The Power Of Make-Up | Waarom draag ik make-up?

Er zijn allerlei verschillende redenen waarom wij vrouwen make-up dragen en het voor de hand liggende ‘ om er mooi uit te zien’ word vaak als antwoord gegeven, maar vaak gaat het verder dan dat. Want waarom draag ik nou daadwerkelijk make-up? 

the power of makeup

Ten eerste word makeup gebruikt om het verschil tussen mannen en vrouwen te verduidelijken, aldus wikipedia. ik kan me hier best boos om maken want naast make-up zijn er heel andere kernmerken waardoor je vrouwen van mannen van elkaar kunt onderscheiden, ik treed hierbij niet in de details.

De tweede reden waarom vrouwen makeup dragen is om het zelfvertrouwen te versterken. Vaak worden wij vrouwen erg onzeker van oneffenheden en kunnen we er erg moe uitzien. Door make-up kan je dit mooi camoufleren. Ik ben het deels eens met deze stelling. Ik draag makeup mede omdat ik er zelfverzekerder van wordt, maar niet omdat ik er moe uitzie of dat ik onzuiverheden heb op mijn huid. Mij kan het niet zoveel schelen als ik naar de supermarkt ga met geen makeup, want mijn huid verdient ook af en toe een beetje rust van alle troep die er opgesmeerd wordt.

Ook als ik niet helemaal fit ben of niet goed in mijn vel zit draag ik niet altijd makeup, dan maak ik me daar niet zo’n druk om. Toch kan het ook zo zijn dat als ik niet goed in me vel zit of een off day heb door mijn depressie dat ik dan juist even ga tutten omdat ik me dan beter voel. De buitenkant weerspiegelt de binnenkant van hoe je je voelt zeggen veel mensen. Oftewel als mijn huid een paar pukkels bevat terwijl ik bijna ongesteld ben voel ik me niet goed aan de binnenkant? nee dit klopt niet. De hormonen gieren gewoon door je lijf waardoor je af en toe een paar pukkels hebt.

the power of makeup

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De  reden waarom ik makeup draag is omdat ik het allereerst gewoon super leuk vind om mezelf op te tutten, ik voel me daar goed bij en ik vind mezelf er dan verzorgd uitzien. Daarnaast ben ik een beautyblogger omdat ik van beauty houd en er stonden niet voor niks 70 van de 100 artikelen online over reviews van beauty producten.

Daarnaast voel ik me zelfverzekerder als ik makeup draag, ik kan erg onzeker zijn over mezelf omdat vroeger heel erg gepest ben om mijn uiterlijk, onbewust blijft dit aan je knagen en ben je er eigelijk altijd mee bezig. Ik ben wel van mening dat niet iedereen makeup nodig heeft, sommige vrouwen zien er zo goed uit zonder dat ik er soms jaloers van kan worden! Makeup kan je niet veranderen met hoe je bent vanbinnen maar het kan wel bijdragen met hoe je je voelt. Je kunt met makeup bepaalde dingen die je mooi vind accentueren. Als  je bijvoorbeeld van mening bent dat je prachtige ogen hebt kun je deze aansterken met een mooie oogschaduw, of als je mooie volle lippen hebt met een mooie opvallende lipstick.

Sommigen vinden makeup een masker die je voor je draagt, maar ik vind dit echter niet waar. Je veranderd niet omdat je makeup draagt, wel aan de buitenkant maar niet aan de binnekant met hoe je je voelt. Makeup kan je goed vergelijken met kleding want je draagt toch ook alleen maar wat je mooi en leuk vindt? Daarom vind ik het ook super leuk om te experimenteren met  makeup.

 

the power of makeup

Waarom draag jij makeup? of juist niet? 

6 Reacties

 1. 2 februari 2016 / 17:54

  Mooi artikel!
  Ik draag bijna nooit make-up. Maar ik vind make-up super leuk om mee bezig te zijn. Beetje dubbel, maar waar.

  • janine4531
   Auteur
   2 februari 2016 / 19:55

   Ik snap wat je bedoelt! Ik heb soms ook zo mijn dagen dat ik niks tot bijna niks op heb maar toch ben ik er dan mee bezig. Heel raar om te zeggen maar wat je zegt kan ik me ook helemaal in vinden! Bedankt voor je complimentje :).

 2. 2 februari 2016 / 18:04

  Duidelijk verwoord over wat jij er van vind . Ik ben het met je eens ook . Zelf draag ik wel veel make-up maar ook met minder ga ik gewoon de deur uit . Waarom ik het draag? Ik vind het erg leuk om met kleuren en verschillende looks te experimenteren,

  • janine4531
   Auteur
   2 februari 2016 / 19:54

   Helemaal gelijk heb je! Het is super leuk om te experimenteren met looks etc en je kan ook je look afstemmen met Hoe je je voelt.

 3. 2 februari 2016 / 18:17

  Ik vind make up meer om je mooie punten te accentueren en mindere te camouflouren. Voor mij heeft dat niet met onzekerheid te maken. Ik vind het een fijne manier om mezelf te uitten en gewoon leuk om ermee bezig te zijn. Ik denk niet dat iemand die onzeker is over bepaalde delen van zichzelf opeens door make-up die onzekerheid verdwijnt in het algemeen.

  • janine4531
   Auteur
   2 februari 2016 / 19:52

   Ik snap wat je bedoelt, maar toch voel ik me zelfverzekerder als ik make up draag op sommige momenten. Het is niet iets wat je onzekerheid oplost inderdaad, maar het kan wel eraan bijdragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge