Een dagje Walibi Holland| #ontspanning

Afgelopen maandag zijn wij gezellig een dagje naar Walibi geweest, en met wij bedoel ik mijn moeder, stiefvader, vriend en ikzelf. Het was een uiteenlopende dag, het ene moment warm en het andere hadden wij onweer. De attracties lagen verschillende keren stil en wij zaten vast in een attractie, lees je mee?

Fast Lane tickets

Wij vertrokken maandagochtend rond half 10 richting Walibi Holland, wij waren iets later dan gepland aangekomen want er waren verschillende omleidingen. Rond kwart voor 11 / 11 uur liepen wij het park binnen. De zon scheen lekker en we hebben meteen de eerste afslag genomen naar de servicebalie, hier verkochten ze de welbekende Fast Lane Tickets.

Wij kochtten deze omdat toen wij aankwamen op het parkeerterrein van Walibi, dat deze eigenlijk al helemaal vol stond. Wij trokken hieruit de conclusie dat het ontzettend druk zou zijn. Achteraf gezien viel het opzich wel mee maar alsnog hebben wij wel kunnen genieten van meerdere keren in een achtbaan, door die tickets.

De eerste achtbaan die wij tegenkwamen was de Express, hierin zijn wij natuurlijk dan ook geweest. Het voordeel van de Fast Lane tickets was natuurlijk dat wij meteen aan de beurt waren, niet wachten in de rijen is natuurlijk een groot voordeel. Vorig jaar zijn wij ook met vrienden naar Walibi geweest en ook hadden wij toen Fast Lane tickets gehaald, als ik heel eerlijk ben wil ik denk ik niet meer zonder als ik naar Walibi ga.

Het scheelt ontzettend veel tijd, je staat niet minimaal een uur te wachten en als je wilt kun je meerdere keren achter elkaar in een attractie zonder elke keer opnieuw te moeten wachten. Wij hebben wel eens meegemaakt dat we maar in drie attracties konden door de wachttijden.

Onweer, hagel, regen, zon en warm

Toen wij net aankwamen scheen de zon, maar was het niet ontzettend warm in het park. Naarmate de dag vorderde werd het ontzettend benauwd. Eigenlijk hadden wij de korte broek wel aan kunnen doen, totdat wij aan de beurt waren in de Goliath. Het begon ineens heeel erg te regenen en te onweren. Hierdoor werd natuurlijk de achtbaan samen met de andere attracties in het park stilgelegd. We hebben ongeveer een halfuur moeten wachten totdat deze over was en de attracties weer werden geopend. Na deze bui werd het ook weer erg warm.

Je kan wel zeggen dat wij eigenlijk heel raar weer hebben gehad die dag, maar zeker niet storend.

Vanuit het reuzenrad konden wij de onweersbui die naderde goed zien.

Technische storing

Nadat heftige bui nummer twee overgetrokken was, besloten wij om in de boomstammen te gaan ( crazy river). Net toen wij hier in zaten en je op zo’n band omhoog word getrokken en dan hoort om te draaien zodat je achtertevoren er weer uit komt, sloeg opeens de band stil. Wij zaten hier net halverwege op, en kregen de melding te horen dat er een technische storing was waardoor de attractie stil lag. Je kan wel nagaan omdat je schuin omhoog zit dit niet heel erg comfortabel was, maar wel gezellig en wij konden er wel om lachen. Na een kwartiertje deed de attractie het weer en zijn wij hier weer heel uitgekomen.

Een leuke, vermoeiende dag

Rond 4 uur zijn mijn vriend en ik voor de laatste keer in Lost Gravity gegaan. Mijn moeder en stiefvader sloegen deze over, ze waren het namelijk wel zat. Na deze achtbaan zijn wij dan ook richting de uitgang gegaan en rond kwart voor 6 waren wij weer in het plaatsje waar mijn moeder woont. Als afsluiter van de dag hebben wij nog een patatje gehaald en rond half 10 waren mijn vriend en ik weer bij mij thuis.

Het was een ontzettend leuke en gezellige dag! Deze dag zal ik mij zeker over 10 jaar nog herinneren. Rond half 12 lagen wij dan ook al te slapen want het was een laaange dag.

Ben jij wel eens in Walibi Holland geweest? Wat is je favoriete attractie / achtbaan? Laat het weten in een reactie hieronder.

Veel liefs,
Janine.

Delen:

10 Reacties

 1. 14 augustus 2019 / 10:23

  ben er zelf nog niet geweest maar mijn meiden wel en die vonden het super gaaf 😀

 2. 14 augustus 2019 / 12:29

  Ben al lang niet in een pretpark geweest. Vervelend van de storing lijkt mij inderdaad niet heerlijk zitten

 3. 14 augustus 2019 / 12:56

  Je dag was dus letterlijk een rollercoaster 😉

 4. 14 augustus 2019 / 15:46

  Dit is een park waar ik zo vaak ben geweest. Alleen had ik twee jaar geleden een ongeluk gehad. Ik mag even tijdelijk niet meer in attracties zitten.
  Hopelijk gauw weer.
  Je zal het vast leuk hebben gehad.

 5. 14 augustus 2019 / 15:52

  Dit is een park waar ik zo vaak ben geweest. Alleen had ik twee jaar geleden een ongeluk gehad. Ik mag even tijdelijk niet meer in attracties zitten.
  Hopelijk gauw weer.
  Je zal het vast leuk hebben gehad.

 6. 15 augustus 2019 / 19:47

  Walibi Holland ken ik niet. Ik woon vlakbij Walibi België en daar ga ik regelmatig heen. Zo te lezen hebben jullie een pittig daje achter de rug 🙂

 7. Mandy
  17 augustus 2019 / 17:13

  Ik ben zelf niet zo’n fan van walibi, die boomstammen vind ik dan wel weer onwijs leuk. Lijkt me op het moment zelf echt wel eng om vast te zitten! 😮

 8. 18 augustus 2019 / 14:25

  Klinkt als een leuke dag! Super handig die fast lane tickets. Het is zonde als je het merendeel van de dag staat te wachten in de rij ipv plezier te maken. Haha gelukkig viel de technische storing voor jullie ook nog mee.

 9. 19 augustus 2019 / 10:38

  Ik ben vroeger wel eens in walibi geweest. Maar ik houdt niet zo van achtbanen en dat soort dingen meer dus tegenwoordig ga ik liever naar een leuke dierentuin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge