Diploma behaald! | #nieuwhoofdstuk

Zoals jullie misschien hebben gemerkt is het al een hele tijd geleden dat ik voor het laatst een blog heb geschreven en geplaatst. Ik mis het ontzettend, dus het plan is wel om weer het bloggen op te pakken. Maar voordat we dat doen is het tijd voor een feestje, ik heb namelijk mijn diploma gehaald!

Als je mij een paar jaar geleden had verteld dat ik mijn diploma zou behalen dan zou ik je hebben uitgelachen. Wie mij al langer volgt weet dat het niet altijd even makkelijk is geweest. 3 jaar geleden hakte ik de knoop door en ben ik na 2 tussenjaren weer naar school gegaan. In het begin was het ontzettend wennen maar ik kende de school wel al omdat ik daar al eerder opleidingen had gevolgd ( niet afgerond)

In de 2 tussenjaren heb ik mijn passie gevonden, ik ben verliefd geworden op fitness en ik kon maar niet stoppen met het opzoeken van informatie op het grote internet. Helaas lees en hoor je hier verschillende verhalen, dus waarom dan geen sport opleiding doen? Mijn broertje zat ook op het CIOS en ik hoorde hierover veel goede verhalen.

ik had nu wel een grote stok achter de deur, doordat de basisbeurs is komen te vervallen moest ik een lening aflsuiten naast de aanvullende beurs. Dit moest natuurlijk ook om mijn huis te blijven te bekostigen maar ook om de opleiding zelf te kunnen betalen. De regels zijn wel zo dat als je tussentijds stopt met de opleiding je alles kunt terugbetalen, en dit loopt heel erg snel op kan ik je vertellen.

Naast de studiefinanciering ben ik ook in de weekenden gaan werken bij Domino’s, het verdiende niet heel erg goed maar ik kon de extraatjes wel goed gebruiken. Nu 3 jaar later zit ik erg trots achter de laptop omdat ik mijn diploma heb behaald!!

Natuurlijk hangt er nog een studieschuld boven mijn hoofd maar ik maak mij daar niet te veel zorgen over, ik ben ook nog zeker niet daar waar ik wil zijn. Ik ben nu afgestudeerd als Sport, beweging en gezondheidscoördinator maar opzich kan ik momenteel nog niet erg veel met de opleiding. Voor sportleraar zou ik nog een lerarenopleiding moeten doen, echter is dit niet de kant die ik op wil gaan.

Ik neem nu eerst een tijdje rust, ik heb ontslag genomen bij Domino’s en ik ben nu werkzaam in de zorg. Ondertussen ben ik aan het rondkijken voor wat ik nog wil gaan doen, ik zit er zelf aan te denken om gewichtsconsulent opleiding te gaan doen of iets met voeding en Dietiek. Maar voor nu? Ik ben ontzettend trots op mijzelf dat ondanks alle struggles en het niet altijd even goed ging op school ik toch maar mijn diploma op zak heb. Door een administratieve fout heb ik mijn diploma helaas niet met de rest van mijn klas ontvangen maar krijg ik deze later in september.

Mijn famillie en vrienden zijn mijn grote steun geweest in deze jaren, maar ook daarvoor. ik kan hen niet genoeg bedanken voor de soms motiverende woorden en af en toe de schop onder de kont. Zonder hen was dit traject nog een stuk moeilijker geweest.

Veel liefs,
Janine.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge