Zij mijn docent altijd!
  De relatie met jezelf is inderdaad erg belangrijk!

 3. 6 maart 2018 / 14:38

  Mijn uurtje op de sportschool is echt mijn momentje, heerlijk

 4. 6 maart 2018 / 11:48

  Ik doe dat zeker ook met series kijken en een lekkere snack en/of cocktail naast me šŸ™‚

 5. 6 maart 2018 / 10:28

  Je hebt helemaal gelijk! Ik neem elke avond wel een momentje voor mezelf, hihi. Gewoon omdat de dag hectisch is geweest.

 6. 6 maart 2018 / 10:18

  Ja, zeker wel. Je moet zelf op de been blijven om anderen te kunnen helpen immers.

 7. Krystle
  6 maart 2018 / 10:17

  Heel heel heel soms haha. Ik kom er gewoon niet aantoe, maar ben er wel aantoe! Tijd voor jezelf is ook erg belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge