Geslaagd voor voedingsdeskundige

Het is al een hele tijd geleden dat ik voor het laatst iets heb geplaats op deze blog. Ik probeer het weer op te pakken. Vandaag begin ik al meteen met heel erg leuk nieuws! Ik ben namelijk geslaagd voor de opleiding Voedingsdeskundige. Wil je meer weten? Lees dan snel verder

Vorig jaar ben ik afgestudeerd als Sport en bewegingscoördinator aan het CIOS, om te doen wat ik graag wil zal ik toch nog wat opleidingen moeten afronden en voedingsdeskundige is daar de eerste van!

Ik heb helaas door de opleiding aan het CIOS een studieschuld opgebouwd waar je u tegen zegt, daarom vond ik het erg lastig om weer een studie te doen. Maar toen zag ik het STAP budget van de overheid voorbij komen. Na veel informatie opgevraagd te hebben, heb ik meteen mij ingeschreven bij de eerste ronde van dit jaar ( maart).

Ik kreeg na 6 weken bericht dat ik het had gekregen en dat ik dus een opleiding kon gaan doen tot een maximum van 1000 euro. Tuurlijk mag het ook duurder zijn, maar dan moet je de overige kosten zelf betalen.

Ik koos ervoor om voedingsdeskundige te gaan doen via het AALO. Het AALO staat er namelijk bekend om dat ze hele goede opleidingen hebben omtrent sport en voeding. Ik had gekozen voor de online variant. Ik had hier voor gekozen omdat de opleidingsdagen voor mij te ver weg waren dus dit was ideaal! De eerste paar weken had ik les op zondag van 09:00 tot 15:00, en de laatste paar weken op de zaterdag van 09:00 tot 15:00. Je krijgt ontzettend veel informatie, en de docent legt het heel goed uit. Elke week word dan ook wel herhaald wat er de week ervoor is gegeven aan informatie.

De opdrachten waren goed te doen, de ene was wat moeilijker dan de ander. Nadat ik de eindopdracht had ingeleverd kreeg ik binnen 2 weken al de uitslag: Geslaagd!

Ik heb voedingsdeskundige deel 1 en deel 2 afgerond. Je kon ook kiezen voor alleen deel 1 maar een totaalpakket vond ik fijner en zo heb ik nu meer kennis in huis dan met alleen deel 1.

Via het stapbudget kun je 1 keer per jaar aanspraak maken op de 1000 euro, ik heb dat voor dit jaar dus al verbruikt. Volgend jaar zal ik er zeker weer gebruik van gaan maken. Om mijn droom te verwezenlijken wil ik volgend jaar bedrijfskunde gaan studeren. Hierbij leer ik de fijne kneepjes voor het opstarten van mijn eigen bedrijf, dit is natuurlijk altijd toegevoegde waarde.

Ik vind het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen, de kennis die je opdoet komt altijd van pas. Ik ben nu een stapje dichterbij mijn eigen bedrijf : personal trainer/ voedingsdeskundige / leefstijlcoach.

Ik ben in ieder geval ontzettend trots dat ik binnen een jaar na het afronden van CIOS, ik nu ook voor deze opleiding ben geslaagd.

Heb jij al gehoord van het STAP budget? Zou het iets voor jou zijn?
Veel liefs,
Janine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge