8 redenen waarom katten fantastisch zijn

Ik ben écht dol op mijn twee kattenvriendjes. Ze maken deel uit van mij en mijn leven. Ik zou niet weten wat ik zonder die twee zou moeten. Ik geef in dit artikel allerlei redenen om ook voor een kat te gaan. Lees je mee?

je ervaart minder stress.
Een kat geeft je een beter gevoel om verschillende redenen. Je ervaart dagelijks hoe het is om een maatje bij je te hebben, je hebt iemand voor te zorgen en om lekker tegenaan te liggen. Het maakt je simpelweg een vrolijker en relaxter persoon. Katten hebben minder zorg nodig dan een hond. Ze hebben af en toe honger maar voor de rest zijn ze er gewoon. Relaxt toch?

Het is beter voor je hart
Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een kat 30% minder kans hebben op een hartaanval dan mensen zónder een kat. In 2009 was er een soortgelijk onderzoek waarbij kattenbaasjes minder risico hebben om te overlijden aan het hart en vaatziekten. Hoe dit kan? Katten zorgen voor minder stress.

Je voelt je minder eenzaam
Er is niet fijner dan dat er iemand op je wacht na een lange dag werken als je thuiskomt. Bovendien stelt een kat je geen moeilijke vragen. De aandacht van een kat staat gelijk aan de sociale behoefte als bankhangen met een vriendin.

Je hebt minder last van depressieve gevoelens.
Katten hebben een positieve invloed op je humeur, en het is makkelijker om je vaste routine vast te houden als je een katteneigenaar bent.

Je lacht vaker.
Katten zijn vaak erg grappig. Hun sullige acties zullen je keer op keer verbazen en vrolijk maken. Uit onderzoek blijkt dat het niet voor niks gezond is om kattenfilmpjes te kijken.

Je voelt je compleet
Huisje, boompje, BEESTJE. Als je harige vriendje weer thuiskomt na een nacht lang stropen voel je je weer helemaal compleet. Nog wat lekkers, klein vriendje?

Kat kan makkelijk alleen zijn.
Waar je bij een hond toch rekening moet houden ermee dat hij om de zoveel uur uitgelaten moet worden kun je een kat prima een dag of twee alleen thuis laten. Zolang hij maar genoeg eten heeft staan en naar buiten of de kattenbak kan. Ga je plotsteling een nachtje weg? Dan hoef je je geen zorgen te maken, want de kat vermaakt zicht wel.

De beste muizenvangers.
Heb je muizen in huis? Dan kun je er op deze manier van af komen. Bestaat er nou een betere muizenvanger een kat? Echt niet!

Mocht je nu dus nog twijfelen? Gewoon doen! ik vind het heerlijk als ze in de avond lekker komen knuffelen bij mij, ze de gekste dingen uithalen maar toch zo veel liefde geven.

Ben je ook zo’n katten persoon?

Veel liefs,
Janine.

12 Reacties

 1. 19 april 2019 / 07:55

  Ik denk dat ik ons hondje Trixie iets liever vind, maar ik kan katten zeker ook waarderen. Vooral hoe goed ze zich kunnen vermaken met eigenlijk niets.

 2. 19 april 2019 / 12:48

  Ik heb geen huisdieren, maar moest ik er eentje nemen zou het zeker een kat zijn!\

 3. 19 april 2019 / 12:50

  Inderdaad! Bij ons is het ook een kattenhuis. Ik zou ze voor geen geld van de wereld willen missen.

 4. 20 april 2019 / 17:54

  Als kind was ik eigenlijk bang voor katten, maar dankzij een vriendin ben ik er aan gewend geraakt en heb ik nu al 17 jaar zelf een kat en ja, ze kan soms zulke capriolen uithalen dat we regelmatig in een deuk om haar liggen.

  • janine4531
   Auteur
   21 april 2019 / 21:24

   Haha best wel grappig hoe dat dan kan veranderen!

 5. 20 april 2019 / 21:19

  Zee zijn gewrldig. Ik heb er ook 2 en inderdaad als ik me eenzaam voel komen ze zo heerlijk knuffelen

 6. 21 april 2019 / 17:23

  Heel eerlijk? Hebben wij een poes en een paar jaar later een katertje gehad. Beiden zijn vlak voor en vlak na hun derde jaar overleden en we hebben daar zóveel verdriet van gehad. Het waren raskatten (Blauwe Rus) omdat ik allergisch ben voor katten. Niet voor dit ras omdat ze een dubbele vacht hebben. Helaas hebben raskatten soms ook een zwakke gezondheid. Wat dat betreft hebben we veel verdriet gehad. Het poesje is overleden aan een hartafwijking en het katertje aan FIP, een bloedziekte. Daarna durfden we echt niet meer. Heel misschien, in de toekomst…

  • janine4531
   Auteur
   21 april 2019 / 21:22

   Oh jeetje wat een pech! Het zijn echt ontzettend mooie katten ( blauwe rus). Helaas kun je er niks aan doen dat de gezondheid niet mee zat. Wie weet wat de toekomst brengt! Ik snap zo goed dat je er veel verdriet van hebt gehad, ik zou hetzelfde hebben met mijn twee katjes.

 7. 21 april 2019 / 17:37

  Leuk hoor! Persoonlijk vindt ik honden veel leuker. Maar ik snap ook heel goed dat veel mensen een kattenmens zijn

 8. Jouvence.nl
  24 april 2019 / 17:17

  Helemaal mee eens, katten zijn fantastisch! Wij hebben 4 katten in huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge