2020 : Het jaar van de Self-care

2020 is het begin van een nieuw decennium, maar vooral natuurlijk het begin van een nieuw jaar. Elk jaar is natuurlijk anders maar komend jaar moet beter worden en daarom is het belangrijkste onderdeel: Self-care.

Wel of geen goede voornemens?

De één heeft ontzettend veel goede voornemens voor 2020 en de ander vindt het maar niks. Welke doelen wil je bereiken in 2020? wat maakt jou echt gelukkig? Om er voor te zorgen dat het je dit jaar allemaal gaat lukken is het vooral belangrijk om van jezelf te houden en goed voor jezelf te zorgen.

Self-care en Self-love

In het nieuwe jaar mogen we best wat meer tijd aan onszelf besteden. Van goed voor jezelf zorgen word je creatiever, zelfverzekerder en productiever. Het draagt ook bij aan je mentale en fysieke gezondheid.

Iedereen is tegenwoordig maar zo druk en bezig met werk, vrienden en andere ‘verplichte’ sociale activiteiten waardoor je al snel jezelf dreigt te verliezen.

Er zijn allerlei manieren om goed voor jezelf te zorgen, van een maskertje tot een gezichtsbehandeling en van een pilates-klasje tot gelakte nagels, de mogelijkheden zijn enorm. Wat vooral belangrijk is bij je self-care moment is dat je je geen zorgen maakt over wat anderen van je denken en dat je alleen bezig bent met een moment voor jezelf.

Elke week een self-care moment

Een goede aanpak is wel van belang, want een goed begin is natuurlijk het halve werk. Om er voor te zorgen dat je alles uit de rest van het jaar haalt, kan je ermee beginnen om één keer per week een me-time moment in te lassen, je kan er ook natuurlijk meerdere doen. Het is maar net hoeveel behoefte je hier aan hebt.

Ik ga aankomende week minimaal één avond inplannen waarbij ik mijzelf lekker trakteer. Je moet hierbij denken aan een maskertje, leuke film en heerlijk uitgebreid douchen, lekker chocolade en ander eten waar ik zin in heb.

Hoe vaak las jij een Self-care moment in? Wat is je favoriete bezigheid tijdens deze momenten?

Veel liefs,
Janine .

Delen:

6 Reacties

 1. 21 januari 2020 / 18:24

  te weinig, maar je hebt helemaal gelijk, we zouden dat gewoon af en toe even in moeten plannen. Zo heb ik hier nog heel veel maskertjes liggen, maar vergeet dit altijd, misschien moet ik dit gewoon overdag eens inplannen.

 2. 21 januari 2020 / 18:38

  poehh word lastig haha ik heb er of geen tijd voor of mijn lichaam staat het niet toe dus het gebeurd wanneer het uitkomt 😉

 3. 21 januari 2020 / 19:51

  Me-time… ik neem mij steeds voor dat ’s zondags te doen door mijn nagels te lakken en een masker op te doen. Helaas komt dit er niet altijd van.

 4. 22 januari 2020 / 15:26

  Ik doe dat veel te weinig. Al is dat buiten mijn wil om. Maar ik besef het wel en dat is al een begin.

 5. 22 januari 2020 / 17:08

  Als ik door dat chagrijnige weer de fiets bij mijn werk ben aangekomen is het eerste dat ik doe een lekkere bonenkoffie 😁
  Henk onlangs geplaatst…13 pogingen…My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge