Toilet make-over | Budget DIY

Vorig jaar in april heb ik de sleutels gekregen van mijn nieuwbouwhuis, in amper een maand tijd is het huis zo goed als af. Echter liet ik het kleinste kamertje van het huis voor wat het was tot ik een aantal leuke ideeën tegenkwam en ik ook het toilet onder handen heb genomen. Benieuwd hoe ik dit op een goedkope maar leuke manier heb gedaan? Lees dan snel verder.

Before & After:

Benodigheden

De wc omtoveren hoeft zeker niet veel geld te kosten, een verhuizing opzichzelf is natuurlijk al niet goedkoop en dan wil je natuurlijk ook geen fortuin aan een toilet besteden.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat de verf die op de wanden zit ik nog op mijn zolder had staan. Deze kleur heb ik ook op een lange wand in de woonkamer en ik had nog 1,5 emmer vol met verf van deze kleur over. De verfkleur weet ik niet meer precies welke kleurcode die heeft, de verf had ik gehaald bij de verfboer. Het enige wat ik nog nodig had om aan de slag te gaan met verven waren natuurlijk verfrollers, een bakje om de verf in te doen, afplaktape en plastic zodat de verf niet op de tegels en/of de wc zouden komen.

Deze verf benodigheden had ik gehaald bij de praxis en ik was 15 euro hiervoor kwijt.

Aan de slag

Nadat ik de benodigheden in huis had om te gaan starten met verven ben ik eerst alles gaan afplakken. Hierin ging bij mij het meeste werk zitten. Het plafond van het toilet wilde ik gewoon wit laten dus dat betekent goed afplakken zodat de verf niet onder de tape zou lopen. De muren heb ik met een verfroller gedaan maar omdat het bij het plafond daarmee nog wel eens mis kan gaan, heb ik daarvoor een platte kwast gebruikt en een stevige dikke lijn met verf aangebracht zodat ik daarna de rest met de roller kon gaan doen.

Nadat ik de eerste laag heb aangebracht, heb ik deze laten drogen. Aangezien ik een nieuwbouwwoning heb, heeft de woningstichting het toilet gesctuucd en daarna een structuurverf aangebracht. Ik vind dit helemaal niet erg maar dit betekende wel dat zodra de verf wat op ging drogen er allerlei witte puntjes doorheen kwamen. Ik heb daarom deze een dag laten drogen om daarna een tweede laag aan te brengen. De witte puntjes die hierbij eerder er nog doorheen kwamen waren nu wel allemaal weg.

Zoals je op de foto hierboven kan zien heb ik eerst de kitrand niet meegenomen met het verven, daarom bleef deze wit. Echter vond ik dit niet mooi en netjes ogen dus daarom heb ik daarna deze rand ontvet en ook geverd.

Als je dan toch bezig bent ..

Omdat ik tussendoor toch moest wachten tot de verf helemaal gedroogd was heb ik een bezoekje gebracht aan de action. Ik wilde wat decoratie halen voor in het toilet en ik was ondertussen ook nog bezig met weer een ander project.

In mijn gang heb ik een schoenenkastje staan, deze was alleen niet de mooiste meer dus daarom heb ik afplakfolie gehaald bij de action ( 1,29 per rol) en het kastje helemaal beplakt. Geeft toch een hele andere uitstraling op deze manier.

Finishing touch

Ik wilde heel erg graag plankjes met riempjes in het toilet hebben, echter zijn deze op het internet best wel duur. Mijn zus heeft deze ook een keer zelf gemaakt dus nadat ik haar had gevraagd hoe ze dit had gedaan ben ik zelf aan de slag gegaan.

Ik heb een plank van douglas hout gehaald bij de Praxis ( 9 euro) en daar op maat laten zagen. Ik heb 2 plankjes van 70 cm lang en deze daarna in de bijenwas gezet die ik bij de kruidvat had gehaald. Hoe meer lagen je erop doet, hoe donkerder de plank word. Ik heb 2 lagen erop gedaan en deze laten drogen in de schuur. Ik was natuurlijk bij de Action geweest voor decoratie en ik heb toen meteen 4 dezelfde riemen gehaald.

De plankjes heb ik daarna opgehangen en decoratie opgezet. Aan de andere kant van de muur heb ik een schilderij hangen die wederom bij de Action vandaan komt.

Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat. In eerste instantie dacht ik dat de kleur te donker was aangezien ik geen raampje in mijn toilet heb zitten. Maar ik vind juist dat het erg chique eruit ziet! De totale kosten van deze make-over zit op 50 euro, maar dat komt ook omdat ik de verf nog op zolder had staan en dit anders toch echt wel het duurste zou zijn.

Ik heb gemerkt met deze make-over dat ik het ontzettend leuk vind om dingen te veranderen en zelf te maken voor in huis. Ik ben er ook nog eens trots op dat ik dit alleen heb gedaan. Het volgende project in huis is de trap opnieuw te verven, deze is momenteel wit maar slaat wat geel uit. Ik zit er aan te denken om de trap zwart te gaan verven maar daar zal ik nog even goed over nadenken.

Heb jij je wc ook leuk ingericht? Vind je het ook zo leuk om DIY projecten te doen in huis? ik ben heel erg benieuwd, dus laat het mij weten in de comments.

Veel liefs,
Janine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge