Hoe beheer ik mijn planning?

Ik heb gemerkt dat als ik geen planner gebruik ik veel vergeet en daarnaast een stuk onrustiger in mijn hoofd ben. Daarom gebruik ik de Mascha planner en ik ben hier ontzettend blij mee. Wil je weten hoe ik deze indeel ? kijk dan snel verder.

Dit is al de tweede planner die ik gebruik van mascha, ik had op youtube en op het internet rondgekeken naar een handige planner die je zelf ook nog een beetje kan oppimpen. De andere optie was een agenda uit Amerika, maar voordat deze hier aangekomen was, had ik honderden euro’s moeten uitgeven en erg lang wachten.

De mascha planner is een aanrader! Als je een week niet plant ben je ook niet meteen een heel week kwijt, de datum’s en de dagen moet je namelijk er zelf nog inzetten. Daarnaast krijg je leuke stickers erbij om je planner op te leuken en er zijn ook nog losse stickersboekjes te koop.

In mijn maandoverzicht heb ik geen verjaardagen etc gezet, ik wilde wel eens een maand bijhouden hoe ik het doe met fruit eten, water drinken, sporten en goed slapen. Als ik iets heb gedaan dan streep ik het door met een gekleurde marker en dan kan ik aan het einde van de maand goed zien welk onderdeel verbetering nodig heeft of wat goed verliep.

janiinemma.nl

Mijn weken verschillen heel erg qua drukte, de ene week is het bijna niks en de andere week heb ik moeite om wat tijd voor mijzelf in te plannen. In het begin van de week zet ik vaak eerst de afspraken op papier, dit zodat ik niet dubbele afspraken zou maken.

Ook houd ik in mijn telefoon een tweede agenda bij, dit zodat ik de afspraken voor volgende week vaak al hierin heb staan en omdat ik deze altijd bij mij heb.

De rest van de week plan ik in met mijn werk en wanneer ik welk huishoudelijke taak doe in huis. Ik vind dat een fijner systeem aangezien ik dan niet het hele huis in één keer hoef te doen. Alsnog doe ik één keer in de zoveel tijd wel een grote schoonmaak.

Mijn planning verschilt ook per week hoe ik deze ‘mooi’ maak. Ik krijg veel inspiratie van Instagram en ook op Pinterest is wel wat leuks te vinden. Het is ook erg ontspannend om je week in te delen, je krijgt een overzicht en kunt je me- momenten goed inplannen.

janiinemma.nl

Dit is eigenlijk in grote lijnen hoe ik mijn week indeel, momenteel is het wat ruster. Ik heb nu zomervakantie en de sportschool is nog niet open, gelukkig binnekort wel weer!

Hoe plan jij je week? welke planner gebruik je?

Veel liefs,
Janine

8 Reacties

 1. 30 juni 2020 / 13:05

  Ik gebruik altijd mijn Moleskine XL. Die heeft links de dagen van de week en rechts gewoon gelinieerd papier.

 2. 30 juni 2020 / 13:58

  Ik ben eigenlijk op zoek naar een planner om gestructureerde aan de slag te gaan

 3. VerKlaproos
  30 juni 2020 / 14:31

  Ik gebruik mijn bullit journal. Het maken van de planning geeft zoveel rust!

 4. 30 juni 2020 / 16:09

  Leuke planner! Zou ik ook eens over moeten denken want ik heb wel een agenda met effectieve afspraken enzo maar meer dan dat ook niet. En ik kan me voorstellen dat het inderdaad wel iets rustgevends heeft om je week in te delen en je agenda wat op te smukken 🙂

 5. 30 juni 2020 / 21:26

  Leuk om te zien hoe je plant! Eigenlijk plan ik niet echt mijn week, ik gebruik Google Calendar waar alle afspraken in staan en als er echt to do list items zijn die gedaan moeten worden plaats ik ze ook erin. Anders een to do lijstje.

 6. 1 juli 2020 / 09:45

  Wat een mooie planner! Ik vind de kleuren super tof. Zelf gebruik ik de app mijn eigenplan. Dat is een app voor mensen met autisme hierop kun je al je taken etc inplannen. Je krijgt dan een herinnering op je telefoon als je iets moet doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge