Geld sparen challenge

Geld sparen. De één is er een ster in en de ander kan meer niet sparen, ik heb zo mijn periodes dat ik veel spaar maar het andere moment is het ook zo weer op. Ik ga mee doen aan de Money saving challenge en ook deel ik wat bespaar tips. Lees je mee?

Bespaar tips.

 1. Spaar met een doel. Wil je je rijbewijs halen? Dat ene dure jurkje die je zag hangen bij je favoriete winkel? Als je spaart met een doel geeft dit meer voldoening als je het eenmaal gehaald hebt.
 2. Maak een plan, schrijf op hoeveel je elke maand of elke week wilt sparen en hang dit ergens op in huis. Hierdoor maak je jezelf elke keer bewust waarom je spaart.
 3. Als je op jezelf woont zoals ik dat doe, dan is het wel verstandig om elk jaar te kijken naar een ander bedrijf waar je je elektra, gas en stroom afsluit. Vaak krijg je korting als je overstapt en ben je goedkoper uit.
 4. Zet de verwarming even wat lager en doe een extra trui aan als je het niet heel erg warm hebt. Ik heb in de zomer de kachel helemaal niet aan. In mijn woning blijft de warmte erg lang hangen dus is het niet nodig. Als ik op school zit doe ik de kachel ook niet aan.
 5. Maak een boodschappenlijstje. Elke week boodschappen doen is goedkoper dan elke dag eten halen.

Money saving challenge

Deze challenge houdt in dat je elke week geld spaart. In de eerste week spaar je 1 euro, in de tweede week spaar je 2 euro enzovoort..
Dit betekent dat je in week 10, 10 euro in je potje doet en in week 40, 40 euro. Aan het einde van het jaar (week 52) stop je 52.00 in het potje.

Aan het einde van het jaar betekent dat dat je $ 1378.00 hebt gespaard! Omdat het jaar al 4 maanden is begonnen zal het bij mij iets minder zijn. Er is ook een andere variant, hierbij draai je het om. Aangezien december vaak een hele dure maand is begin je met 52 euro per week te sparen en zodra je in de laatste week zit van december spaar je 1 euro.

Ik denk dat deze challenge erg pittig zal worden. Ik zit namelijk met maandelijkse kosten van mijn huis en hierdoor heb ik niet altijd extra ruimte om te sparen. Soms komt er een onverwachte rekening om het hoekje kijken. Alsnog zal ik mijn best doen om deze challenge te voltooien.

Ik zal af en toe een update geven hoe deze challenge bij mij verloopt. Doe je ook mee? Laat dit dan achter in een reactie, op die manier kunnen we elkaar ook weer helpen.

Veel liefs,
Janine.

Delen:

8 Reacties

 1. 16 april 2019 / 15:44

  Oehh!! Die challenge is echt slim! Ik ga hier ook mee beginnen, echt een leuke blog met goede tips
  Mandy onlangs geplaatst…Chai latteMy Profile

 2. 16 april 2019 / 16:08

  Dit is ook een goede challenge! Ik denk dat deze meer voor mij haalbaar is dan de ander die ik graag wou doen dit jaar; namelijk de challenge dat je het bedrag spaart van het weeknummer. Dus in week 1 doe je 1 eur in een potje; in week 2 doe je er twee euro in; in week 3 doe je er 3 euro in en ga zo maar door tot in week 52. Dan doe je 52 euro in je potje.

 3. 16 april 2019 / 16:20

  Dat is een leuke challenge! Zelf doe ik de kaasschaafmethode. Zodra het loon gestort is, rond ik het af naar een mooi rond getal. Alles wat er boven zit zet ik op de spaarrekening.

 4. 17 april 2019 / 12:02

  Heel veel succes met de challange het zal best pittig zijn maar ik denk dat je het makkelijk kan
  !

 5. 17 april 2019 / 12:20

  wat een leuke slimme challenge. ik zet maandelijks een bedrag op zij. ook makkeljk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge