Ik Ga Weer Studeren! | Schoonheidsspecialiste.

Na een halfjaar thuisgezeten te hebben met een depressie, heb ik de knoop doorgehakt! Ik ga weer studeren!! Maar wat ga ik doen en hoe komt het dat ik weer ga studeren? en hoe ga ik dit combineren met mijn depressie? Ik vertel je er alles over in dit artikel, dus lees snel verder!

Op mijn vorige site, Janinemma.nl had ik een heel artikel gemaakt over mijn depressie. Omdat die site niet meer werkt weet niet iedereen dat ik hiermee te kampen heb dus ik zal er nog even wat over vertellen.

4 jaar geleden in de winter kreeg ik mijn eerste depressie, ik zat in de tweede klas van het VMBO en opeens ging het snel bergafwaarts. Ik wou niet meer naar school toe, was te moe om dingen te ondernemen en als ik wel al op school was verstopte ik me al snel op het toilet. Samen met school hebben we de beslissing genomen om eerst de depressie boven te komen en dan weer school op te pakken, ik heb intotaal  4 maanden thuisgezeten en daarna pakte ik school langzaam aan weer op. Ik kwam de depessie te boven en het ging stukken beter.

nail-polish-1150358_640

De jaren daarna bleef elke keer de depressie terugkomen rond de wintermaanden, ik snapte er niks van, hoe kwam dit? Tuurlijk ik heb veel meegemaakt maar daar kan niet alles aan liggen. Afgelopen jaar deed ik de opleiding Dienstverlening op het MBO, ik ben daar mee gestopt in November omdat mijn depressie weer de bovenhand kreeg. Mijn insteek  was wel altijd geweest dat ik graag wel een diploma wou halen en aan het werk. Als eerste wilde ik aan mezelf werken zodat ik me daarna volledig kon focusen op school.

Afgelopen jaar ben ik door middel van psychologen etc erachter gekomen dat ik een recidieve depressie heb, oftewel een depressie die steeds weer terugkomt waar ik verder niet veel aan kan doen. Nu was de optie om weer fulltime naar school te gaan en weer te kijken hoe het ging of een studie thuis. Ik heb gekozen voor een thuisstudie, dit omdat na 4 jaar van opleidingen wisselen en steeds stoppen met school mij niet verder brengt en op deze manier gaat het me wel lukken. Daar ben ik van overtuigd.

Essence All THay Greys eyeshadow palette

Gisteravond heb ik me dan eindelijk ingeschreven voor een thuisstudie Schoonheidsspecialiste. Ik heb er zo ongelofelijk veel zin in! Het liefst start ik vandaag nog in plaats van morgen maar het is eerst wachten op de lespaketten die ik thuisgestuurd krijg.  Maar waarom schoonheidsspecialiste? Nou dit komt eigelijk mede door mijn blog, mijn blog hield mij aardig op de been toen mijn depressie een stuk erger was en ik kwam erachter dat beauty echt een passie van mij is. Ik kreeg dromen, dromen over een eigen schoonheidssalon, een eigen bedrijf.

Er gaat geen dag voorbij of ik ben wel bezig met beauty, de huid en veel meer wat er bij komt kijken. Ik ga beginnen met een basiscursus en daarna wil ik graag mijn branchediploma halen. Daarnaast wil ik ook visagie en nagelstyliste gaan doen. Ik heb nu ontzettend veel zin om hier aan te beginnen en ik kan niet wachten om een diploma op zak te hebben.

Naast mijn thuisstudie die ik ga starten, ben ik ook druk op zoek naar werk en ben ik veel bezig met mijn blog. Ik zit er aan te denken om een youtube- kanaal te gaan beginnen en video’s op te gaan nemen. Doordat ik een blog begonnen ben, ben ik er achtergekomen wat nu echt mijn passie is en waar ik elke dag veel plezier en voldoening uithaal.

Studeer jij ook nog? Volg je ook een thuisstudie? 

 

 

6 Reacties

 1. 19 februari 2016 / 18:47

  Depressie is echt naar, ik ken het. Door de jaren veel meegemaakt en zodoende zit ik ook aan de thuisstudie. Ik doe dan HBO rechten. Vind het jammer dat ik niet naar een reguliere school kan maar thuisstudie biedt mij wel de nodige flexibiliteit. Veel succes!

  • janine4531
   Auteur
   19 februari 2016 / 20:51

   Het is idd heel naar en jammer genoeg zijn er veel vooroordelen nog daarover. Ik vind het ook erg jammer dat ik niet naar een reguliere school kan en helaas zijn dit soort dingen ook niet goed geregeld in Nederland. Je valt gewoon buiten de boord en hebt geen recht op studiefinanciering etc. Dankjewel en jij ook nog veel succes met je rechten studie!

 2. 19 februari 2016 / 19:23

  Wat vervelend allemaal zeg! 🙁 Depressie moet je zeker serieus nemen. Veel succes met je nieuwe opleiding! -x-

  • janine4531
   Auteur
   19 februari 2016 / 20:52

   Ja klopt en gelukkig weet ik er inmiddels er een beetje mee om te gaan maar alsnog is het erg naar. Dankjewell, ik heb er erg veel zin in om te starten x

 3. 20 februari 2016 / 17:30

  Echt vervelend voor je! Wel fijn dat je nu een thuisstudie kunt gaan proberen, waar je dan ook helemaal achter staat en echt bij je past. Ik heb er alle vertrouwen in dat je deze zult afronden. Succes meid!

  • janine4531
   Auteur
   21 februari 2016 / 18:39

   Dankjewel voor je lieve woorden! Ik heb zelf ook de volste vertrouwen dat ik deze wel zal afronden ben al druk bezig! Haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge