Do’s en don’ts bij een spray tan

Dat de zon niet goed is voor je huid, is algemeen bekend. Zo zijn er naast in de zon liggen bakken nog een aantal opties om lekker bruin te worden. éen daarvan is een spraytan nemen. Mocht je hier geen ervaring mee hebben, hieronder staan een aantal tips en tricks.

Wat is een spraytan?

Mocht je nou niet weten wat een spraytan nou is en voordat je Google erbij pakt: Met een apparaat wordt tijdens een behandeling een gekleurde lotion op je huid geneveld. Het is in tegenstelling tot de zon en de zonnebank niet slecht voor de huid en een heel fijn alternatief. Een spray tan blijft ongeveer vijf tot zeven dagen zitten en kost rond de 25 euro.

De do’s vooraf spray tan

Het belangrijkste is natuurlijk om te weten wat je vooraf moet doen voor een spray tan. Scrubben!! Scrub je huid met een vetvrij product, het liefst twee dagen van te voren. Zo verwijder je de dode huidcellen en blijft de bruine kleur extra mooi en wat langer zichtbaar. Wil je je lichaam nog scheren voor de spray tan? Doe dit tot 24 uur van tevoren.

De don’ts vooraf spray tan

Blijf voor je spray tan ver uit de buurt van parfum, lotion, body mist en deodorant. Als je dit opdoet voordat je de spray tan ondergaat dan heb je een grote kans op vlekken! Je wilt er natuurlijk niet uitzien als een 101 dalmatiër. ( al zijn deze heel erg schattig)

De don’ts na de spray tan

Douche de eerste 24 uur niet nadat je de behandeling hebt gehad. Het stofje in de spray tan heeft een dag nodig om zich te ontwikkelen, met een douch verstoor je dit proces. Ook is het niet handig om de dag erna te gaan sporten, zweet zorgt net zoals parfum, deodorant en lotions voor strepen op je huid. Laten we nou net niet gaan voor een zebra printje.

Veel liefs,
Janine.

8 Reacties

 1. 18 april 2019 / 11:39

  Ik gebruik het eigenlijk nooit moet ik zeggen maar blijf dan wel zitten met n paar melkflessen!

 2. 18 april 2019 / 17:40

  Dit wist ik eigenlijk niet. ik gebruik meestal gwn een creme die ik zelf kan aanbrengen. een sprayten zie ik niet echt zitten.

 3. 19 april 2019 / 10:57

  Goeie tips! Ik ben zelf vrij bleek en krijg altijd vlekken met self tanners in lotion vorm! Toch scrub ik me vooraf en let ik op met parfums en dergelijke… 🙂 Ik heb het wel nog nooit ergens làten doen.

 4. 19 april 2019 / 20:29

  Ik vind het heel dapper wanneer mensen een spray tan gebruiken, ik ben bij foundation al bang dat mensen strepen zien haha. Ik wist niet dat andere sprays zoveel effect konden hebben op je tan, maar achteraf best wel logisch.

 5. 21 april 2019 / 16:47

  Zulke dingen trekken mij totaal niet, ik geef er echt 0,0 om, maar wel altijd zeiken dat ik zo wit ben haha, wel leuk artikel!
  Mandy onlangs geplaatst…Workshop schilderenMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge