SPORTEN, VOEDING & AFVALLEN #1| PERSOONLIJK.

Zo’n vier a vijf jaar geleden bestond mijn leven uit sporten, voeding en nog eens sporten. Op dit moment doe ik helemaal niks om gezond te zijn, ik ben verslaafd aan cola en rook ook best veel. Al een tijdje spookt het door mijn hoofd om weer te gaan sporten en gezonde voeding tot mij te gaan nemen. Vanaf vandaag begint mijn journey tot een gezond leven. Ik zal af en toe een artikel plaatsen om te kijken hoe het gaat en waar ik tegen aanloop. Lees je met me mee?

Zoals je al hebt kunnen lezen bestond mijn leven toen ik 14 a 15 jaar was alleen maar uit sporten en gezonde voeding. Dit was natuurlijk niet zonder reden, op een leuk shopdagje in Amsterdam werd ik aangesproken door een man van een modellenbureau. Hij zag potentie in mij en wilde een gesprek. Een paar weken later gingen mijn moeder en ik hiernaar toe en waren behoorlijk enthouasiast geworden. Het enige wat ik moest doen op dat moment was veel sporten (afvallen) en gezonde voeding tot me nemen.

2016-05-17-16-42-04--202784825

 

Zoals je misschien wel kan begrijpen was de kans om modellenwerk te gaan doen een meisjesdroom van mij en ik ging er met de volle 100 % voor. Elke dag bestond mijn leven uit : opstaan, naar school, sporten en naar bed toe. Elke week moest ik mijn maten en gewicht doorsturen naar het modellenbureu om te kijken hoe het ging. In het begin ging het vrij vlot, ik viel zo’n 3 kilo per week af en het ging de goede kant op. Totdat op een gegeven moment het niet meer snel ging en ik mijn workouts moest opschroeven naar langer.

Het modellenbureau was niet meer tevreden met hoe snel het ging en ik had nog steeds niet de ideale afmetingen die een model hoort te hebben, ik woog inmiddels iets onder de 60 kilo en had nergens meer vet zitten. Het afvallen werd mij te veel en ik ben toen gestopt. Achteraf gezien heb ik best veel spijt dat ik ben gestopt maar op dat moment kon het er niet meer bij. Ik werd gepest, mijn ouders lagen in scheiding, werd depressief en mijn school ging steeds meer achteruit. Ik moest keuzes maken en op dat moment was werken aan mezelf en school afmaken het belangrijkste.

Ik kwam weer aan en ben gestopt met sporten, op dit moment zit ik nog steeds thuis zonder sporten of gezonde voeding. Ik eet waar ik zin in heb en heb inmiddels ook cola/suikerverslaafd . ik voel me niet gezond in mijn eigen lichaam. Ik ben vaker ziek en sneller moe. Conditie is ook erg ver te zoeken en ik verlang er naar om dit weer goed te krijgen. Op dit moment weeg ik ongeveer 70 a 75 kilo (schatting, geen weeegschaal in huis haha) en wil ik graag weer naar de 60 kilo, een gezond voedingspatroon en het belangrijkse misschien wel : me goed voelen in mijn eigen lichaam.

2016-05-17 04.41.53 1_resized

Om die redenen ben ik nu super gemotiveerd om weer te gaan sporten, gezond te eten en te genieten van de kleine dingen. Mijn leven zal alleen niet gaan draaien om alleen maar voeding en sporten zoals 4 jaar geleden. Ik wil een gezonde balans zoeken tussen sporten, voeding en toch genieten van alle dingen om mij heen. De eerste stap heb ik vandaag gezet en dat is super leuke sportkleding gekocht en dat bij de LIDL! Ik vind het er leuk uitzien tijdens sporten toch iets wat mij meer motiveert, de tweede stap waar ik nu mee bezig ben is een goede sportschool zoeken bij mij in de buurt en op zoek naar gezonde voeding. heb jij dus tips om gezond te eten? Laat het vooral weten in de comments.

2016-05-17 03.55.36 1_resized

Mijn Journey to a Healty Lifestyle zal af en toe voorbij komen op mijn blog en misschien doe je wel met me mee om een gezonde levenstijl te gaan ontwikkelen? De hastag die je kan gebruiken op Instagram is #Healtylife2016. Ik zou het super leuk vinden als je deze gebruikt om je recepten te delen of jouw sportavonturen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge