Waarom het af en toe nodig is tijd voor jezelf te nemen

Werken, sporten,school. Elke dag hebben we het harstikke druk en daarom is het heerlijk om af en toe me-time te hebben. Ik houd ervan! Tuurlijk zie ik sporten ook als een me-time momentje maar nog beter is een avond op de bank. Een Netflix serie kijken, een goed boek of gewoon voor mij uit staren op de bank. Ik denk dat het heel goed voor jezelf is om af en toe deze momenten in te lassen.

De reden daarvoor is dat je goed voor jezelf moet zorgen wil je ook voor anderen zorgen, de relatie met jezelf is de allerbelangrijkste relatie van je leven. Als je niet goed kunt met jezelf maakt dat alles wel aardig lastig.

Even tijd voor jezelf helpt je om te ontstressen, schept een beetje orde in je hoofd na alle chaos en het geeft je een energieboost! Ik vind het heerlijk om een avond per week echt even uitgebreid de tijd te nemen voor een lange douche, daarna heerlijk insmeren met bodylotion en een maskertje . Om het af te maken af en toe een reep chocolade, niet te vaak natuurlijk! En als ik dat ook gezond wil doen pak ik een stuk komkommmer.

Ik voel me daarna echt heerlijk, even geen facebook,instagram of whatsapp. De volgende dag komtt dat wel weer. Als kind is ons altijd geleerd om er te zijn voor anderen. Ik ben daar zeker een voorstander van, maar het is ook erg belangrijk tijd te nemen voor jezelf. Ga met jezelf om als dat je met je BFF omgaat, wees en zorg goed voor jezelf. Las eens een avond in waarbij je niet moet denken aan alles wat er nog moet gebeuren. Vergeet even dat je nog opdrachten moet maken, de was nog moet opvouwen of nog een verjaardagstaart moet bakken. Die stress is echt niet goed voor je.

Wees dus een beetje lief voor jezelf en las af en toe een me-time momentje in. Doe jij dat wel eens?

Veel liefs,
Janine.

Delen:

18 Reacties

 1. 7 maart 2018 / 19:02

  Veel te weinig. En het is juist zó goed. Precies wat je zegt. Je kan pas goed voor een ander zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt. Ik heb in de loop der jaren geleerd veel meer voor mijzelf te zorgen. En er voor mijzelf te zijn. Juist omdat ik mij al die jaren ervoor behoorlijk vaak heb weg gecijferd, voor … anderen.

 2. 7 maart 2018 / 11:28

  Heerlijk toch? Ik plan het ook gewoon in. En het is op dat moment fijn, maar daarna is er ook weer meer energie om andere dingen te doen. Win-win als je het mij vraagt.

 3. 7 maart 2018 / 10:47

  Ja tijd voor je zelf is ook heel essentieel ! Ik woon nu al jaren op mezelf en heb mij eigen studio. Het kan soms zo fijn zijn even alleen je ding te kunnen doen!

 4. 7 maart 2018 / 04:22

  Heel soms… wanneer ik tijd voor mezelf neemt dan neem ik ook de hele dag voor me zelf, heerlijk vind ik het..

 5. 7 maart 2018 / 00:01

  Ja dat is echt belangrijk, want in deze tijd waar je telefoon altijd bij je is, heb je eigenlijk nooit echt rust!

 6. 6 maart 2018 / 20:43

  Ja, ik ben me ervan bewust en probeer het te doen maar na 10 minuten zonder telefoon begin ik al lichtjes afkick verschijnselen te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge